Datum plaatsing: 15-05-2011 16:41:00

Verslag en foto's Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-0

ADO Den Haag is er niet in geslaagd de laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. In Almelo ging het team van trainer John van de Brom, na een ruststand van 0-0 uiteindelijk met 3-0 onderuit.

Voor ADO Den Haag stond deze laatste uit (competitie) wedstrijd van het seizoen niets meer op het spel, voor Heracles echter wel, zij moesten minimaal 1 punt behalen om net als vorig seizoen  aan de play-offs deel te kunnen nemen.
ADO Den Haag was er uiteraard ook wel alles aan gelegen om te winnen, nadat het de laatste drie wedstrijden had verloren zou winst toch wel een mooi uitgangspunt zijn om donderdag aan de play offs  te kunnen beginnen. Bulykin had nog de kans om dit seizoen als topscorer te eindigen, maar moest dan deze wedstrijd minimaal drie maal scoren om topscorer Vleminckx van NEC te overtreffen.

Vanwege het kunstgrasveld in het stadion van Heracles Almelo had ADO Den Haag ter voorbereiding van deze wedstrijd deze week op het kunstgrasveld van HMSH aan de Vrederustlaan getraind.

Over de eerste helft valt er eigenlijk weinig te vermelden. De verdediging van ADO zat goed in elkaar, dat was ook noodzakelijk want tot aanvallen kwam de Haagse selectie, op een enkele uitval van Vicento en Verhoek na, niet. Bulykin werd zelden of nooit op dusdanige wijze aangespeeld dat hem een doelrijpe kans werd geschonken. De aanval van ADO Den Haag stokte vooral op het middenveld, waardoor Heracles weer snel in de aanval kon. Maar door het solide verdedigen van de Haagse laatste linie, Leeuwin, Derijck, Kum  en Pique en het goed keepen van doelman Coutinho kwamen de Almeloërs ook niet tot scoren, alhoewel ze daar wel een paar goede kansen toe hadden. De grootste afleiding tijdens de eerste helft in het Polmanstadion was het bericht dat de buurman uit Enschede op achterstand was gekomen in Amsterdam en daarmee de kans op  kampioenschap verder zag afnemen. Hetgeen met luid gejuich werd ontvangen door de Heraclessupporters.

Ver in de tweede helft, in de 71e minuut, toen ADO Den Haag net wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, liep  Heracles aanvaller Armenteros tegen de arm van Timothy Derijck aan in het doelgebied en scheidsrechter Janssen kende Heracles daar een penalty voor toe. Waarover trainer John van den Brom na afloop van de wedstrijd nog een felle discussie met hem had.
Na de benutte penalty door Willie Overtoom wisselde Van den Brom de linkerflank, hij haalde Vicento en Piqué eruit en bracht Kubik en Buijs in, maar ook deze wissels brachten niet het gewenste resultaat.  Tien minuten later scoorde Overtoom zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en vijf minuten later maakte Armenteros de 3-0.
Een minuut voor tijd was er eigenlijk de grootste kans van de wedstrijd voor ADO Den Haag. Toornstra schoot snoeihard richting het doel van keeper Pasveer, maar de bal kwam op de paal. En zo bleef de score op 3-0 voor Heracles  die daardoor aan de play-offs mag gaan deelnemen.

ADO Den Haag verloor hiermee de vierde wedstrijd op rij. John van den Brom vertelde in de persconferentie dat hij een slecht gevoel mee terug neemt naar ADO Den Haag. Donderdagavond speelt ADO Den Haag de eerste play-offwedstrijd thuis tegen Roda JC en het team zal de komende dagen moeilijk zijn op te laden na deze moeizame wedstrijd. Mede omdat ADO Den Haag drie spelers moet missen, aldus van den Brom. Pascal Bosschaart, Wesley Verhoek en Christian Kum moeten deze wedstrijd een schorsing uitzitten, zij hebben die schorsing opgelopen doordat zij gele kaarten opliepen  in eerdere nacompetiewedstrijden van het seizoen 2008/2009  waarin ADO Den Haag promotie afdwong naar de Eredivisie.

Kom dus naar de eerste belangrijke play-off wedstrijd tegen Roda JC donderdagavond 20.45 uur in het Kyocera Stadion, want de spelers kunnen onze steun in de strijd voor Europees voetbal natuurlijk goed gebruiken!

Klik HIER voor de ADOstats statistieken van deze wedstrijd

Voor de wedstrijd hadden beide trainers nog even een gezellig onderonsje

Zoals gebruikelijk waren ook bij deze wedstrijd de ADO-kids als playersescort aanwezig

Mitchell Piqué wordt goed verdedigd door Darl Douglas

Radosavljevic was menig keer weer belangrijk op het middenveld

zoals gebruikelijk zat het uitvak goed vol.

Ook bij deze wedstrijd was er aandacht voor Utrecht-speler Mihai Nesu die deze week op de training een verschrikkelijk ongeluk overkwam en  vooralsnog verlamd blijkt te zijn

ADO Den Haag kreeg behoorlijk wat corners tegen, waarbij de verdediging van ADO Den Haag goed stond

Bulykin in kopduel om de bal

Ramon Leeuwin was net als de rest van het seizoen stabiel

Jens Toornstra uit zijn frustratie aan scheidsrechter Janssen over de toegekende penalty aan Heracles

die door Overtoom achter Coutinho werd ingeschoten

Ook de ingevallen Kubik kon geen extra kracht geven aan de haagse aanval

Coutinho baalt als een stekker nadat hij opnieuw was gepasseerd

Ook na de derde tegengoal hebben zowel Coutinho als Kum het helemaal gehad

Ook Van den Brom baalt van het onnodige verlies

Na de wedstrijd raakte hij nog even in discussie met scheidsrechter Janssen over de aan Heracles toegekende penalty

Van den Brom tijdens de persconferentie: "Ik ben een slechte verliezer, ik kan heel moeilijk tegen mijn verlies."