support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 DOR 28 13 10 5 49
5 GRA 28 15 4 9 49
6 GRO 27 14 6 7 48
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 EMM 27 11 6 10 39
10 CAM 28 11 6 11 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 28 10 7 11 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 28 7 7 14 28
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 28 4 8 16 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-03-2011 09:39:00

v. d. Brom:'Voor de Haagse supporter maar 1 wedstrijd echt belangrijk'


Net na de aanstelling van John van den Brom als nieuwe trainer van ADO Den Haag zal menig Haagse supporter zijn wenkbrauwen hebben gefronst. Moet de trainer van AGOVV ons ADO Den Haag voor de Eredivisie behouden?


Tekst: Glenn Duijzer

Met nog zes wedstrijden te spelen heeft de Amersfoorder zijn stempel al op de club gedrukt en zal zijn naam met hoofdletters in de geschiedenis boeken worden geschreven. Het al weken uitverkochte Kyocera stadion krijgt week op week leuke wedstrijden te zien en als het een keer voetballend minder gaat, gooit iedereen er een schepje op om alsnog de drie punten te behalen.Na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax waren er beelden op de tribune te zien die misschien gezien worden bij ploegen die een Europese titel behalen. Het waren beelden die niet bij iedere normale Eredivisiewedstrijd thuishoren. Volwassen mannen met tranen in de ogen die harder juichten dan hun kinderen. Vrouwen, moeders en oma’s, die uit volle borst mee zongen met de trouwe aanhang. Een vader met zijn zoon op zijn arm met de woorden: ,,Mooi hé, je eerste wedstrijd en winnen tegen Ajax. Daar was jij bij pik’’. Tijdens de persconferentie was het vuurwerk bij het supportershome duidelijk te horen. Reden genoeg voor Haaglandenvoetbal.nl om de meest succesvolle trainer in meer dan 35 jaar bij ADO te vragen naar zijn gevoel over de wedstrijd.John, gefeliciteerd met de overwinning, maar waar ging het vandaag eigenlijk fout?

"Verkeerd, verkeerd! Je wint de wedstrijd natuurlijk dus daar ging niets verkeerd. Alleen de manier waarop. Frank de Boer (trainer Ajax - red) geeft het tijdens de persconferentie ook al aan dat we normaal veel dominanter spelen in thuiswedstrijden. Dat maakt mij niet minder blij om deze overwinning. Ik moet een groot compliment maken voor mijn spelers voor de manier waarop ze tweemaal terugkwamen na een gelijkmaker. Maar ons frisse positiespel met bezetting op de flanken en voor de goal heb ik vandaag gemist”.Het ontbreken van de typische Haagse speelstijl van dit seizoen verklaart ook de wissels?

 "Absoluut. We hadden in de rust al de discussie met de spelers. Wat willen we nou? Naar voren spelen of naar achteren spelen? We geven geen kansen weg dus laten we in de positie blijven spelen zoals we doen. Het werd in de tweede helft alleen maar erger en erger. Dat is ook de reden waarom ik Radosavljevic eraf heb gehaald. Die bleef heel nadrukkelijk in zijn positie spelen en pakte geen man op, waardoor er steeds een man meer was voor Ajax op het middenveld. Het breekpunt voor mij was toen Verhoek en Kubík halverwege onze eigen helft kwamen te spelen. Bulykin die ook steeds meer inzakte. Die behoren daar helemaal niet te staan. Radosavljevic stond alleen de ballen maar weg te trappen, daar staat hij er ook voor, maar niet om alleen dat te doen. Ik heb toen ingegrepen om het om te gooien.’


Hield je eigenlijk nog rekening met een winnende goal na die late gelijkmaker?

"Nee, eigenlijk niet meer. Het was wel een bizarre wedstrijd met goals uit standaardsituaties. Dat is een gruwel als trainer om te zien. We scoren tweemaal uit een standaardsituatie, maar krijgen ook twee tegentreffers uit zulke situaties. We hebben daar gewoon afspraken over en die moet iedereen nakomen. Doe je dat niet dan kan er een doelpunt uit vallen en gezien de kwaliteiten van Ajax gebeurde dat ook tweemaal. Bij die tweede treffer zie je het heel goed. We lopen de zestien uit, maar vergeten de bal aan te vallen. Dat moet je doen bij een afvallende bal. Dat zijn de afspraken. Aan de andere kant scoren wij ook tweemaal uit een standaardsituatie. De twee laatste treffers.’’Wel een enorme ontlading na de treffer van Timothy Derijck en het laatste fluitsignaal. Ik zag iedereen de ereronde meelopen.

