het vaderland

Datum plaatsing: 18-09-1922 13:22:00

Halve Finale Om Den Zilveren Bal ADO-HVV 1-0

Tegen de verwachting is het gisteren tot een eindstrijd gekomen tusschen A.D.O. en Hermes D.V.S. A.D.O. bereikte deze finale door eerder op de dag H.V.V. met 1-0 te verslaan.

Het is duidelijk merkbaar, dat we ons kunnen voorbereiden op een vinnigen strijd. H.V.V. heeft het eerst het voordeel van den vrij sterken wind.Zij doet eenige verdienstelijke aanvallen. Dan werkt A.D.O. zich los, zoodat de Laviter in het doel van H.V.V. aan den tand wordt gevoeld. Eenmaal heeft A.D.O. geen fortuin als een mooi schot de lat scheert. Het bleek echter uitstel van executie, want als even later Cools mooi opbrengt en voorzet, heeft Tap geen moeite de Laviter te passeren (1-0).

H.V.V. valt nu ontstuimig aan en het doel van A.D.O. krijgt het hard te verantwoorden, doch hoewel H.V.V. hard werkt om den achterstand in te halen, mag haar dit niet gelukken en treedt de rust in voor A.D.O.

In de tweede helft, zit A.D.O. geholpen door den wind, onmiddellijk voor het doel van H.V.V. en den geelzwarten moeten met hand en tand verdedigen. A.D.O. beheerscht het spel volkomen en zelfs Boelie Kessler ziet geen kans enige opluchting te brengen. De sporadische aanvallen, die H.V.V. onderneemt, stranden voortdurend op de hechte verdediging van A.D.O.

Door de overwinning van A.D.O. krijgen wij dus in den eindstrijd een overganger en een tweede klas club. Het kan toch vreemd loopen.