support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 35 18 12 5 66
5 GRA 35 18 5 12 59
6 ADO 34 16 10 8 58
7 NAC 35 14 9 12 51
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 34 13 6 15 45
13 VVV 34 12 9 13 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-08-2004 18:00:00

Met Geert valt altijd wel wat te beleven


Bij RBC Roosendaal klom Geert den Ouden als het gezellig was op de tafel om het nummer De Vlieger van André Hazes te zingen. De Rotterdammer is een gezelligheidsdier, is sociaal voelend, maar zegt het ook recht voor zijn raap als het hem niet zint.


Bij Excelsior liet hij ooit de autobanden van directeur Simon Kelder leeglopen, omdat hij het niet met hem eens was.

door René Dons


Geert den Ouden speelde in het betaalde voetbal 178 wedstrijden, waarin hij maar liefst 75 keer scoorde. Toch is hij geen diepe spits. Het liefst speelt hij vanaf de rechterkant of achter de spits. De Rotterdammer, die zijn betaald voetballoopbaan bij Excelsior begon, heeft bijzonder fraaie treffers op zijn naam staan. Den Ouden is geen man van een simpel intikkertje, maar meer van een lob over dertig meter.

De vrolijkheid straalt van zijn gezicht, hoewel hij fysiek nog niet honderd procent is. Dat weerhoudt trainer Frans Adelaar er niet van om Geert den Ouden vanavond al in de thuiswedstrijd tegen NEC in de basis te laten starten. De jongste versterking ziet ernaar uit om in het Zuiderpark voor het eigen publiek zijn debuut te maken. Alle hoop is op Den Ouden gevestigd, want de eerste punten zijn bij ADO Den Haag na de blamerende nederlaag tegen FC Den Bosch meer dan welkom.

Zelf schat hij in dat hij qua fitheid op zo'n tachtig procent zit. "Ik kan nog geen hele wedstrijd spelen. Vandaag zei trainer Lex Schoenmaker: Geert den Ouden is nog niet de oude. Ik denk dat ik tegen NEC hooguit een uur kan spelen, maar ik hoop in die periode wel mijn inbreng te hebben. Toen ik in Den Bosch inviel werden we gevaarlijker. Nou had dat laatste ook alles met het moment in de wedstrijd te maken. Door het 1-0 verlies tegen Den Bosch ligt er wel druk op onze ploeg. Het is belangrijk dat we snel punten halen."

Over de sterkte van de selectie kan de lange spits nog niet veel zeggen. "Ik train pas een weekje mee. Ik heb het wel enorm naar mijn zin. ADO Den Haag heeft een leuke groep. Dat vind ik ook belangrijk. Je moet met elkaar presteren, maar je moet ook met elkaar plezier kunnen maken. Dat komt de teambuilding ten goede. Voordat ik bij Djurgårdens IF speelde, droeg ik het shirt van RBC Roosendaal. Robert Maaskant was onze trainer. We hadden een fantastische spelersgroep. In Brabant vier je uiteraard carnaval en daar kregen we vrij voor, maar als we een dag later om tien uur moesten trainen dan was iedereen op tijd en deed zijn stinkende best. Nergens kon je dan aan merken dat de hele groep tot diep in de nacht op stap was geweest. Die homogeniteit zag je ook in de wedstrijden terug. ADO Den Haag staat ook bekend vanwege onverzettelijkheid. Op deze wijze heeft de ploeg het in het eerste jaar in de eredivisie gered. Ik denk dat dit een kwaliteit is van ADO Den Haag en van de vaste aanhang, die bij elk thuisduel als twaalfde speler fungeert."

Geert den Ouden werd door Excelsior bij de zaterdagamateurs van Smitshoek ontdekt. Na drie jaar vertrok hij bij de 'oude krantenclub' om furore bij RBC Roosendaal te maken. Daar hoorde hij met Henk Vos tot de populairste spelers. RBC Roosendaal gaf zelfs een CD van Geert den Ouden uit met het nummer De Vlieger. "Ach, dat was een geintje. De opbrengst ging naar een goed doel", aldus de blonde aanvaller. Of er ook een Haagse versie van De Vlieger komt? "Nee, dat zing ik alleen bij hoge uitzondering en dan moet het ook echt gezellig zijn."

Vorig jaar verruilde Geert den Ouden RBC Roosendaal voor het Zweedse Djurgårdens IF. De spits begon met tien treffers in tien wedstrijden. Zijn nieuwe club werd direct kampioen en mocht om die reden vorige week in de voorronde van de Champions League tegen Juventus uitkomen. "Dat zou de laatste wedstrijd voor mij worden, maar die heb ik door die infectie moeten missen", zegt Den Ouden. "Jammer, maar ik ben blij dat ik in Nederland terug ben. In oktober vorig jaar ben ik met Djurgårdens IF kampioen geworden. Daarna hadden we een paar weken zomerstop. Het klinkt gek, maar in die periode ligt in Zweden de competitie stil."

Voorbereiding

"Half december begonnen we met de voorbereiding op de nieuwe competitie, die pas in april van start ging. Daarvoor was het trainen en nog eens trainen. Van de negen keer zag je acht keer geen bal. Het was alleen lopen en krachtoefeningen. Dat wilde ik niet opnieuw meemaken. We kregen dit seizoen een nieuwe trainer, die mij anders liet spelen dan zijn voorganger. Ik werd de diepste spits. Iedereen weet dat koppen niet mijn sterkste punt is, maar dat werd wel van mij verwacht. Ik kwam vervolgens op de bank terecht en heb toen aangegeven weg te willen."

"Ik ben blij met deze kans bij ADO Den Haag en het vertrouwen dat Frans Adelaar in mij heeft. Hij wilde mij een jaar eerder al bij De Graafschap hebben. Adelaar weet precies wat ik kan. Hij stelt mij nu op als diepste spits, omdat ADO Den Haag zich op die positie nog wil versterken. Daar heb ik incidenteel geen problemen mee."

"Ik heb mijn beste wedstrijd ooit als rechtshalf gespeeld. Dat was met RBC Roosendaal tegen Feyenoord. We wonnen thuis met 4-2. Maar nu is al mijn aandacht gericht op ADO Den Haag en op mijzelf, want het is voor mij belangrijk dat ik eerst honderd procent fit word."