Datum plaatsing: 27-10-2010 20:45:00

Verslag FC Groningen - ADO Den Haag 3-1

ADO Den Haag heeft zijn tweede nederlaag in vier dagen te pakken. In Groningen werd het geflatteerd 3-1 en moet ADO Den Haag zondag tegen FC Utrecht proberen weer het goede gevoel terug te krijgen.

ADO Den Haag startte enigszins verassend met Ricky van der Bergh op het middenveld en Immers schoof daardoor naar de spitspositie.

ADO startte slap en kreeg in de eerste minuten al een aantal grote kansen tegen. FC Groningen was kopsterk en liet merken dat het de drie punten in de Euroborg wilde gaan houden. ADO Den Haag kreeg vanaf de 7e minuut wel een eerste kans. Verhoek kreeg zijn eerste goede bal, gaf hem gelijk goed voor en zowel Immers, maar vooral Kubik wisten geen raad met de bal en lieten de bal langslopen.

In de 12e minuut was het dan wel raak. Een voorzet van Kubik kwam bij Immers terecht die hem hard en hoog in de touwen: 0-1.

ADO had daarna grip op de wedstrijd op een paar fases na waarin FC Groningen vooral in standaardsituaties gevaarlijk werd. Daarnaast werd een goal van Matavz wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De grootste kansen waren voor ADO. Ricky van der Bergh had een vrije schotkans op een voorzet van Kubik, maar de keeper redde knap. Later was het Kubik zelf die met eenstiftje de 0-2 wilde maken, terwijl ADO Den Haag met drie man tegen twee stond en de goal kon uitspelen. Opvallend was dat bij ADO Den Haag men elkaar goed wist te vinden en er ontspannen getikt werd en dat dat ook nog eens tot gevaarlijke kansen leidde.

In de tweede helft gooide FC Groningen er nog een schepje bovenop en dat leverde vrijwel direct resultaat op. Uit een corner kwam Coutinho niet goed uit zijn goal door de vele mensen om hem heen en Ivens kon ongehinderd inkoppen: 1-1.

Van der Bergh en Kubik speelden zeker in de tweede helft een zwakke wedstrijd. Waar het duidelijk dat strijd geleverd moest worden, bleef Van der Bergh het te mooi en technisch proberen en Kubik kreeg gewoon ruzie met de bal in de tweede helft.

In de 54e minuut leek Coutinho het tij nog te keren met een mooie redding op een vrije trap, maar de druk werd te groot en in de 57e minuut was het weer corner waaruit raak gekopt kon worden. Dit keer was het Granquist die raak kon koppen.

Daarna nam FC Groningen weer wat gas terug en mocht ADO Den Haag weer combineren.Dat leverde ook gewoon weer kansen op. Het was jammer dat Kubik zijn vorm van de eerste helft kwijt was, want hij kreeg drie kansen om de gelijkmaker in te schieten. Ook Immers had een grote kans, maar wist de bal in plaats van op het goal over de zijlijn te schieten.

De laatste tien minuten speelde ADO Den Haag achterin 1 op 1 en dat leverde uiteindelijk de genadeklap op. Uit een counter wist Koen van der Laak de 3-1 in te schieten en besliste zo de wedstrijd.