Datum plaatsing: 30-01-2011 15:57:00

Verslag en foto's Excelsior - ADO Den Haag 1-5

ADO Den Haag heeft zich zondagmiddag op Woudestein met een klinkende 1-5 uitslag op Excelsior genesteld in de subtop van de eredivisie.

ADO Den Haag startte in zijn oude vertrouwde opstelling, dus met Kubik linksvoor en Bulykin in de spits. Danny Buijs en Vicento moesten ondanks hun goede wedstrijd vorige week dus weer met een plek op de bank genoegen nemen.

ADO Den Haag startte slap. Vooral de beide backs Pique en Ammi hadden hun handen vol aan de beweeglijke spitsen van Excelsior. Zowel Tim Vincken en Fernandez zorgden voor veel onrust. Fernandez had na 7 minuten wel al direct een rode kaart mogen krijgen nadat hij van achteren Leeuwin naar de grond schopte. Het leverde Excelsior een aantal aardige kansen op in de eerste 10 minuten van het duel. Eerst kon Coutinho nog stompend redding brengen na een kopbal van dichtbij, maar in de dertiende minuut kreeg Excelsior wat het verdiende: een 1-0 voorsprong. Nieuweling Zeegelaar geloofde in een diepe bal op links. Hij gaf hem mooi voor en Tim Vincken was sneller dan Mitchell Pique en schoot de bal knap langs Gino Coutinho.

ADO Den Haag leek hierdoor wat wakker te schrikken. Het verloor op het middenveld wat minder de bal en kreeg rustig een overwicht. De 1-1 viel dan ook al in de 20e minuut. Coutinho gooide uit op Derijck, die de bal rechts langs de lijn gaf op Verhoek. Die rende door tot de achterlijn, gaf de bal perfect voor op Bulykin, die beheerst inkopte: 1-1.

Daarna was de wedstrijd snel beslist. Scheidsrechter van Sichem gaf in één keer rood nadat Bovenberg in de 24e minuut hard inkwam op Rado. Een zware beslissing, en ook een die ADO Den Haag verder in de wedstrijd hielp. In de 29e minuut zette Kubik de Haagse formatie op een voorsprong. Lex Immers hield het overzicht en had gezien dat Kubik vrijgelaten werd. Kubik schoot hard en zelfverzekerd in: 1-2. En vlak voor rust vergrootte Bulykin de voorsprong naar 1-3 en schoot dus alweer zijn dertiende doelpunt dit seizoen binnen.

In de tweede helft speelde ADO Den Haag naar het uitverkochte uitvak met 400 hagenezen in het verder zoals altijd volledig sfeerloze Woudenstein dat met 2480 toeschouwers 'gevuld' was. En de uitsupporters kregen waar voor hun geld. ADO bleef gretig en de spelvreugde straalde van het team af. Toen Jens Toornstra dan ook nog eens eindelijk zijn eerste doelpunt maakte in de 52e minuut, was het alleen nog de vraag hoe hoog ADO de score zou doen oplopen. Het werd uiteindelijk nog 1-5 door een schitterend doelpunt van Verhoek op een lange bal van Derijck. Daarna geloofde ADO het wel en speelde het de wedstrijd rustig uit. Geen blessures, geen schorsingen en speeltijd voor Vicento (die tegenviel), Buijs en Koksal. Toppers vandaag waren weer eens Ramon 'Obama' Leeuwin, Verhoek en Toornstra.

Volgende week volgt PSV uit. De hagenezen zullen er met veel vertrouwen naartoe reizen.