Datum plaatsing: 31-01-2011 22:42:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag wint uitwedstrijd tegen Willem II

De Haagse dames hebben vanavond de uitwedstrijd tegen Willem II op kunstgras gewonnen. Het gras van het stadion in het Koning Willem II Stadion was namelijk niet bespeelbaar vanwege de vorst afgelopen dagen en daardoor moest worden uitgeweken naar Sportpark Bijstervelden.

Het vrouwenelftal van Willem II was in de eerste helft van de wedstrijd sterker en dat resulteerde dan ook in een doelpunt voor Mauri van de Wetering van de thuisploeg.

Na de rust kwamen de dames van ADO weer in de wedstrijd en dat uitte zich in doelpunten door de speelsters die bijna altijd garant staan voor doelpunten: Lisanne Grimberg en Renate Jansen. ADO Den Haag won daardoor met 2-1.

Door deze overwinning staat ADO Den Haag op de tweede plaats in de eredivisie met slechts 1 punt achterstand op koploopster FC Twente die uit tegen Utrecht punten liet liggen. De stand is enigszins geflatteerd omdat  SC Heerenveen nog een wedstrijd moet inhalen en daardoor voorlopig op de derde plaats staat.

Aanstaande donderdagavond speelt ADO Den Haag de topper uit tegen FC Twente!

update: op verzoek van FC Twente is de wedstrijd een week uitgesteld. De wedstrijd wordt nu op donderdag 10  februari gespeeld.