support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 38 23 10 5 79
2 GRO 38 22 9 7 75
3 RJC 38 21 12 5 75
4 DOR 38 18 15 5 69
5 ADO 38 17 12 9 63
6 GRA 38 19 6 13 63
7 EMM 38 17 6 15 57
8 NAC 38 15 11 12 56
9 MVV 38 16 8 14 56
10 JAZ 38 16 8 14 56
11 HEL 38 14 9 15 51
12 CAM 38 13 8 17 47
13 VVV 38 12 10 16 46
14 EIN 38 9 16 13 43
15 JAJ 38 10 11 17 41
16 JPS 38 11 7 20 40
17 TEL 38 9 8 21 35
18 TOP 38 10 4 24 34
19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 16-04-2011 14:00:00

Bob Kootwijk: 'Geen contractverlenging, maar niemand geeft een reden'


Kootwijk kreeg onlangs van Mark van der Kallen en Paul Beijersbergen te horen, dat zijn contract niet wordt verlengd. Een officieel persbericht is nooit naar buiten gekomen. Naar de redenen moet Bob Kootwijk nog altijd gissen. Haaglandenvoetbal.nl sprak uitgebreid met hem.


Tekst: Rob Blankenstein

 

Bob, jouw contract wordt niet verlengd. Was dat een onaangename verrassing?

 ,,Als je contract niet verlengd wordt en je het naar je zin hebt en als je het idee hebt dat je je werk goed doet, dan is dat heel vervelend om dat te horen te krijgen”.

 

Dus je hebt het niet aan zien komen?

 ,,Nou aan zien komen, ik ben natuurlijk niet de jongste meer en ik ben ook niet van gisteren. Ik zie heus wel, dat er een aantal dingen altijd speelt binnen de club en dat er situaties geweest zijn in voorgaande seizoenen, maar ik wil daar nooit te lang bij stilstaan. Ik kijk altijd vooruit en als je dan ziet hoe dit seizoen verloopt en hoe de samenwerking is met de hoofdtrainer (John van den Brom - red.) en met de andere mensen van de staf, dan is dat wel een verrassing”.

 

Je geeft het net zelf aan dat de samenwerking gewoon goed is en ook de hoofdtrainer heeft meerdere malen kenbaar gemaakt dat hij graag de huidige technische staf bij elkaar wilde houden, dan is dit toch een vreemde beslissing!

 ,,Nogmaals, ik heb niet meer gehoord van Mark van der Kallen en Paul Beijersbergen dat mijn aflopende contract niet verlengd wordt. Als ik dan naar moverende redenen vraag, dan krijg ik meestal het antwoord van John van den Brom dat het niet aan hem is om daar iets over te zeggen en de club (lees: Van der Kallen en Beijersbergen - red.) doet daar verder geen mededelingen over. Sterker nog, de club maakt daar nog niet eens melding van via een persbericht, dus dan moet je je wel afvragen wat daar dan het verhaal achter is”.

 

Of ben je te duur?

 ,,Dat hoor ik dan ook wel eens in de wandelgangen, maar als ik inderdaad te duur zou zijn, dan kunnen ze me ook een lagere aanbieding doen. Dan is het aan mij om daar wel of niet op in te gaan, maar als men dat niet doet, dan is dat wel bijzonder natuurlijk. En als je ook hoort, dat het bij de jeugdafdeling misschien niet allemaal even goed gaat – en ik heb zelf in totaal al acht jaar mijn bijdrage geleverd zowel bij de jeugd als de beloftes om talenten te begeleiden en op te leiden waarvan toch een behoorlijk aantal spelers zijn doorgekomen en een stuk of vier doorgestoten zijn naar het eerste elftal - dan zou er misschien toch wel iets anders voor mij bij de club moeten zijn. Ik ben zeker geen hopper, dus al met al verbaast mij dat wel”.

 

Nu heeft het er alle schijn van, dat jouw positie mogelijk ingenomen gaat worden door Peter van Vossen, dan blijft het toch een raar verhaal, zeker in de context dat John van den Brom zich meerdere malen heeft uitgesproken dat hij zo tevreden is over de huidige technische staf!

 ,,Ik heb het hem ook gevraagd en John zei dat hij al een jaar niet met Peter van Vossen heeft gesproken en daarnaast, toen ik aan de heren (Van der Kallen en Beijersbergen - red.) vroeg hoe het dan zat, werd er geantwoord 'ze kunnen het ook wel met z’n tweeën af (Van den Brom en Steijn - red.). John heeft naar mij toe steeds gezegd, dat hij graag met twee assistenten wil werken en met mij en de club zegt dus ze kunnen het wel met z’n tweeën af. Dus dan begrijp ik het even niet meer”.

 

Dus concreet Van der Kallen en Beijersbergen hebben niet tegen jou gezegd om die en die reden gaan we niet met jou door?

 ,,Dat klopt, mijn contract loopt af en in hun ogen is het hun goed recht – net als in het bedrijfsleven - dat als een contract afloopt het niet te verlengen. Dat is het verhaal, maar dan denk ik dat je dan niet goed weet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt”.

 

Hoe nu verder wat jou persoontje betreft richting het nieuwe seizoen?

 ,,Ik heb natuurlijk aangegeven – ook meerdere malen richting John - dat ik ook op de hoogte ben van de geruchten rondom FC Dordrecht (onder meer het eventueel samenvoegen Jong ADO Den Haag en Jong Dordecht – red.). De hoofdtrainer daar gaat weg (Henny Lee – red.), dus heb ik aangegeven best wel hoofdtrainer te willen worden van Dordrecht en dat lijkt mij ook een goede zaak, want dan hou je ook de link met ADO. Dus lijkt het mij een logische zet, maar goed ik ben niet degene die daar bepalend in is, want dat is de leiding hier en waarschijnlijk Marco Boogers (technisch directeur - red) van FC Dordrecht en anderzijds heb ik gezegd dat ik natuurlijk ook op de hoogte ben van de perikelen bij de jeugd. Wellicht is er nog wel een plekje over bij de jeugd, want uiteindelijk is voetbal mijn werk, maar goed, ik ben in afwachting van de ontwikkelingen”.

 

Bij de jeugd wordt ook een aantal contracten niet verlengd. Diverse contracten zijn opgezegd (o.a. Dennis den Turk, Marcel Koning en Donny Vermeer, maar dat heeft te maken met de datum van 1 april – red.). Bovendien heeft Van der Kallen gezegd 'bij de jeugd moet het ook minder als je praat over de financiën' (naar verluidt 200.000 euro bezuinigen), dus wat dat betreft wordt het ook een moeilijk verhaal!

 ,,Ik heb tot en met januari/februari bij al die gesprekken gezeten en daarna ben ik daar buiten gelaten, dus daar kan ik verder niets over zeggen”.

 

Afsluitend ‘is de zandbak’ een optie voor je, als je begrijpt wat ik bedoel?

 ,,Ja, je bedoelt uiteraard André Wetzel (zit nu in de VAE – red.). Natuurlijk heb ik regelmatig nog contact met André en hij weet wat ik kan en waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik hem zou kunnen assisteren en kunnen helpen. Hij heeft gezegd, dat hij bezig is om e.e.a. daar te reorganiseren en te structureren en als er ruimte en plaats is, dan zou hij mij zeker een belletje geven, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Het is een optie, maar niet meer dan dat”.