Datum plaatsing: 29-08-2011 19:46:00

ADOfans visit: Club Brugge - Anderlecht

Zondag 28 augustus was het eindelijk zover. We gingen naar Brugge op uitnodiging van wat Brugge-supporters. We zijn zondagochtend om 9 uur vertrokken vanuit Loosduinen.

Om kwart over 11 kwamen we aan in het centrum van Brugge niet ver van het Jan Breydel stadion vandaan. We hadden afgesproken bij Olympos om de kaarten in ontvangst te nemen. Olympos is een kroeg/cafe/supertorshome van de Brugge aanhang waar veel mensen voor en na de wedstrijd samen komen om een biertje te drinken. Om 1 uur kwamen op de parkeerplaats achter het cafe 55 bussen met Brugge-supporters  aan vanuit heel Belgie.

Nadat we de kaarten hadden gekregen zijn we met een aantal supporters van Brugge de stad in geweest om zogenoemde pintekes te pakken,Dat deden we in cafe "Jan Breydel" waar honderden Brugge fans waren en waar we vriendelijk ontvangen werden.Om half 3 was het tijd om in 1 grote blauwe stoet naar het stadion te lopen onder luid gezang. We zochten onze plaatsen op in het stadion in vak 425 helemaal boven in de hoek op de noord tribune...waar redelijk wat fanatieke aanhang naar de wedstrijd ZAT te kijken, iedereen zit hier trouwens. Na 5 minuten kreeg Brugge een strafschop tegen. Die werd tegengehouden door de keeper van Brugge, Colin Coosemans. Bij de rust was de stand 0-0 en was er niet echt een uitblinker in de eerste helft...

in de  tweede helft werd er goed gevoetbald door beide ploegen. Door een stomme fout van Brugge doelman Coosemans kreeg Brugge een strafschop tegen. De fout herstelde de doelman uitstekend want ook deze strafschop werd door Coosemans gestopt. In deze strafschoppen wedstrijd werd het in de laatste minuut helemaal spannend. na de overtreding van cooseman kreeg hij direct rood en werd vervangen door 3e doelman Sven Doest , want de 2e doelman was geblesseerd, die stopte de 2e penalty van anderlecht. Na een overtreding van Anderlecht speler Guillaume Gillet kreeg Brugge een strafschop, deze werd goed benut door Vadis Odjidja, en schoot de bal hard tegen de touwen. 1-0 voor Brugge, Maaaaaaaaar zoals bij ons ook vaak gebeurt...was het in de 92ste minuut raak, Maar niet voor Brugge...Anderlecht kwam door een kopbal van Milan Jovanovic op 1-1. Na de 1-1 floot arbiter Alexandre Boucaut af.

We gingen met ze allen terug naar Olympos...waar we afscheid namen van Maarten (die onze kaarten regelde), die ging met de bus terug naar Waregem waar hij woont. Wij dronken nog even een pinteke en gingen om half 5 terug naar Nederland.

Ik ( Dave) wil Maarten heel erg bedanken voor het leveren van de kaarten voor DE Belgische topper, ook namens Ricardo, Cyril , Roy , Pim , Kelly en Ilona