AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 16-09-2005 21:47:00

De Graaf: Scoren, dat zou gaaf zijn geweest

Eindelijk begon Edwin de Graaf weer eens in de basis, eindelijk speelde hij ook weer eens een hele wedstrijd. De middenvelder debuteerde gisteren bij ADO Den Haag met een 3-1 nederlaag tegen Vitesse.

Na afloop moest de van Feyenoord gehuurde De Graaf diep in zijn geheugen graven om zijn laatste hele wedstrijd terug te halen. Het was met het tweede elftal van Feyenoord.

,, Het was heerlijk om weer eens 90 minuten vol te maken, al is het jammer van het resultaat. Zeker na zo’n eerste helft, waarin het lekker liep.

We kregen goede kansen. Na de rust kozen we te vaak en te snel voor de lange bal, maar dat is niet ons spelletje. Wij moeten het van verzorgd voetbal hebben. Ik denk dat we kunnen voortborduren op zo’n eerste helft. Die biedt perspectief voor de toekomst.”

In het eerste kwartier had De Graaf al kunnen scoren. ,, Ik kwam alleen voor de keeper en nét toen ik geschoten had, zag ik dat Geert (Den Ouden, DJ) vrij stond. Te laat dus. Als je ‘m niet maakt, moet je zo’n bal afgeven. Maak je ‘m wel, dan hoor je niemand. Het was wel ontzettend jammer dat ‘ie er niet in ging. Tsjonge, dát zou even gaaf geweest zijn.”

De Graaf speelde als een soort hangende rechtsbuiten, een tactische keuze van trainer Frans Adelaar. ,, We dachten dat Van der Schaaf en Yakubu conrolerend zouden spelen en het leek niet verstandig voor mij om achter Theo Janssen aan te lopen. Vandaar de keuze om mij iets dieper te laten spelen. Die positie ligt me trouwens wel. Dat bleek ook wel de eerste helft, want ik kon overal komen.’’

Na de rust kwam ADO er niet meer aan te pas, erkende ook De Graaf. ,,We konden de bal niet vasthouden. Dan roep je het onheil over je af. Toch gaven we niet eens zo heel veel weg. Het waren klote-goals die we tegen kregen.”

Het was een debuut met gemengde gevoelens. ,,Ik zat er de laatste tien minuten echt helemaal doorheen.”