Datum plaatsing: 24-01-2011 21:32:00

Vrouwenvoetbal: Nuttige overwinning ADO Den Haag op FC Utrecht

De dames van ADO Den Haag hebben in het Kyocera Stadion met 4-1 van FC Utrecht gewonnen.

ADO Den Haag begon voorzichtig aan de wedstrijd. Na 10 minuten was er de eerste doelkans voor ADO Den Haag, de doorgebroken Arlette Almelda schoot net naast het doel van de Utrechtse doelvrouwe Angela Christ.

In de 20e minuut brak Utrecht door en dat resulteerde in een doelpunt voor Rowena Blankestijn.  Vijf minuten later werd de stand gelijk door een eigen doelpunt van Joniek Bonnes die met een fraai lobje haar eigen keepster wist te verrassen.

Door een onoplettendheid van de Utrechtse doelverdedigster kon Renate Jansen met een heel simpel intikkertje vlak voor rust  de ruststand van 2-1 op het scorebord brengen.

In de tweede helft wist ADO de voorsprong uit te breiden naar een 4-1 eindstand door een doelpunt van Sabine Verheul en in de blessuretijd maakte Renate Jansen haar tweede doelpunt van dit duel.  Door deze overwinning nestelt ADO Den Haag zich in de subtop van de eredivsie.

Aanstaande donderdagavond  speelt het vrouwenelftal weer in het Kyocera Stadion, dan  zijn de vrouwen van het Limburgse VVV de tegenstander.