Datum plaatsing: 16-10-2004 21:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag PSV GESTAAKT

De competitiewedstrijd ADO Den Haag - PSV is zaterdagavond 16 oktober jl. in de 80e minuut door scheidsrechter René Temmink, bij een stand van 0-2 in het voordeel van PSV, wegens de spreekkoren aan zijn adres.

De wedstrijd zou aanvankelijk na een afkoelingsperiode van ca. 10 minuten weer doorgang vinden, maar op aandringen van burgemeester Deetman werd de wedstrijd definitief gestaakt.

De reden voor het definitief staken lag in het feit dat burgemeester Deetman, die overigens niet zelf bij de wedstrijd aanwezig was, van de aanwezige politiecommandant had vernomen dat er ordeverstoring was in het stadion. Zo zouden er volgens dhr. Deetman 'supporters' pogingen hebben gedaan om de bestuurskamer binnen te dringen en tevens zouden er bewegingen van supporters richting de uittribune zijn geweest. De bussen met de PSV-supporters zijn tijdens hun rit naar Den Haag bekogeld met stenen. Hierbij zouden diverse ruiten van de bussen zijn gesneuveld en een gewonde zijn gevallen. Deze bussen waren zo ernstig beschadigd dat ze niet gebruikt konden worden om de supporters terug te vervoeren naar Eindhoven.

De voorzitter van de KNVB, de heer Kessler, liet in Studio Sport weten dat het een zaak is voor de openbaar aanklager van de KNVB. Er zijn een aantal scenario's mogelijk: het uitspelen van de wedstrijd zonder publiek, het volledig overnieuw spelen van de wedstrijd of deze stand als eindstand houden. Daarbij loopt Den Haag nog wel de kans om als straf drie punten in mindering te krijgen.

ADO Den Haag PSV Gestaakt
Terwijl de keepers van PSV aan de ene kant van het veld een warming-up doen..

en Dorus de Vries dat aan de andere kant van het veld doet..

doen de Cheerleaders dat met het publiek.

Van der Leegte Van Bommel en Temmink tossen wie er mag beginnen

PSV mag de aftrap doen

En 41 seconden later is het al 0-1.

Swerts en van Bommel in duel om de bal

Stroeve is duidelijk twee PSV-ers te snel af

Frans Adelaar vertelt voor de tweede helft aan invaller Geert den Ouden wat hij moet doen

Den Haag mag voor de tweede keer deze wedstrijd de aftrap nemen

Den Haag spelers protesteren vanwege buitenspel maar ook dit doelpunt wordt, net als bij FC Utrecht uit, toch goedgekeurd

Na een aantal kwetsende spreekkoren aan zijn adres geeft Scheidsrechter Temmink er de brui aan.
Ondanks het feit dat het overal in Nederland (en er buiten gebeurt) vond men dat bij de één van de
zwakste broeders, ADO Den Haag, een daad gesteld moest worden. En dit is koren op de molen van de
ANTI ADO Den Haag lobby.

De PSV supporters konden ook weer naar huis, niet wetende of men nú al 3 punten had of dat de KNVB de wedstrijd.
op een later tijdstip laat uitspelen, laat overspelen of dat de 0-2 ook de eindstand blijft.
En trieste aanblik van de Noordtribune. Velen hadden een verliespartij ingecalculeerd, PSV is een topclub
daar mag je van verliezen. Maar dat deze wedstrijd Den Haag nu waarschijnlijk meer dan drie punten kan gaan kosten,