Datum plaatsing: 28-11-2010 16:20:00

Verslag en foto's Feyenoord - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen Feijenoord met 2-1 verloren. Vlak voor rust kwam ADO Den Haag op voorsprong door een doelpunt van Bulykin. Maar in de tweede helft wist de thuisclub de wedstrijd in haar voordeel te beslissen met 2-1.

Voor het eerst sinds mensenheugenis stond ADO Den Haag twaalf  plaatsen hoger op de ranglijst dan de club van Rotterdam Zuid wat Den Haag  in de favoriete rol plaatste, ook bij veel ADO-fans was dat de reden om op een makkelijke overwining te rekenen. Er zou echter toch echt eerst 90 minuten gevoetbald moeten worden om te weten of het echt zo makkelijk zou zijn.

In een koude Kuip moest ADO Den Haag het zonder de steun van haar eigen supporters stellen. Onder het motto never change a winning team stuurde ADO Den Haag trainer John van den Brom deze wedstrijd dezelfde 11 spelers de wei in die hij  ook de gewonnen wedstrijd tegen NAC had laten beginnen, dus ook deze wedstrijd zat Ricky van den Bergh weer op de bank.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging de partij gelijk op, waarbij ADO drie reële kansen had om de score te openen. De eerste keer schoot Kubik enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal en twee keer stond Feyenoordkeeper Rob van Dijk een doelpunt van Radosaveljevic en Bulykin in de weg.
Feyenoord had ook een aantal kansen, maar door het goed uitverdedigen en wederom het goede keepen van Coutinho, van wie Van den Brom heeft laten weten dat hij zeker tot de winterstop de eerste keuze is voor onder lat, bleef de 0-0 op het scorebord staan.
Na een half uur begon Feyenoord een beetje warm te draaien, maar dit leidde niet tot echt groot gevaar voor de Haagse goal. Op het moment dat iedereen zich al verzoende met een 0-0 ruststand wisten Kubik en Bulykin de verdediging van de thuisclub te doorklieven en met een stiftje legde Bulykin de bal achter Van Dijk in het net. Waarop het direct rust was.

De tweede helft speelde Feyenoord naar haar eigen fanatieke aanhang toe en binnen 24 seconden had men al een corner te pakken. Deze werd niet al te best genomen, maar omdat Radosaveljevic die de eerste paal verdedigde onnodig uit kwam lopen kreeg deze de bal tegen zijn hoofd en de bal ging in het eigen doel. Dit doelpunt gaf de Rotterdammers vleugels en een kwartier later wist Castaignos, die door Pique niet goed gedekt werd, de bal makkelijk achter Coutinho in het net te deponeren.
Van Den Brom keek het nog even aan en liet daarop middenvelder Ricky van den Bergh invallen voor verdediger Pique waardoor er meer druk naar voren kwam. Ook het inbrengen van Danny Buijs voor Toornstra had moeten bijdragen aan een sterke aanval, maar het mocht niet meer baten. De laatste minuten mocht Vincento, terug van een schorsing, het nog eens proberen maar ook hij kon geen potten breken. Zodoende werd na ruim 90 minuten met een 2-1 stand in het voordeel van de geplaagde ploeg uit Rotterdam Zuid afgesloten.

ADO Den Haag speelt volgende week thuis tegen AZ Alkmaar en zal dan weer met de steun van haar eigen publiek mogen spelen. In deze wedstrijd zullen Verhoek en Derijck ontbreken. Zij stonden op scherp qua gele kaarten en door de gele kaart die zij vanmiddag opliepen zijn zij 1 wedstrijd geschorst.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

De mascottes van beide clubs, Storky en Coentje, volgden de wedstrijd op het uitvak en zwaaiden met elkaars vlag

ADO Den Haag was in de eerste fase van de wedstrijd vlakbij een doelpunt

Coutinho keepte weer een goede wedstrijd

Tijdens de wedstrijd werd een spandoek onthuld waarop te zien was, dat de supporters van beide ploegen, hierbij afgebeeld als Haagse Harry en Rotterdamse Bokito, de strijdbijl hebben begraven.

Geel voor Kum

Net voor rust scoorde Bulykin de 0-1

Terwijl de tweede helft al aan de gang was, was reservedoelman  Pellatz nog even schoenen gaan halen die beter bij het veld pasten