Datum plaatsing: 05-05-2011 21:58:00

Vrouwenvoetbal: ADO wint van Willem II en houdt kans op kampioenschap

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vanavond de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-2 gewonnen.

Het eerste doelpunt werd na een half uur speeltijd gemaakt door Lisanne Grimberg.

Voor het tweede doelpunt in de wedstrijd moest men daarna nog 60 minuten wachten, want pas in de slotminuut van de wedstrijd scoorde Maran van Erp van Willem II de gelijkmaker. Maar Lucienne Reichardt, die gelukkig snel van haar blessure die ze twee weken geleden in de wedstrijd tegen FC Twente opliep hersteld was, wist in de tweede minuut van de blessuretijd de wedstrijd nog in winst voor ADO Den Haag om te buigen.

ADO Den Haag blijft op de tweede plek in de eredivisie staan, aangezien  koploper Twente vandaag de uitwedstrijd  tegen FC Zwolle met maar liefst 1-5 wist te winnen.
ADO Den Haag heeft door de winst meer afstand van AZ, de nummer 3 van de ranglijst,  genomen. AZ moest namelijk met een gelijkspel tegen SC Utrecht genoegen nemen.

Volgende week donderdagavond 12 mei spelen de Haagse vrouwen de laatste spannende competitiewedstrijd van het seizoen  in het Kyocera stadion tegen SC Utrecht. ADO Den Haag kan bij verlies van FC Twente nog steeds landskampioen worden.