Datum plaatsing: 18-09-2011 19:10:00

Verslag en foto's FC Twente - ADO Den Haag (5-2)

ADO Den Haag is er ook dit seizoen niet in geslaagd om de uitwedstrijd in Enschede te winnen. ADO was via een penalty in de 14e minuut nog op 0-1 gekomen. De ruststand was echter al 1-1, maar na 90 minuten stond er helaas 5-2 op het scorebord.

Voor de wedstrijd begon waren er berichten doorgesijpeld van de ernstige blessure van keeper Tyton van PSV die vlak voor de rust op ongelukkige wijze door een botsing met teamgenoot en oud ADO Den Haag speler Timothy Derijck opliep. Met dit voorval  in gedachten moesten de spelers van ADO Den Haag aan de warming up beginnen. Ook moesten  de spelers de steun van de Haagse supporters ontberen. Als gevolg van het instorten van het dak van de nieuwe tribune  voor de aanvang van het seizoen had FC Twente nog geen capaciteit voor de uitsupporters. Zodoende konden er helaas geen Haagse supporters de wedstrijd bijwonen.

De coach van FC Twente is een oude bekende van ADO Den Haag. Hij was van 1988 tot 1992 de trainer van toen nog FC Den Haag. De huidige trainer van ADO Den Haag, Maurice Steijn, kon vandaag door blessures niet beschikken over Christan Kum en Christian Supusepa.

ADO Den Haag heeft al 44 jaar niet weten te winnen in Enschede. Zou daar vandaag verandering in komen?

De wedstrijd was nog maar een minuut oud toen er al doelkansen waren voor de thuisploeg. Toch wist ADO Den Haag de Twentse formatie in bedwang te houden, dit tot frustatie van de tegenstander. Het noopte Fer tot het maken van een overtreding waarvoor de Belgische scheidsrechter Gumienny de gele kaart trok. Even later had Fer zelfs al met een rode kaart het veld af moeten gaan. De nieuwe aanwinst van FC Twente vloerde Immers in het strafschopgebied, maar werd door de scheidsrechter gespaard. ADO Den Haag kreeg voor de overtreding echter wel een penalty toegekend, die benut werd door de speler die aanstaande dinsdag in het huwelijksbootje stapt, Lex Immers. ADO kwam door de benutte penalty op een 1-0 voorsprong. Maar al binnen twee minuten trok topscorer Janko de stand gelijk voor de thuisploeg. Daarna waren de meeste kansen voor FC Twente, maar ook ADO Den Haag had een enkele kans. Trainer Maurice Steijn was al na een half uur genoodzaakt zijn strijdplan aan te passen omdat Charlton Vicento een knieblessure opliep en niet verder kon spelen. Voor hem in de plaats kwam Marc Höcher het veld in. Ondanks het klasseverschil wist ADO Den Haag toch nog met gelijkstand de rust te bereiken.

Na de rust leek ADO Den Haag aanvallend beter in het spel te komen, maar na 10 minuten viel tegen de verhouding in toch weer een doelpunt voor FC Twente.
De Haagse ploeg zakte wat terug en dat leidde tot de 3-1 voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd kwam ADO Den Haag toch weer in de wedstrijd doordat John Verhoek uit een voorzet van zijn broer Wesley, de bal achter doelman Michailov wist te krijgen. Maar ook nu weer was de vreugde van korte duur, want nog geen minuut later werd de wedstrijd al eigenlijk beslist door de net in het veld gekomen Bajrami. ADO Den Haag kon er niets meer tegenover stellen en in de blessuretijd zette Twente de 5-2 op het scorebord.

FC Twente heeft door deze overwinning de eerste plaats van de competitie veroverd en ADO Den Haag staat onderaan in het rechterrijtje op de 16e plaats. Zaterdagavond zal ADO Den Haag om nog een beetje mee te kunnen doen in de competitie echt drie punten moeten pakken in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.

Maar eerst wacht woensdagmiddag nog de Haagse derby, de bekerwedstrijd uit en tegen svv Scheveningen op Houtrust.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

FC Twente heeft een unieke methode om de competitiestand weer te geven. Dit was de stand voordat de wedstrijd begon.

Voor de wedstrijd werd trainer Maurice Steijn voor Eredivisie Live geinterviewd door Humberto Tan

Ook oud ADO Den Haag trainer en huidige coach van FC Twente kwam nog even voor de camera

Clubarts Beeftink heeft nog met Co Adriaanse samengewerkt toen Adriaanse trainer was bij ADO Den Haag

Patrick Kluivert, momenteel actief in de technische staf van FC Twente was één van de toeschouwers

Wesley Verhoek in duel om de bal

Coutinho bracht weer keer op keer redding

Lex Immers wordt omarmd na zijn benutte penalty

Ondanks de nodige reddingen moest Coutinho af en toe toch toezien hoe de bal achter hem in het net terecht kwam

Charlton Vicento viel met een knieblessure uit

In de rust werd assistent-trainer Fräser aan de tand gevoeld

Toen het aan het begin van de tweede helft begon te regenen kregen de supporters op de onoverdekte tribune een poncho uitgereikt.

Chery kwam in de tweede helft ten koste van Radosavljevic het veld in

Maurice Steijn baalt na de 3-1 voor de thuisploeg

John Verhoek wist met een klutsbal na een voorzet van zijn broer  de stand in 3-2 om te buigen