Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 26-10-2010 10:55:00

Gino Coutinho: ,,Ik denk dat de uitslag onverdiend is''

Drie weken geleden was doelman Coutinho volgens Eredivisielive 'Man of the Match'. In Enschede werd de Haagse doelman driemaal gepasseerd, maar kon hij met diverse goede reddingen wel aanspraak maken op deze titel.

25 October 2010 o Het werd echter matchwinner Janko die met een kopbal de doelman verschalkte.Haaglandenvoetbal.nl sprak na afloop met Haagse sluitpost.

Tekst: Glenn Duijzer

Wat is jouw visie op de overtreding van Pascal Bosschaart waaruit een strafschop voort kwam?

,,Pascal deed helemaal niets, het was eerder een duwfout, dus overtreding, op hem. Maar die scheidsrechter fluit voor hands! Ik begreep trouwens in de kleedkamer dat de scheidsrechter zei dat hij van zijn assistent uitging. Die had aangegeven dat het een strafschop was. Die assistent-scheidsrechter zei echter dat er niets aan de hand was. Dat was allemaal een beetje warrig, maar uiteindelijk geeft hij hem gewoon.''

Daar komt natuurlijk die discutabele vrije trap ook nog bi,j die tot de 1-0 leidt.

,,Tja, of dat nou echt een vrije trap was……… Timothy gebruikt wel een beetje zijn handen maar om daar nou een vrije trap voor te geven? Ik weet het niet, het kan! Die vrije trap ging naast de muur. FC Twente zette een paar man naast onze muur neer om mij het zicht te ontnemen. Zeg maar een tweede muur. Ik riep nog naar Kubík dat hij ze opzij moest duwen. Natuurlijk weet ik dat hij dat niet verstaat, maar op zo'n moment schreeuw je toch. Daardoor zie ik die bal eigenlijk niet vertrekken. Met Theo Janssen weet je dat hij een fantastische vrije trap heeft, dan wordt het al lastig.''

Je wist ook nog een aantal gevaarlijke ballen onschadelijk te maken.

,,Tja, maar het mocht helaas niet baten. Ik denk dat we tegen de landskampioen zeker niet onder hebben gedaan. FC Twente beschikt toch over een heel goede ploeg en ik vind dat we zeker de tweede helft hebben laten zien dat wij, ADO Den Haag, het FC Twente heel moeilijk kunnen maken. Ik denk dat uiteindelijk de uitslag onverdiend is.''

En dan wordt John van den Brom bij die 1-0 ook nog van het veld gezonden!

,,Ik zag hem in de tweede helft op het scherm in het stadion ineens op de tribune zitten. Dat was mij totaal ontgaan. Dat was dus al in de eerste helft gebeurd, dat wist ik helemaal niet. In de rust was hij gewoon in de kleedkamer. Het was mij dus niet opgevallen. Ik dacht dat hij na die strafschop iets gezegd had! Hahahaha, helemaal niet gemerkt, dat het al bij die vrije trap was gebeurd. Ik was ook zo geconcentreerd met de wedstrijd bezig.''

Wat heeft de trainer in de rust tegen jullie gezegd, de tweede helft speelden jullie weer met de zo gezegde 'Haagse bluf'?

,,John van den Brom gaf aan dat we gelukkig mochten zijn met de 1-1 stand en dat we niet speelden zoals we hadden afgesproken. Dat we verder van de eigen goal moesten voetballen. Dat we meer druk op FC Twente moesten zetten. Als je de tweede helft dan ziet, dan blijkt dat we het FC Twente heel lastig kunnen maken. We speelden de eerste helft iets te ver teruggetrokken.''

Was er dan misschien toch een beetje ontzag voor FC Twente, toch de landskampioen?

,,Misschien in het begin wel, maar we hebben gelukkig de knop kunnen omzetten en ons eigen spel kunnen spelen. Dan heb je geen ontzag meer, voor niemand, dus ook voor de landskampioen niet.''

Aan het begin van een drukke week, woensdag FC Groningen uit. Leuk of zwaar?

,,Nee joh, lekker. FC Groningen uit, wederom een zware wedstrijd. Ook een moeilijke wedstrijd, maar ook niet onmogelijk. Ze verliezen toch ook bij NEC, dus alles is mogelijk. Ook winst voor ons in Groningen.''