Datum plaatsing: 31-10-2010 16:00:00

Verslag & Foto's ADO Den Haag - FC Utrecht 1-0

ADO Den Haag heeft zeer goede zaken gedaan door in eigen huis het sterke FC Utrecht te verslaan met 1-0.

ADO Den Haag startte met de eindelijk weer opgelapte Mitchell Pique. Pique speelde geen grootste wedstrijd, maar het is toch fijn te weten dat er achterin op de vleugels weer wat meer mogelijkheden komen.

Daardoor verdween Bosschaart naar de bank, omdat Kum dus naar het centrum opschoof om naast Derijck het hart van de verdediging te bewaken.

Beide ploegen begonnen wat twijfelachtig aan het duel. Geen van beide ploegen ging vol voor de aanval en het was allemaal wat voorzichtig. Na een minuut of tien begin ADO grip op het duel te krijgen. Het ging kort combineren en wist steeds vaker met 'one toch' voetbal elkaar te vinden. Het zelfvertrouwen van ADO Den Haag is groot, ook de twee nederlagen tegen FC Twente en FC Groningen hebben dat niet veranderd. Het verzorgde veldspel zorgde niet direct voor grote kansen, maar FC Utrecht moest terug en zag zichzelf steeds dichter tegen hun strafschopgebied aan verdedigen.

Kubik kwam een keer mooi door en wist de bal mooi voor te geven, maar er stond net geen aanvaller op zijn plek. En na een counter moest de onzekere Michel Vorm zijn goal ver uit, maar hij verspeelde de bal en een verdediger van FC Utrecht wist maar net het schot op doel te kraken. Ook Immers had nog een kans, maar FC Utrecht leek de rust met een 0-0 te gaan halen. Toch viel de 1-0 in de 45e minuut. Ricky van der Bergh speelde niet geweldig, maar kreeg wel de bal op het hoofd van Immers die onberispelijk inkopte: 1-0. Bijna was het nog voor rust ook 1-1, want de minuut erop schoot FC Utrecht op de kruising. Gino Coutinho bleef staan en kon daardoor de terugstuiterende bal nog fortuinlijk vangen.

Na rust was het FC Utrecht wat de klok sloeg. Van het verzorgde voetbal van ADO bleef maar weinig over en FC Utrecht ging uiteraard aanzetten. Maar ook FC Utrecht werd nauwelijks echt gevaarlijk. De verdediging stond goed alleen werd er vanuit daar moeizaam opgebouwd waardoor FC Utrecht veel balbezit had en dreigend bleef. De tvbeelden moeten het uitwijzen, maar de Domstedelingen leken ook recht te hebben op een penalty toen Derijck licht vasthield in het strafschop gebied en van Wolfswinkel daardoor verhinderd werd zijn actie te maken. Gelukkig zat het een keer mee en de verder prima fluitende van Hulten liet doorspelen. In het laatste kwartier werd het billenknijpen. FC Utrecht bracht Frank Demouge in die er de laatste jaren een gewoonte van maakte altijd tegen ons te scoren en het ging één op één spelen.  Christian Kum zijn honderdste duel voor ADO Den Haag ook geblesseerd moest afhaken en daarvoor Pascal Bosschaart in de plek kwam, nam de onzekerheid verder toe. Coutinho kreeg geen grote kansen tegen, maar zat er wel goed bij en ook bij de corners zag het er wat zekerder uit.

Wesley Verhoek moest de laatste minuten ook geblesseerd het veld af en doordat alle wissels al gebruikt waren, moest ADO met 10 man verder. Maar ook die kwam de ploeg door en dat zorgde ervoor dat ADO Den Haag de drie punten kon bijschrijven. Het is altijd lekker om van FC Utrecht te winnen (en het was ook alweer even geleden!), maar met 18 punten in de zak, kunnen de komende wedstrijden tegen Ajax en NAC Breda met wat meer rust tegemoet getreden worden. ADO Den Haag blijft op de achtste plek staan en blijft het boven verwachting goed doen.

Klik  hier voor de statistieken van deze wedstrijd

Het Don Kozakkenkoor  uit Den Haag zong voor de wedstrijd diverse Russische liederen, waaronder 'Kalinka'. Bulykin kon dan nog wel niet meespelen deze wedstrijd, maar hij zal zich zeker aangemoedigd gevoeld hebben.