support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 14-12-2005 19:04:00

Reactie Langenbach aan supporters


De redactie ontving van de supportersvereniging de notulen van de uitkomsten van de vragen die aan de club zijn gesteld.. Veel belangrijke zaken zijn besproken, maar de voornaamste conclusies zijn: Geen acties tegen Feyenoord thuis Wel een actie tegen AZ en Roda-uit.


Dus niet met de bus, maar 'gewoon' op eigen vervoer.

De volledige notulen vind je hieronder:

We hebben een reactie terug gekregen van R. Langebach over de punten die besproken zijn in het klankbord vergadering. Wij zijn redelijk positief over de uitslag en de snelle reactie van het bestuur (R. Langebach). Er zijn idd nog punten waar we nog op terug moeten komen en goed moeten bespreken. Maar dat komt later ter discussie.

Dus de ACTIE bij de wedstrijd Feijenoord thuis gaat niet door.

Wat wel door moet gaan zijn de acties tegen de COMBI. Dat is niet tegen de club maar tegen de KNVB en burgemeesters. Dus wij verzoeken alsnog iedereen om tegen RODA en AZ buiten de combi om te reizen. Dus wel gaan maar niet met de bus. Verdere info hierover volgt nog.
* Minder combi’s en goedkoper. Den Haag rekent in de prijs o.a. de stewards door.
Vanaf vandaag heb ik besloten de kosten van stewards niet meer door te rekenen aan de supporters. Ter zake van de prijsstelling van onze huidige vervoerder kan ik mededelen dat zij hebben besloten € 100,- korting per bus te geven. Tevens zal zij na aftrek van deze € 100,- nogeens een prijskorting geven van 10%. Wij hebben tevens contact gehad met de busmaatschappij die door Dennis naar voren is geschoven. Helaas wachten wij nog steeds op antwoord. Mijn inschatting is dat deze maatschappij niet een goedkopere offerte kan neerleggen. Nogmaals wij wachten op antwoord en wanneer zij wel een goedkopere offerte neerleggen zullen wij ook met hen zaken gaan doen. .
* Robert probeert om autocombi’s tot de stadsgrens te regelen voor AZ en Roda JC uit.
Het verzoek is reeds neergelegd bij politie Kerkrade en politie Alkmaar. Alkmaar is kansloos vanwege korte reistijd. Met betrekking tot de wedstrijd tegen Roda zie ik meer mogelijkheden. Iedereen moet begrijpen dat de lokale authoriteiten van een stad uiteindelijk besluiten over de vervoerswijze. Uiteraard probeert ADO altijd haar best te doen voor de autocombi.
* Robert is bereid om met de door de sv aangedragen busmaatschappij in zee te gaan. Als deze busmaatschappij ermee kapt dan regelt Robert geen vervoerder meer voor de uitwedstrijden. Volgens Robert is er behalve de huidige en de aangedragen busmaatschappij geen vervoerder meer te vinden.
Antwoord, zie hierboven.
* Prijzen van thuiswedstrijden aanpassen naar acceptabel niveau.
Aangezien wij pas ergens in Januari de eerst volgende thuiswedstrijd hebben, kom ik daar later op terug. Voor alle duidelijkheid ik ben niet zomaar van plan om de prijs aan te passen. Het is nog steeds erg lastig om in het zuiderpark de begroting rond te krijgen. Door een prijsverlaging wordt dit alleen maar lastiger. Kom hier dus later op terug.
* Andere mogelijkheden zoeken voor verkoop ticketbox. Termijn verlengen en ruimere tijden om meer supporters de kans te geven om kaarten aan te schaffen.
Kaartverkoop start drie weken voor een wedstrijd en ticketbox heeft voldoende verkooppunten. Conclusie: geen verandering.
* Uitzoeken hoe vaak andere clubs met vrij vervoer/autocombi uitwedstrijden mogen bezoeken. Den Haag is koploper qua verplichte combi’s.
Helaas is dit lokaal bepaald door een burgemeester. Hij of zij komt met argumenten voor een buscombi. We hebben de pech dat AZ en Roda met kerst en oud nieuw gespeeld wordt anders waren dit zeker autocombi’s geweest. Gegevens van collega clubs hebben we nu niet paraat, zal later worden verstrekt.
* Vanaf 1 januari 2006 laat Robert de prijsstelling van de combireizen op de site van Ado Den Haag zetten.
Akkoord
* Robert zoekt uit waarom er voor autocombi wedstrijden fors meer betaald moet worden dan alleen het kaartje van het uitvak. Bijvoorbeeld: Willem II uit, kaartje uitvak 10 euro, kaartje autocombi 22 euro. Robert geeft aan dat Den Haag geen euro aan uitwedstrijden verdient.
Is onjuist, kaartje voor Willem II kost 17,50 euro. Wij hebben dus 5 euro op een kaartje gelegd i.v.m. veiligheids en organisatiekosten.
* De supporters die verleden jaar netjes hun termijnen betaalde voor hun seizoenskaart kregen dit jaar de mogelijkheid om in termijnen te betalen niet meer. Volgens Robert komt dit door de circa 200 wanbetalers die failliet waren, niet konden betalen etc. Robert onderzoekt de mogelijkheid om dit her in te voeren en gaat kijken hoeveel mensen die verleden jaar in termijnen betaalden nu geen seizoenskaart hebben aangeschaft.
Zal tijdens winterstop bekeken worden. Zal ik dus later op terugkomen
* Club- en seizoenskaarten regeling is slecht geregeld. Doorlooptijden dramatisch lang, sommige mensen hebben nog steeds geen kaart na meerdere aanvragen gedaan te hebben. Robert onderzoekt dit.
Kom ik later op terug
