support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 27 17 6 4 57
2 RJC 27 15 8 4 53
3 ADO 27 14 8 5 50
4 DOR 27 12 10 5 46
5 GRA 27 14 4 9 46
6 GRO 26 13 6 7 45
7 NAC 27 11 7 9 40
8 CAM 27 11 6 10 39
9 JAZ 27 11 6 10 39
10 VVV 27 10 8 9 38
11 MVV 27 10 7 10 37
12 EMM 26 10 6 10 36
13 HEL 27 9 7 11 34
14 EIN 27 7 12 8 33
15 JAJ 27 7 9 11 30
16 JPS 27 6 7 14 25
17 TEL 27 6 5 16 23
18 JUT 27 5 8 14 23
19 TOP 27 7 2 18 23
20 DBO 27 4 8 15 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 18-01-2011 10:25:00

John Van den Brom: 'We zijn ontzettend tevreden over het trainingskamp'


Afsluitend aan het trainingskamp van ADO Den Haag in het Spaanse Estepona sprak de redactie van ADOfans.nl met de trainer van ADO Den Haag John van den Brom.


John, je bent met de selectie een week op trainingskamp hier in Estepona geweest, is het je allemaal goed bevallen?

Zeker weten, het is ons heel erg goed bevallen. We hadden bewust gezocht naar een locatie die we puur voor ons zelf zouden hebben en daarbij was een goed trainingsveld een absolute voorwaarde. Daarnaast was het ook hotel met goede voeding erg belangrijk voor ons en als je dan als extraatje de zon erbij krijgt, wat in dit gebied vrij zeker is, dan kun je wel stellen dat we ontzettend tevreden zijn.

Was je hier wel eens eerder op trainingskamp geweest?

Jaren geleden ben ik hier als speler weleens op trainingskamp geweest, dus ik kende deze regio wel, maar nu ben ik hier dus voor het eerst als trainer.

Vooraf had je laten weten dat het geen vakantiereisje naar de zon zou worden en wij hebben deze week dan ook een aantal behoorlijk pittige trainingen gezien.

Klopt we hebben veel, goed en hard getraind en dat hoort nou eenmaal bij een trainingskamp. We hebben altijd gezegd dat in deze week de basis gelegd moet worden voor de tweede seizoenshelft. En dat doe je in eerste instantie door hard te werken op het trainingsveld en in de oefenwedstrijden. In die oefenwedstrijden kunnen de spelers wat van zich laten zien en wij als technische staf kunnen het een en ander uitproberen. Daarnaast heb je voordeel dat je de hele week met die jongens optrekt en tijd hebt voor wat extra individuele gesprekken met sommige jongens.

We zagen dat je de jongens ook extra vrij gaf.

Je moet niet vergeten dat we sinds 3 januari bijna iedere dag getraind hebben en soms meerdere malen per dag. En dan is het ook logisch dat tegen aan het eind van zo'n trainingskamp de pijntjes en de vermoeidheid toe gaan slaan. Dan moet je ook even een stapje terug doen en de jongens laten genieten van het mooie weer en wat rust en tijd voor ontspanning.En daarmee voorkom je dan ook dat ze oververmoeid en overtraind raken?

Inderdaad en dat geldt niet alleen voor de spelers maar ook voor mij en de rest van de technische staf. Gelukkig wemelt het hier van de golfbanen, dus ga ik vanmiddag met de clubarts een partijtje golfen, dat is mijn andere passie.
 

Je noemde het al: je hebt twee wedstrijden gespeeld tegen twee behoorlijke ploegen, Club Brugge en FC Basel.

Ook dat was een bewuste keus in overleg met de organisatie hier ter plekke. We hadden vooraf aangegeven dat we twee wedstrijden wilden spelen tegen behoorlijke tegenstanders en daar zijn deze twee clubs uitgerold. We hebben ons daardoor kunnen meten met gerenommeerde tegenstanders en daarnaast is het ook leuk voor de jongens om tegen dit soort clubs te spelen. We zijn tevreden over het vertoonde spel, het waren wat ons betreft twee nuttige en leerzame wedstrijden.
 

Je hebt deze week ook met jongens gesproken en twee van hen teleur moeten stellen, Santy Hulst en Kai van Hese.

Nee, dat vindt ik een verkeerde inschatting. Wij hebben met deze jongens een plan, eerlijk gezegd zijn ze op 'dit' moment nog niet goed genoeg voor het eerste van ADO Den Haag. Maar we zien in beide spelers zeker wel potentie voor de toekomst. We gunnen ze nu een tussenstap en het is beter voor hun ontwikkeling om bij Dordrecht te gaan spelen. Van het beloftenelftal naar de Jupiler League is al een hele stap vooruit en ik denk dat zij die stap nodig hebben om uiteindelijk te kunnen slagen. We hebben dat met Tom Beugelsdijk al aan den lijve ondervonden, die is bij Dordrecht al vele malen beter geworden en daar kunnen wij er straks weer van profiteren.

 
Er zijn al twee nieuwe spelers bijgekomen maar je hebt nog tot eind van de maand om er nog meer bij te mogen halen. Komt er nog iemand bij?

Over Chiro en Brouwer zijn we heel tevreden. Jordy is nu alleen licht geblesseerd aan zijn hamstring en die wordt nu behandeld. Wat betreft nog meer nieuwe spelers: het is geen geheim dat we nog steeds op zoek zijn naar iemand voor in de aanval. Je ziet het deze week: Bulykin en Kubik zijn geblesseerd en dan hebben we alleen nog Vicento voor in de aanval. We hebben nog zo'n 14 wedstrijden voor de boeg en daarin hebben we een aanvaller kei en keihard nodig.

En misschien nog een aantal de play-off wedstrijden die recht geven op Europees voetbal.

Ja, je weet maar nooit. Als we de tweede seizoenshelft net zo goed resultaat neerzetten als de eerste dan zit dat er zo maar in. Het zou zo maar kunnen gebeuren dat je in plaats van directe handhaving opeens voor Europees voetbal gaat. Een beetje bizar maar wel leuk.

In hoeverre houd je met het aantrekken van spelers nu al rekening met het volgende seizoen?

Daar ben ik eerlijk gezegd nu nog niet mee bezig. We zijn wel aan het kijken: wat hebben we en wat we willen er nog bij hebben. Vanaf 1 januari mogen we de contacten met spelers weer openen en ik heb dus wat lijntjes uitgezet. Maar er zijn op dit moment nog geen concrete contacten geweest met spelers en zeker niet voor volgend het volgende seizoen. We gaan eerst kijken wat voor moois de tweede seizoenshelft gaat op leveren.

Dan nog een laatste vraag: je gaat naar Zuid Spanje op trainingskamp en dan zie op een gegeven moment toch nog een aantal supporters die je achterna gereisd zijn.

Ja, dat is ongelofelijk. Sinds de eerste training merk ik al dat er een enorme beleving is bij de supporters en dat ze dan ook helemaal hier naar toe komen dat kan ik echt waarderen en dan zie je wat je los maakt en waarvoor je het allemaal doet!