Datum plaatsing: 29-10-2011 19:05:00

Foto's en verslag sc Heerenveen - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft in Heerenveen een goede wedstrijd gespeeld maar niet weten te winnen. Na een 1-0 ruststand kwam Heerenveen, door 3x Bast Dost, op een 4-0 eindstand. Daar waren wel een rode kaart voor Supusepa een 2 penalty's voor nodig.

De eerste helft was net als tegen Vitesse eigenlijk voor ADO Den Haag. Heerenveen wist in de eerste tien minuten wel wat druk te zetten en ADO moest even in de wedstrijd komen. uiteindelijk resulteerde dat in een kans voor SC Heerenveen. Oud ADO Den Haag speler Janmaat trapte een bal op de lat van Coutinho.

ADO Den Haag nam daarna de wedstrijd over. Het begon de wedstrijd te controleren en het middenveld nam rustig aan de regie over en wist steeds beter de spitsen te bereiken. In de twintigste minuut had een mooie aanval bekroond moeten worden. Toornstra speelde op John Verhoek die de bal op Rado afgaf. Die zag vervolgens in de 16 meter Toornstra opkomen en gaf hem naar hem af. Hij speelde de bal echter net iets te zacht waardoor een Heerenveen verdediger de bal nog weg wist te schoppen en een zekere goal voorkomen werd.

Daarna was er nog een enorme kans voor Wesley Verhoek. Janmaat speelde te kort terug op zijn keeper en druk vanuit ADO  zorgde voor een paniekbal die voor de voeten van Wesley kwam. Hij had echter geen tijd om te controleren en de bal ging ver naast, terwijl het doel leeg was.

Daarna waren er nog wat aanvallen waarin met name Chery net onnauwkeurig in de voorzetten was, waardoor John Verhoek net niet kon worden bereikt en er geen grote kansen meer te zien waren. Heerenveen liet helemaal niets zien tot aan de 40e minuut toen ze weer enigszins op de helft van ADO kwamen. De goal viel echter uit een counter, waarin een steekpass Narsingh in de gelegenheid stelde om de goal te maken vlak voor rust: 1-0.

In de tweede helft begon ADO Den Haag weer goed en had de gelijkmaker moeten intikken, nadat de opgekomen Ammi een bal perfect op John Verhoek gaf vanaf rechts. Hij schoot netjes in, maar wel recht op de keeper, die de bal daardoor enigszins fortuinlijk keerde.

Daarna gebeurde er lang weinig, maar speelde ADO toch wat beter als Heerenveen en kreeg het ook wat kansen. De wedstrijd kantelde in het laatste kwartier. Supusepa kreeg rood en ADO een penalty tegen, die Bas Dost hard door het midden inschoot. Daarna was de wedstrijd gespeeld en werd het uiteindelijk nog een heel grote nederlaag. Bas Dost mocht een tweede penalty nemen en scoorde op identieke wijze de 3-0. En na een buitenspelgoal van dezelfde Bas Dost werd het ook nog 4-0.

ADO Den Haag staat met beide benen op de grond. Het speelt aardig, maar maakt de kansen niet af en krijgt te makkelijk, teveel doelpunten en rode kaarten tegen. Het zal Maurice Steyn tot nadenken stemmen met wedstrijden tegen FC Utrecht en Ajax in het verschiet.

Voor de statistiekeb van deze wedstrijd : klik HIER