 
"Ja…… Sommige dingen gebeuren. We hadden het er nog over, wat gaan we doen. Maar we doen het met z’n allen en dan moet je niemand zo’n moment ontnemen. Als je dan die wedstrijd wint, niet met goed voetbal, maar je wint hem en je schrijft historie door tweemaal van Ajax te winnen in één seizoen. Dat gebeurt zoiets spontaan, dat plan je vooraf niet. Dat onderga je. Ik vond het wel mooi. Het is natuurlijk ook wat de mensen graag zien.’’

 
Ben je blij dat er volgend weekend geen wedstrijd is?

 
"Het komt heel goed uit. Radosavljevic vliegt zondag nog naar Slovenië voor een interland. We zitten in een heel strak ritme en het is goed om ook te ontspannen. Daarom heb ik de spelers ook vrij gegeven. Morgen zijn ze vrij, dinsdag hebben we een heel groot event in het stadion met 800 kinderen, sporten voor gezondheid. Woensdag hebben we dan de wedstrijd tegen Alblasserdam. De dag daarna hebben we de laatste training. Hierna hebben de spelers tot dinsdag vrij. Dat geeft spelers als Bulykin en Kubík de tijd om naar huis te gaan en de Nederlandse spelers hebben dan tijd om met hun familie door te brengen of weg te gaan. Dat geldt voor de staf niet anders.’’In neem aan dat je als speler van Vitesse wel van Ajax hebt gewonnen, maar als trainer was dit de eerste keer?

"Als speler had ik wel regelmatig gewonnen, maar als trainer voor dit seizoen nog niet. Met AGOVV had ik vorig seizoen met 1-2 verloren in de strijd om de KNVB beker. De uitwedstrijd was mijn eerste keer als trainer. Ik sta nu dus op twee overwinningen.’’In één seizoen, je hebt vandaag geschiedenis geschreven.

"Daar doet iedereen vrolijk aan mee voor de wedstrijd, maar we moesten hem eerst nog spelen én winnen. We kunnen zeggen dat we daarin geslaagd zijn. We kunnen nu zeggen dat dit elftal, deze lichting spelers niet meer stuk kan bij de supporters. Ik weet zeker dat het nu in de binnenstad een gekkenhuis is. In de meest positieve zin dan wel. Het is feest in de stad. Er is voor de Haagse supporter maar één wedstrijd die echt belangrijk is en dat is Ajax! Als je dan tweemaal wint, dan ……..’’Mag je in principe degraderen!

"Dat gaat niet meer gebeuren!’’

Is de vierde plaats nog reëel?

 ,,Dat is de meest onderbelichte kant van deze wedstrijd. Bij winst zouden we mee blijven strijden voor die vierde plaats. Omdat we gewonnen hebben kijken we niet alleen naar boven, maar ook stiekem naar beneden. Gezien de resultaten kunnen we min of meer stellen dat we ons voor de play- offs gaan plaatsen. Het moet heel raar lopen willen die nog mislopen. Het was voor ons een schitterende dag!’’Het is niet alleen een krankzinnige wedstrijd maar ook een knotsgek seizoen. Zes punten van Ajax en maar één van De Graafschap.

"Tja, wat moet ik daarop zeggen.’’  Vorige week was je ziek na afloop toen ik dezelfde vraag stelde?

"Dat klopt, toen was ik ook ziek van de nederlaag. ….. Vergeet niet dat we ook vier punten hebben gepakt van PSV.’’ Daar heb je gelijk in, en natuurlijk de drie punten tegen FC Twente?

"Ja, hoewel die moeten we nog spelen. Drie punten tegen FC Twente is nog steeds mogelijk en die moeten we eigenlijk ook pakken.’’