Datum plaatsing: 20-02-2011 15:24:00

Zwaarbevochten gelijkspel tegen Feyenoord: 2-2 (Verslag & Foto's)

ADO Den Haag heeft in een uitverkocht huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen de buurman uit Rotterdam.

De sfeer in het uitverkochte Kyocera stadion vooraf was uiteraard prima. En ADO Den Haag startte ook gewoon goed. In de eerste vier minuten wist ADO al enkele corners af te dwingen en zowel Bulykin en Verhoek hadden grote kansen om de wedstrijd in de beginfase al open te breken. De ruimte die de buren uit Rotterdam Zuid gaven was af en toe bijna lachwekkend.

Toch wist ADO Den Haag naarmate de wedstrijd verstreek de grip op het duel niet echt te krijgen. En Feyenoord voelde dat goed aan. De counters van de Rotterdammers werden scherper en uiteindelijk viel de 0-1 in de 30e minuut. Castaignos lobte een bal schitterend over Gino Coutinho heen en bracht daarmee de 900 meegereisde Rotterdammers in extase. ADO had al snel weer gelijk kunnen maken, maar het leek een 'net niet' wedstrijd van ADO te worden. Zeker toen vlak voor rust weer eens uit een corner de 0-2 door Castaignos werd ingeschoten.

ADO Den Haag had dit jaar nog niet eerder met 0-2 achtergestaan en het wachten was dan ook op een passende reactie van de Hagenezen in de tweede helft. Die kwam eigenlijk niet. Het werd een hele rommelige wedstrijd waarin beide partijen grossierden in balverlies. ADO kreeg wel wat kansjes, maar overtuigend was het allemaal zeker niet. Terwijl het publiek zich eigenlijk al had neergelegd bij een nederlaag, bleek ADO toch nog ergens reserves te hebben.

Nadat Kubik met een blessure van het veld moest, mocht Vicento zich weer waarmaken. Eerder was de slecht spelende Pique vervangen door Christian Kum. Later kwam Kevin Visser voor de ook wat aangeslagen Ramon Leeuwin.

De invallers zorgden voor het nodige vuur en al bleef het allemaal rommelig, de druk werd steeds groter. Vlak voor tijd maakte Vicento dan de bevrijdende aansluitingstreffer. Hij waardeerde de steekbal van Immers perfect en schoot knap in: 1-2.

Het publiek ging er dan toch nog maar eens achterstaan en kreeg weer waar voor zijn geld. Nog geen drie minuten later was het uiteraard Dimitri Bulykin die de gelijkmaker knap binnenschoot: 2-2.

In de laatste minuten had de wedstrijd nog alle kanten op kunnen gaan. ADO had uit een counter nog de 3-2 kunnen maken, maar ook Feyenoord bleef gevaarlijk en schoot zelfs nog op de lat in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Een 2-2 was in ieder geval voor alle Hagenezen een meegenomen punt. De spelers op het veld waren minder tevreden. De Feyenoorders waren uiteraard ontevreden over de weggegeven punten en ADO omdat er uiteindelijk toch ook nog wel meer ingezeten had.

Klik HIER voor de ADOstats statistieken van deze wedstrijd

Het uitvak was helemaal gevuld, in tegenstelling tot de uitwedstrijd in Rotterdam..

Het publiek werd weer eens verrast met een schitterend spandoek voor de wedstrijd, waaraan de makers maar liefst drie maanden hebben gewerkt

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bulykin

Timothy Derijck was slechts 1 van de weinige spelers die ook deze wedstrijd op goed niveau speelde, aldus Van den Brom na afloop van de wedstrijd

In de pauze gaven de junior  United Cheers een optreden

Kubik ging door  zijn enkel en moest het veld afgedragen worden

Coutinho had het deze wedstrijd druk met Castagnois

Verhoek weet de bal in bedwang te houden, oud ADO-speler Swerts kijkt toe

Lex Immers werd af en toe behoorlijk onderuit gehaald

Bulykin scoort de gelijkmaker

Ook een opstootje tussen de spelers van beide teams ontbrak niet aan deze bloedstollende wedstrijd