Datum plaatsing: 16-10-2010 23:35:00

Verslag & foto's ADO Den Haag - Excelsior 2-1

ADO Den Haag is voor de 7e wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in de Eredivisie. Met grote moeite wist het in de laatste minuten promovendus Excelsior te verslaan met 2-1

ADO Den Haag startte met de standaard elf van de afgelopen weken. Alleen Achmed Ammi was terug van een blessure waardoor Ramon Leeuwin weer op de bank moest plaatsnemen.

Het Kyocerastadion was weer uitverkocht vandaag en het begin van de wedstrijd was veelbelovend. In de eerste minuut was ADO Den Haag al gevaarlijk via Kubik, maar ook Excelsior had bij een counter direct een grote kans. Van dichtbij schoot oud ADO-speler Fernandez echter hard op de paal waardoor het 0-0 bleef.

ADO Den Haag kon de verwachtingen niet goed waarmaken. Het combineerde in een laag tempo en wist de vleugelspelers maar moeizaam te bereiken. De Rotterdammers waren scherp in de omschakeling en daardoor vaak gevaarlijker dan de mannen in het geel en groen. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Excelsior voor de tweede keer in het strafschopgebied van ADO Den Haag. Timothy Derijck maakte van achter een wat lompe overtreding, waardoor de terechte penalty zorgde voor een 0-1 ruststand.

Ook in de tweede helft kon ADO Den Haag niet de knop omzetten. In de eerste seconden van de tweede helft moest Derijck al een bal van de lijn halen en het lag aan Coutinho dat 5 minuten later niet de 0-2 op het scorebord stond. Met een prachtige redding wist hij de bal uit het goal te stompen. ADO kreeg weinig voor elkaar. Een enkele keer had Verhoek via de binnenkant een mooie pass, maar zowel Bulykin als Immers kwamen net een teentje tekort. Daarnaast hadden de geel/groenen een penalty moeten hebben na een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied. Wiedemeier en de lijnrechter zagen echter niets waardoor de 0-1 stand bleef staan.

Na het inbrengen van Ricky van der Bergh werden de aanvallende impulsen nog groter en was hij het ook die een mooie steekpass gaf op Bulykin. Die tikte mooi door naar de opgestoomde Kubik en die kon vervolgens met een bekeken schuiver de gelijkmaker aantekenen.

Uiteindelijk bleek Excelsior bereid om de hagenezen zelfs de overwinning te gunnen. Eerst moest Nelom het veld verlaten na een klap in het gezicht van Kubik. Daarna volgde coack Alex Pastoor die opmerkingen had aan de scheidsrechter. Daarna was het Nieveld die in de 74e minuut Kubik in doorgebroken positie neerhaalde. En zo stonden de Rotterdammers ineens met 9 man op het veld en kon ADO rustig proberen in het laatste kwartier de overwinning te pakken. Het doelpunt hing in de lucht, maar Derijck, Bulykin en Verhoek kregen wel kansen, maar hadden niet het beetje geluk wat nodig was. Tot de 90e minuut. ADO Den Haag zette nog een keer aan en via een carambolage werd de bal een aantal keer op het goal geschoten, maar steeds gepareerd. Uiteindelijk kwam de bal bij Derijck terecht die de vrijstaande Bulykin zag staan. Die wist de bal met de knie in het goal te krijgen waardoor de drie punten in Den Haag bleven.

ADO Den Haag had daarnaast onze poll 'welke Kalinka moet er in het stadion gedraaid worden' goed bijgehouden, want de winnende versie van DJ Otzi werd vervolgens goed hard ingezet. Met een mooi feestje op de tribunes tot gevolg.

Positieve opvallers vandaag: Immers, van der Bergh, Toornstra en Kubik. Verhoek had een moeilijke eerste helft, maar wist in de tweede helft een hoop goed te maken.

Daarnaast zijn we nog benieuwd of de wedstrijd voor Fernandez nog een staartje krijgt. Pal na het affluiten van de wedstrijd, schopte hij Kubik vol onderuit. Het was duidelijk dat de 4e official dat zag, want die maakte nog een praatje met Wiedemeier daarna. Fernandez mag dan niet gescoord hebben vandaag, ook in Den Haag zal hij zich even niet hoeven te vertonen na dergelijk wangedrag. Het is te hopen dat de speler door zijn eigen club gestraft zal worden.

Onze fotograaf is op vakantie, maar deze foto's zijn vast van Edwin. Later volgen er meer!