support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 GRA 28 15 4 9 49
5 DOR 27 12 10 5 46
6 GRO 26 13 6 7 45
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 CAM 27 11 6 10 39
10 EMM 27 11 6 10 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 27 10 7 10 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 27 6 7 14 25
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 27 4 8 15 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 07-03-2011 08:44:00

Van den Brom: 'Inhouden op de bank om niet aan de wave mee te doen'


Hij straalde van oor tot oor. John van den Brom. Logisch, want zijn ploeg speelde binnen een kwartier na rust NEC volledig van de mat en finishte op 5-1. De sfeer was uitstekend, voor het eerst ging zelfs de 'wave' door het Kyocera Stadion.


Tekst: Rob Blankenstein
 

John, wat een avond!

,,Het is in één woord geweldig. Als je ziet hoe wij vanavond een superwedstrijd hebben gespeeld met een geweldige uitslag 5-1 met heel mooie goals, met als enig smetje de hamstringblessure van Ammi, wat overigens nog moet blijken of dat nog wat consequenties heeft. Voor de rest was het een super geweldig mooie avond”.

 

Even naar de basisopstelling, vrijdag was er ogenschijnlijk nog niets aan de hand met Charlton Vicento, wat is er in die tussenliggende tijd gebeurd?

 ,,Dat was bij mij op dat moment wel bekend, alleen ik wist nog niet hoe we dat zouden gaan invullen, omdat Vicento na de training aangaf dat hij toch nog wat last had met zijn hamstring. Na uitvoerig overleg met de medische staf en de dokter en de speler zelf, hebben we eigenlijk toen al gezegd we laten hem niet spelen, omdat het risico veel te groot was, dat hij na één minuut de hamstring volledig af zou kunnen scheuren. Dus hebben we dat ook niet gedaan en uiteindelijk zijn we toen gaan puzzelen van wat is nu de beste optie qua invulling. Dan heb je het over de linkerspits, maar ook in combinatie met de linksbackpositie en uiteindelijk waren we er redelijk snel uit met z’n allen, dat dit de beste oplossing was. Het is natuurlijk altijd leuk dat je dan achteraf ook daar nog de bevestiging van krijgt”.

 

Vanwaar de keuze voor Pascal Bosschaart en niet voor Mitchell Pique?

 ,,Ik ben op dit moment niet tevreden over Piqué en dat is ook duidelijk. Ik heb natuurlijk niet voor niets vorige week al gewisseld door Kum te prefereren boven Piqué. Dus dat zou aan de ene kant ook niet helemaal goed zijn als je hem nu weer zou opstellen. Als hij het verdient, dan mag hij erin, maar mijns inziens was dat niet zo en ik heb niet het gevoel en het idee dat hij op de training zijn kans gepakt heeft om zich te revancheren voor met name zichzelf en dat hij zich graag weer in het elftal wil spelen. Pascal (Bosschaart - red.) daarentegen heeft afgelopen maandag bij Jong ADO Den Haag goed gespeeld en ik ben bewust ook zelf wezen kijken, omdat ik wist dat we in de problemen zouden kunnen komen achterin door de schorsing van Kum. Hij heeft het gewoon geweldig gedaan in die wedstrijd tegen Jong PSV en dan ben je bij mij gewoon weer aan de beurt. Daarnaast is het ook nog een keer tactisch, omdat hij voetballend gezien meer kan brengen en hij heeft het vanavond gewoon goed gedaan, dus complimenten voor Pascal”.

 

 NEC kwam wel beter uit de startblokken!

,,Ja maar ze speelden wel het positiespel om het positiespel en dat leverde geen gevaar op. Wij waren ook in die fase al veel dreigender vooruit, maar we weten dat NEC een goed voetballende ploeg is die ook echt loert op de kansen die wij weggeven als we uit de organisatie weglopen. Daar hebben we ook op gehamerd en dat hebben de jongens echt geweldig gedaan”.

 

Die 1-0 kwam uit een uitstekende actie van Radosavljevic, die snel schakelt van hersenen naar z’n voeten en de bal perfect over een grote afstand bij Immers deponeert, die het op zijn beurt uitstekend afmaakt!

,,Ja natuurlijk, maar je moet ook gaan lopen en dat zeg ik ook, we hebben heel veel momenten dat de bal sneller gespeeld moet worden. Eindelijk gebeurt dat een keer en dat is alleen maar goed als dat bevestigd wordt met een goal. We weten dat Lex (Immers - red.) geen linksbuiten is, maar we weten wel dat hij scorend vermogen heeft. Hij maakt hem vervolgens geweldig af en het is stom dat we daarna gelijk weer heel snel de 1-1 om onze oren krijgen. Dat heeft te maken met een stuk concentratie, euforie, blijheid en dat is ook allemaal goed, maar uiteindelijk zie je dat het je de gelijkmaker kost. We zijn daarna niet in zak en as geraakt, maar we zijn doorgegaan met te proberen om die 2-1 te forceren. Ik vind dat we sowieso al bij de eerste situatie met Bulykin de strafschop hadden moeten hebben en bij de tweede situatie met Danny (Buijs - red.) – wat overigens ook een geheide was – geeft de scheidsrechter hem wel. Dan speel je de wedstrijd binnen tien, vijftien minuten na de rust op een geweldige manier uit en als je zag hoeveel kansen wij gelijk na de rust kregen, dan is het alleen maar lekker dat snel die 3-1 en die 4-1 valt”.

 

Wat ook extra leuk is, is dat Jens Toornstra – waar hij ook veelvuldig op traint - die vrije schop erin schiet!

,,Ja, Jens is echt druk daarmee bezig en hij staat inmiddels al op drie goals, dus dat vind ik het leukste voor hem. En ook nog eens een keer scoren uit een vrije trap, hij oefent daar ook veel op en als het dan z’n vruchten afwerpt, dan krijgt hij ook weer de bevestiging, dat training in dat soort gevallen zich uitbetaalt. Dus dat is alleen maar mooi!”

 

En de 5-1 van Jordy Brouwer is natuurlijk ook leuk voor zo’n jongen, die pas bij de groep zit!

,,Zeker voor die jongen, maar ook leuk voor de supporters, dat je ze wat meegeeft in de slotminuut voordat ze naar huis gaan”.

 

In het stadion begint op een gegeven moment de wave. Krijg je dat volledig mee als je op de bank zit?

 ,,Ja natuurlijk. We moesten ons inhouden dat we niet mee gingen doen, want net zo goed dat de euforie in het stadion heerst bij zo’n stand, is er bij ons ook een jubelstemming en is dat ook te merken bij ons op de bank. Ik heb steeds gezegd, het is hartstikke leuk om trainer van ADO Den Haag te zijn, maar als je 4-1 voorstaat en een gewonnen wedstrijd speelt en de wave gaat door het stadion, dan kun je daar wel extra van genieten”.

 

Met 5-1 winnen van een ploeg die negen wedstrijden achtereen niet verloren had!

,,Dat zegt denk ik ook genoeg”.