support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 DOR 28 13 10 5 49
5 GRA 28 15 4 9 49
6 GRO 27 14 6 7 48
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 EMM 27 11 6 10 39
10 CAM 28 11 6 11 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 28 10 7 11 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 28 7 7 14 28
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 28 4 8 16 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 24-01-2011 10:25:00

Danny Buijs: 'Ik dacht : uithalen!'


Hij kwam van ver. Was maanden wegens een blessure uit de roulatie. Danny Buijs haakte vlak voor de winterstop al even aan. Trainde hard na de winterstop en kreeg – mede door blessures van andere spelers – tegen Heerenveen weer een basisplaats.


Haaglandenvoetbal  kijkt met hem terug.

Tekst: Rob Blankenstein
Danny eindelijk weer een basisplaats en gelijk een driepunter!

,,Ja, dat is uiteraard het allerbelangrijkste, die drie punten. Ik denk de manier waarop, dat dat ook uitstekend was tegen een Heerenveen dat normaal gewoon een heel goede ploeg is en dat in principe de potentie heeft om bij de eerste zes, zeven te eindigen. Dus het was heel positief vanavond”.

 ADO leek wel een wervelwind, zoals het tekeer ging!

,,Zeker de eerste twintig minuten, dat was echt heel goed. Gemiddeld genomen over de gehele wedstrijd hebben we het heel goed gedaan en verdiend gewonnen”.

Beschrijf die 1-0 van jezelf eens.

,,Volgens mij kreeg Wesley (Verhoek - red.) de bal op rechts en ik zag wat ruimte om diep te gaan en Wesley gaf hem op maat en ik kop de bal naar Charly (Vicento - red.) en ik loop gelijk naar binnen en hij laat de bal terugvallen. De bal komt voor m’n linker en ik dacht laat ik maar eens uithalen en soms gaat zo’n bal het stadion uit en nu ging hij er lekker in”.

Met name voor de rust heeft Heerenveen vrijwel niets gebracht.

,,Zeker en op een gegeven moment zakten wij iets verder terug, maar we bleven de beste kansen krijgen met nog een bal van Lex (Immers - red.) op de paal. Dus wat dat aangaat geeft het gewoon aan dat we meerdere dingen kunnen, zoals heel snel druk naar voren zetten en we kunnen ook wat inzakken en dan van de ruimte die de tegenstander weggeeft, profiteren zonder dat we echt zelf grote kansen weggeven”.

Je hebt zelf een moeilijke periode gekend met een langdurige blessure. Hoe fijn is het dan om juist in zo’n wedstrijd weer mee te kunnen doen?

,,Heerlijk natuurlijk. Ik zei net al bij een collega dat de voorbereiding eigenlijk voor mij heel lekker ging en als je dan na de eerste wedstrijd zo’n blessure oploopt en je dan ruim drieënhalve maand alleen maar aan het revalideren bent en je moet terug knokken, dan is dat zwaar frustrerend. Gelukkig kon ik voor de winterstop een paar keer aanhaken en je komt van heel ver, dus voor mij kwam de winterstop op een gunstig moment. De afgelopen twee, drie weken heb ik echt lekker kunnen trainen en gelukkig heeft de trainer dat vandaag beloond met een basisplaats. Dat geeft mij weer het gevoel dat als ik mijn niveau gewoon haal, ik ervan overtuigd ben dat er een plekkie voor mij is in het elftal”.

Je moet dan op een gegeven moment wachten op die kans en die doet zich dan tegen Heerenveen voor omdat er blessuregevallen zijn. Dan moet je toch bij jezelf ook zo iets hebben van, deze kans ga ik met beide handen aangrijpen!

,,Natuurlijk, maar aan de andere kant weet ik wat mijn minpunten en mijn kwaliteiten zijn en ik ben ervan overtuigd, dat als ik mijn niveau haal, ik iets kan toevoegen aan dit team. En dat kun je maar op één manier doen en dat is het laten zien op trainingen en met de wedstrijden die je mag voetballen. De afgelopen week heb ik heerlijk getraind en ik vind dat ik vanavond vrij behoorlijk gespeeld heb, dus is aan mij de taak om die lijn door te trekken”.

Is er nooit sprake geweest in de tijd dat je geblesseerd was en op de bank zat, dat je dacht waar moet dit heen?

,,Nee, kijk het enige waar je zwaar de pest over in hebt, is dat je niet kunt voetballen en dat je niet lekker op het veld kon trainen, maar aan de andere kant, er zijn jongens die nog een veel ernstigere blessure hebben en er veel langer uit zijn. Dus het enige dat je kunt doen is elke dag keihard aan de slag gaan om weer zo snel mogelijk terug te komen en als je dan het geloof hebt en houdt in je eigen kwaliteiten en zelf ook een beetje kritisch kunt zijn over wat voor niveau jij kunt halen en wat voor niveau de groep heeft, dan moet je niet zo snel in paniek raken”.

Even naar die 2-0, ook daar was je bij betrokken!

,,Ja, die bal van Charley ging er ook fantastisch in en dat zat dan mee vanavond, maar dat dwing je misschien ook af”.

Na die 2-0 valt dan toch nog de 2-1 en gelukkig komt de 3-1 vlak daarna, anders was het wellicht nog moeilijk geworden!

,,Ja, dat was misschien het enige minpuntje vanavond, dat je die goal te gemakkelijk weggeeft, maar aan de andere kant toont dat weer de veerkracht van de ploeg, dat je gelijk die 3-1 maakt en die wedstrijd weer in het slot gooit”.

 Nog 14 wedstrijden te gaan. Ben jij al bezig met het seizoen daarna?

,,Nee eigenlijk niet, want ik heb gemerkt – zeker dit seizoen - dat in de voetballerij eigenlijk alles maar heel beperkt is. Wat ik net al zei, ik had een heerlijke voorbereiding en ik dacht echt van dit wordt een heerlijk jaar om te knallen en ik voelde me echt supergoed in de voorbereiding en dan na één week loop ik voor het eerst in mijn loopbaan zo’n zware blessure op, dat ik dik drie maanden eruit ben geweest. Dus wat dat aangaat heb ik nu zoiets van zorgen dat ik zo fit mogelijk blijf en veel voetballen en proberen zoveel mogelijk van waarde te zijn en dan zien we aan het eind van het seizoen wel hoe de toekomst er uit gaat zien”.

Vóór 1 april moet er altijd iets bekend worden, heb je nu al een afspraak gemaakt dat je wilt praten in de komende tijd?

,,Nee, ik heb nog niets met ADO besproken en ik heb vorig jaar al aangegeven, dat ADO in principe de enige club is in Nederland waar ik voor speel en dat geldt eigenlijk nog steeds. Als ik wegga, dan wil ik naar het buitenland, want dat lijkt me gewoon leuk en wat het dan gaat worden dat zie ik wel. Of ik blijf hier en op dit moment zijn er heel veel spelers die hier willen voetballen”.

 Tot slot 'het sprookje' duurt maar voort!

,Ja absoluut, wij moeten er gewoon voor zorgen, dat we met z’n allen weer lekker kunnen genieten in het weekend en vanaf maandag moeten de koppen weer richting Excelsior, want dat zijn de wedstrijden waar het om gaat. Want als we echt bij de eerste negen willen eindigen, of misschien nog iets hoger, dan zijn dat de wedstrijden die je zeker moet winnen en dan kan het een heel mooi seizoen worden”.