support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 35 18 12 5 66
5 GRA 35 18 5 12 59
6 ADO 34 16 10 8 58
7 NAC 35 14 9 12 51
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 34 13 6 15 45
13 VVV 34 12 9 13 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 29-06-2011 15:29:00

Verhoek: 'Ik had graag voor langere tijd willen schitteren bij ADO'


De 24 jarige buitenspeler, die afgelopen seizoen goed was voor veertien assists, staat in de nadrukkelijke belangstelling van verschillende Engelse clubs. Volgens de Engelse media heeft Aston Villa de beste papieren om de aanvaller in te lijven.


tekst: Geert-Jan Jakobs

 

Een vertrek uit Den Haag ligt voor de hand, maar opvallend genoeg was het Verhoek zelf, die onlangs nog zijn toekomst graag aan ADO wilde verbinden. De clubleiding dacht daar echter heel anders over. "Net na de laatste wedstrijd van ADO heb ik een gesprek aangevraagd met Mark van der Kallen", zegt Verhoek. 'We hebben het seizoen geëvalueerd. Het was voor de club en voor mezelf een fantastisch jaar. Europees voetbal halen met ADO en succes op succes. En zelf won ik de Zilveren Schoen en werd ik bij de drie toonangevende media verkozen in het elftal van het jaar.  Omdat ik mijn laatste contractjaar inga en ADO alleen op 1 april 2012 de optie kan lichten voor nog één seizoen, heb ik vanuit mezelf voorgesteld aan Van der Kallen om mijn contract open te breken voor een langere periode. Ik heb het erg naar mijn zin hier en kan de club nog verder helpen. Bovendien zou mijn contract volgend jaar seizoen geen waarde meer hebben voor ADO, omdat het dan nog maar een jaar doorloopt."

 

Verhoek wilde graag meedenken en dacht met zijn toenadering zijn clubliefde nogmaals te onderstrepen. Maar de reactie vanuit de club was tegen alle verwachtingen in. De geste van de aanvaller werd totaal niet gewaardeerd. "Ik zag het wel zitten, mijn contract bijvoorbeeld met vier jaar verlengen, en dan kon ADO een flinke transfersom opnemen in mijn contract zodat alle partijen erop vooruitgingen. Als er dan een club was gekomen, hadden ze de hoofdprijs kunnen vragen. Ik was enthousiast. Het was ook een prettig gesprek met Van der Kallen, tot het moment dat ik mee wilde denken. Mijn voorstel veranderde de sfeer rigoureus. Zij zagen het niet zitten om mijn contract te verlengen. Het was zelfs geen mogelijkheid om nu al mijn optie te lichten. Terwijl dat voor de club geen enkel gevolg had, want dat extra jaar zou pas ingaan op 1 juli 2012. Dus ook financieel heb ik er geen voordeel mee. Ik zag het zelf als respect voor het afgelopen seizoen. Maar zelfs die optie was niet aan de orde, daar snapte ik helemaal niets van."

 

De aanvaller ging vervolgens op vakantie, maar zat met zijn gedachten nog wel regelmatig bij ADO. Waarom weigerde de club om hem langer te binden? "Ik heb er veel over nagedacht. Ik dacht goed te zijn voor mijn cluppie, zodat we er samen beter van werden, en dan dit. Ik heb helemaal niets meer vernomen. Van niemand. Schijnbaar mag ik ze niet helpen en twijfelen ze dus aan me. Het kan in ieder geval niet aan de financiën liggen, want ik behoor absoluut niet tot de grootverdieners in de selectie. Dat Van der Kallen dat beweert, dat steekt me. Het strookt namelijk totaal niet met de werkelijkheid. Dat maakt voor mij ook helemaal niets uit, ieder zijn eigen salaris. Maar ze moeten wel de waarheid vertellen. Ik vind het op zijn zachtst gezegd nogal vreemd dat ik in die tussenliggende weken niet eens een reactie krijg. Terwijl ik een voorstel heb gedaan uit clubliefde, en waar iedereen beter van zou worden. Nogmaals, dit heeft niets met geld te maken."

 

Het blijft wel opvallend dat de club op de transfermarkt blijkbaar wel veel vertrouwen in Verhoek heeft. ADO wil de hoofdprijs voor de speler, helemaal nu Engelse clubs op de loer liggen en Van den Brom er nooit een geheim van heeft gemaakt bijzonder gecharmeerd te zijn van de aanvaller. Verhoek zelf wil niet op een transfer vooruit lopen. "Ik geef me helemaal voor ADO. Tegelijkertijd begrijp ik dat de club voor mij het onderste uit de kan wil halen. Dat is apart, want dan blijken ze op dat punt opeens wel vertrouwen in me te hebben. Wat mijn toekomst gaat worden weet ik niet. Ik ga ook niet roepen dat ik naar een topclub moet of weg moet bij ADO. Ik had graag voor langere tijd willen schitteren voor de club. Zij willen dat schijnbaar niet, jammer. Bij ADO zullen ze mij er in ieder geval nooit meer over horen."

 


Reactie Mark van Kallen: "We laten ons niet onder druk zetten."
Grootaandeelhouder Mark van der Kallen van ADO Den Haag kan zijn ergernis nauwelijks verhullen als hij hoort over de uitlatingen van Wesley Verhoek. De commissaris van de Hagenaars erkent dat er ruis op de lijn is ontstaan tussen club en speler, maar kan weinig begrip opbrengen voor de standpunten van de rechtsbuiten. "Het klopt dat Wesley over een nieuw contract wil praten, maar wij hebben daar nu geen behoefte aan.",  zegt Van der Kallen met een zucht. "Hij heeft net een mooi seizoen acher de rug bij ADO en daar zijn we natuurljk blij mee, maar hij heeft hier nog gewoon een contract voor twee jaar. Bedragen of zo zijn niet ter sprake gekomen, want de onderhandelingen zijn helemaal niet geopend. Voor ons is het daarvoor te vroeg. Wesley hoort al bij de best betaalde spelers binnen onze selectie (iets dat Verhoek zelf tegenspreekt) en zoals bekend hebben wij onze grenzen. We laten ons niet onder druk zetten door wie dan ook."Volgens Van der Kallen heeft ADO niet de intentie om Verhoek zo snel mogelijk te verkopen. "Dat is helemaal niet aan de orde. We hebben altijd aangegeven dat we onze beste spelers willen behouden en aan dat voornemen is niets veranderd. Ik vind het echt heel jammer dat nu ineens al die onrust aan het ontstaan is rondom ADO. We hebben een geweldig seizoen acher de rug en Europees voetbal in het vooruitzicht, dus ik snap niet waar het allemaal voor nodig is. Het verhaal rondom Van den Brom heeft natuurlijk veel tumult veroorzaakt, dat is zo ontzettend vervelend. Ook vanwege de manier waarop het doorwerkt op de groep, zoals nu dit weer. Ik hoop dat we ons bij ADO snel weer volledig op het voetbal kunnen concentreren."