Datum plaatsing: 02-09-2011 23:31:00

Vrouwenvoetbal: ruime overwinning ADO Den Haag op FC Zwolle

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen FC Zwolle met 0-8 gewonnen.

In het begin van de wedstrijd leken beide teams aan elkaar gewaagd. Maar toen scoorde Renate Jansen in de 24e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Dit doelpunt was trouwens meteen ook de eerste die in de Eredivisie Vrouwenvoetbal van dit seizoen werd gescoord.

Na het eerste doelpunt van ADO Den Haag was er geen houden meer aan voor de Zwolse doelvrouwe.
Nog geen twee minuten later verdubbelde Mandy van den Berg de score.
Later in de eerste helft scoorde Tessel Middag  de 0-3 en Jill Wilmot de 0-4.

Twintig minuten na rust scoorde Lisanne Grimberg uit een vrije trap het vijfde doelpunt voor ADO Den Haag.
Jill Wilmot, Marjolein van den Bighgelaar en Arletta Almeida zorgden uiteindelijk dat de eindstand 0-8 op het scorebord kwam te staan. ADO Den Haag staat daardoor nu op een comfortabele eerste plaats op de ranglijst.

Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. De Haagse vrouwen spelen dan thuis in het Kyocera stadion om 19.30 uur  tegen Telstar.