Datum plaatsing: 07-08-2011 17:28:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Vitesse Arnhem

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet weten te winnen. Na ruim 90 minuten stond er in het Kyocera stadion dezelfde stand op het scorebord als aan het begin: 0-0

De allereerste wedstrijd van het seizoen werd van te voren gezien als een beladen wedstrijd.
Oudtrainer van ADO Den Haag, John van den Brom, zou nu als trainer  bij Vitesse in de dugout zitten. Hoewel de media zich vantevoren al helemaal in de handen wreef wat John dan wel allemaal niet van het Haagse publiek te verwachten had, was er geen wanklank te horen in het Kyocera stadion. Wel waren er ludieke spreekkoren en een groot spandoek - waarop op ludieke wijze afgebeeld werd dat Van den Brom best wel even met ADO had mogen bellen toen hij in onderhandeling van Vitesse was - te bewonderen.

In de selectie van ADO Den Haag was een wijziging ten opzichte van de wedstrijd afgelopen donderdag in de Europa League wedstrijd tegen Omonia. Derijck moest vandaag een schorsing uitzitten en werd vervangen door Christian Supusepa. Dit betekende voor Supusepa dat hij voor de tweede keer in de basis mocht spelen, sinds hij anderhalf jaar geleden in de winterstop naar ADO Den Haag overkwam.

De wedstrijd begon uitermate stroef aan beide kanten. ADO Den Haag kreeg het betere van het spel, maar verzuimde net zoals afgelopen donderdag de kansen af te maken. Weer werd deze wedstrijd duidelijk dat ADO Den Haag een echte spits mist.
Na zo'n twintig minuten speeltijd moest keeper Rooms van Vitesse met een blessure het veld af. Hij werd vervangen door de 19-jarige Meerits. De jonge keeper  had het maar druk met alle aanvallen van ADO, met name Immers, Chery en Toornstra zaten dicht bij een treffer.
Trainer Maurice Steijn besloot een kwartier voor rust om Verhoek en Chery van positie te wisselen, maar ook dat bracht niet het gewenste resultaat.

Ook in de tweede helft had ADO het betere van het spel en vooral Jens Toornstra zat dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal belandde op de paal. Vitesse kwam wat aanvallender uit de verf, maar Gino Coutinho bewees weer zijn rol als 'superkeeper'. Hij bracht keer op keer redding.
De stand bleef dus gelijk en ADO Den Haag staat nu op de tiende plaats op de ranglijst.
Volgende week zondag om 16.30 uur speelt ADO Den Haag een uitwedstrijd tegen FC Groningen.