* Robert zal de prijsstelling van de kaarten in het nieuwe stadion communiceren.
Is nu nog geen besluit over genomen. In de werkgroep nieuw stadion – supporters zal dit besproken gaan worden..
* Robert geeft aan dat er op 31 januari een groot feest in het kader van het 100-jarig bestaan aan de supporters wordt gegeven.De supporters geven aan dat de dinsdag een baggerdag is en er mogelijkheden zijn om het feest op een andere datum te houden. Robert spreekt af dit te onderzoeken en laat de supporters betrekken bij de organisatie samen met Koos. Dit punt komt terug op de volgende klankbord.
Ergens in januari zal er een feest worden georganiseerd. Uiteraard zullen wij hierbij de supporters betrekken.
* Er komt een werkgroep van de supporters die worden betrokken bij het nieuwe stadion.
Klopt
* Op www.adodenhaag.nl komt een verwijzing naar het klankbordoverleg.
Akkoord
* Robert heeft het verzoek van de technische staf en spelers gehad om de supporters op te roepen tot meer steun en positivisme naar de spelers toe. De negatieve spreekkoren maken de spelers onzeker terwijl Midden Noord juist de kracht moet zijn voor de spelers. Aangegeven wordt dat het naast de slechte resultaten ook te maken heeft met de afstand tussen spelers en supporters. Robert maakt zich sterk om dit te verbeteren.
Moet ik nog bespreken met technische staf en spelersgroep, kom ik later op terug.
* Robert wil zich inzetten om trainer + spelers bij een volgend klankbord overleg uit te nodigen.
Moet ik nog bespreken met technische staf en spelersgroep, kom ik later op terug.
* Er is veel onvrede over het functioneren van Ben Jan bij de supporters! Onder andere de volgende punten worden besproken:
Ben Jan heeft de voicemail ingesproken van een supporter met de vraag wie er naar Rapid Wien-Juventus was gegaan. Ben Jan ontkent dit terwijl meerdere personen de voicemail hebben gehoord. Robert gaat dit onderzoeken. Heb dit besproken met Ben Jan. Hij ontkent zeker niet dat hij contact heeft gelegd met Geer. Hij ontkent wel dat hij namen heeft gevraagd. Heeft alleen aan Geer gevraagd hoeveel supporters naar deze wedstrijden zouden gaan. Dit heb ik gecheckt bij Geer. Politie heeft hem verzocht dit te checken bij supporters. Aangezien Geer namens Fan support het aanspreekpunt is voor Ben Jan, heeft hij dit verzoek dus bij Geer neergelegd. Lijkt verstandig dit punt op de volgende vergadering af te handelen.
* Robert doet navraag bij Ben Jan over Ajax-uit van 2 jaar geleden waarbij 40 de hele wedstrijd buiten hebben moeten staan. Hierbij stonden leden van de ordedienst en supporters met omwisselbiljetten waarvoor geen kaart van de arena meer beschikbaar was. Ben Jan werd gevraagd om te regelen dat iedereen toch naar binnen zou kunnen en zou daarop terugkomen. We zijn nu 2 jaar verder en wachten nog steeds.
Dit punt is uitgebreid in het VO besproken. De beslissing om deze supporter niet binnen te laten was een beslissing van Ajax omdat zij niet in het bezit waren van kaarten. Ben Jan heeft zijn uiterste best gedaan om Ajax er van te overtuigen deze supporters binnen te laten maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Zoals tijdens de vergadering door mij al gezegd heeft Ben Jan zijn uiterste best gedaan voor de supporters. Sterker nog hij is bijna door de Hoofd Commandant van de Politie Amsterdam stad uit de commandokamer gezet. Dit vanwege het feit dat Ben Jan het absoluut niet eens was met de aktie van ME om het vak op te gaan. Hij heeft tijdens de wedstrijd verdere akties van ME weten te voorkomen.
* Robert gaat contact opnemen met de politie Rotterdam, in het bijzonder met Peter van de ME, over de opmerking die Ben Jan zou hebben gemaakt om iedereen die er was te laten arresteren zodat hij een sv kon opleggen. Tevens zoekt Robert uit wie geen toestemming gaf om de supporters binnen te laten op Spangen. Volgens de politie Rotterdam hadden zij toestemming gegeven.
Intern gecheckt. Politie Rotterdam heeft op geen enkel moment toestemming gegeven om supporters binnen te laten, sterker nog, zij wilden de supporters met bussen laten vervoeren richting Zuiderpark. Dit kan Ton bevestigen. Door het advies van Ton heeft de Politie te Rotterdam besloten om de supporters met eigen vervoer te laten afreizen. Dat er blijkbaar door de Rotterdamse ME wordt gewezen naar Ben Jan vind ik bijzonder triest. Ik zal het hier dan ook niet bij laten zitten. Heb vandaag het verzoek gedaan om de NAW gegevens van Peter ME Rotterdam te verkrijgen. Zal een brief laten uitgaan en hem verzoeken een reactie op het bovenstaande te geven. Ik hoop bij de volgende klankbordvergadering nadere info te verschaffen. Hoop dat het voor een ieder duidelijk is dat ik hier erg verbolgen over ben en zal er alles aan doen om deze zaak tot in detail uit te zoeken. Kan niet zo zijn dat Ben Jan hiervan de dupe wordt.
* Bij Sparta uit liepen stewards supporters die naast het uitvak zaten op te stoken om “vervelende” Sparta supporters aan te pakken.
Zal dit bespreken met de stewards die mee naar Sparta geweest zijn. Kom ik later op terug.