Datum plaatsing: 09-07-2011 00:14:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd AEK Larnaca - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd in Kerkrade tegen AEK Larnaca (Cyprus) met 2-1 verloren.

AEK Larnaca heeft een hoog gehalte aan Nederlandse inbreng. Niet alleen in de technische staf: de technische directeur, Jordi Cruijff en de trainer, Ton Caanen. Maar ook in de spelersgroep, zoals: Kevin Hofland, Gregoor van Dijk,  Edwin Linssen en oud FC Groningen speler Gonzalo Garcia.

De wedstrijd werd gespeeld ter afsluiting van het trainingskamp dat ADO Den Haag afgelopen week in Brabant heeft gehouden. Trainer Maurice Steijn had al eerder deze week gesteld dat het basiselftal van deze wedstrijd het elftal zal zijn dat ook in de Europa League wedstrijd tegen Tauras zal aantreden. Het basiselftal bestond uit de spelers die vorig jaar ook in de basis stonden, alleen de pas aangetrokken Luksik evenals Vicento die linksbuiten speelde vormde hierop een uitzondering. Ook Aleksandar Radosavljevic  die de vorige oefenwedstrijden aan zich voorbij mocht laten gaan omdat hij, als gevolg van interland verplichtingen  later dan de andere spelers met vakantie was gegaan, had zich deze week weer aangesloten bij de groep en speelde in het basiselftal mee.

Op de wedstrijd in Kerkrade waren en kleine 300 toeschouwers afgekomen, waaronder een behoorlijk aantal Hagenezen die ook voor deze wedstrijd de moeite hadden genomen om de ruim 250 kilometer af te leggen. De scheidsrechter was deze avond Ed Janssen die deze wedstrijd  nogal wat gele kaarten uitdeelde, waaronder voor Den Haag aan Verhoek en Ammi.

In de eerste helft werd wel duidelijk dat de tegenstander van vandaag van aanzienlijk hoger niveau was dan die van de eerste twee oefenwedstrijden (HVV Laakkwartier en Graaf Willem II VAC). Na een moeizaam begin viel er in  de 38e minuut aan Cypriotische kant het eerste doelpunt van de wedstrijd. Die stand bleef tot de rust staan.

Vlak na rust maakte de voor Vicento ingevallen Marc Höcher de stand gelijk. Maar ver in de tweede helft kon Larnaca het winnende doelpunt op hun conto schrijven. Door een fout in de verdediging kon een Cyprioot de bal makkelijk intikken. wat de eindstand op 2-1 bracht in het voor de van de Cyprioten.

Klik HIER voor de ADO-stats statistieken van deze wedstrijd

De Nederlandse inbreng van Larnaca, met links op de foto technisch directeur Jordi Cruijff

Het basiselftal van deze oefenwedstrijd dat waarschijnlijk ook als basis tegen Taurage in de Europa League zal starten

Wesley  Verhoek speelde ondanks de transferperikelen rond FC Utrecht gewoon mee. Hier samen met Kevin Hoffland achter de bal aan

Een andere Nederlander in dienst van Larnaca: Gregoor van Dijk, hier in duel met Radosavljevic

Clubicoon Lex Schoenmaker is op uitdrukkelijk verzoek van Maurice Steijn bij de technische staf betrokken, en heeft dan ook het ADO Den Haag kostuum verruild voor het trainingspak

Vicento speelde de eerste helft linksbuiten

Radosavljevic probeerde het overwicht te bewaren

Henk Fräser en Wilfred van Leeuwen bespreken samen met Steijn de tactiek voor de tweede helft

Roberto Puncec, de Kroaat die deze week op proef is, speelde deze wedstrijd niet mee.

Ook Luksik speelde mee in het basiselftal

Marc Höcher kwam na de rust voor Vicento het veld in en maakte even later de stand gelijk