Datum plaatsing: 21-07-2011 23:19:00

Verslag en foto's Europa League wedstrijd ADO Den Haag - FK Tauras: 2-0

ADO Den Haag heeft donderdagavond ook de thuiswedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League gewonnen en heeft zich daarmee geplaatst voor de derde voorronde! Door dit resultaat speelt ADO Den Haag volgende week donderdag 28 juli tegen Omonia Nicosia te Cyprus!

In het uitverkochte stadion, waar alleen op de hoofdtribune nog een aantal lege plaatsen te bespeuren waren, begon ADO Den Haag met een iets gewijzigd elftal aan de wedstrijd dan afgelopen donderdag tegen FK Tauras.

Luksik was deze wedstrijd geschorst, vanwege de rode kaart die hij in de wedstrijd in Litouwen ontving en in tegenstelling tot de uitwedstrijd begon Vicento op de bank, wat tot gevolg had dat trainer Maurice Steijn Marc Höcher en Tjaronn Chery ditmaal een basisplaats gunde.

Net als in de uitwedstrijd had ADO het moeilijk met het verdedigende spel van de Litouwers. Hoewel de groengele formatie zich voornamelijk op de helft van de tegenstander bevond, kon het voordeel niet worden omgezet in doelpunten.Het leek erop of de rust zou worden ingegaan met dezelfde ruststand als de wedstrijd in Litouwen (0-0), maar in de blessuretijd van de eerste helft wist Jens Toornstra keeper Borysenko te verschalken.De Griekse scheidsrechter Pamporidis liet na het doelpunt nog wel aftrappen, maar floot daarna af voor de rust.

Na de rust ging ADO Den Haag verder waar het in de eerste helft geeindigd was, en op enkele plaagstootjes na van de rood/zwarte selectie uit Tauras beheersten de Hagenezen toch het betere van het spel. Lex Immers schoot een aantal malen op doel, waarbij 1 bal de paal schampte. In de 80e minuut wist Tjaronn Chery zijn basisplaats waar te maken door op een voorzet van Lex Immers de 2-0 in te schieten.De moegestreden Chery werd even later gewisseld voor Jaap van Duijn en met die wissel is een nieuwe cultheld ontstaan. De jongeling met de lange blonde lokken werd massaal door het publiek op ludieke wijze toegezongen, dit tot groot vermaak van alles en iedereen, ook de speler zelf kon het wel waarderen.

Volgende week donderdag wacht de volgende horde in de voorrondes van de Europa League. ADO Den Haag speelt dan de uitwedstrijd in Cyprus tegen Omonia Nicosia.