Datum plaatsing: 07-11-1964 23:20:00

Falende Thie kostte ADO drie punten

ADO-aanval zelfs tegen SVV niet tot schieten in staat.

Door Fred Racke

Schiedam zondag  De misère is compleet ADO ligt óók nog uit het bekertoernooi. Niet eens tegen de verdediging van de tweede divisieclub SVV was de Haagse  voorhoede bij machte zoveel doelpunten te maken, als waarop zij gezien het ADO-overwicht aanspraak maakte. Blij-verrast eerst bijna meewarig later zagen vijfduizend Schiedammers hoe de opvallende middenvoor Van Meeteren met vier goals zeer duidelijk naar een falende doelman Thie wees. Later zullen ze ook hebben begrepen dat vier Haagse voorwaartsen de Schiedammers naar de volgende bekerronde brachten.

Twee goals in een minuut

ADO bracht er weer eens niets van terecht in een wedstrijd die alle kansen bood op een waardige oefenpartij voor een eredivisieclub SVV bleek een redelijk team  te bezitten dat bereid was zich op te trekken aan het toch wel sluitende veldspel van de Hagenaars en aldus viel na ongeveer vijf minuten voetbal te verwachten dat  ADO zich gaarne met elan in de strijd wilde werpen om aldus zich althans een weg te banen naar de bekerfinale die de ploeg drie jaar achtereen bereikte.

Hoe wreed werd die illusie twee minuten later verstoord. Toen de Schiedamse midvoor Van Meeteren vrij voor doel verscheen, glibberde Thie ontijdig onderuit en de SVVer scoorde. En luttele seconden later liet de Haagse doelman op het veld waar hij zoveel triomfen vierde een onderschepte bal weer glippen de andere verdedigers werkten niet resoluut weg en Van Meeteren scoorde weer 2-0.

Verrast

ADO kreeg toen alle gelegenheid wat terug te doen want de Schiedammers leken nogal verrast door hun eigen aanvalsprestaties. ADO deed ook wat terug, maar - zoals gewoonlijk - alleen op het middenveld Zodra de bal in de voorhoede belandde was er weer die schijnbaar onuitroeibare traagheid dat zich uitputten in lang combinaties - en dus was er nooit ruimte voor een schot. Trouwens als dat eens kwam - meestal van Heijnen - bleek goalie Van der Velde bekwaam Heijnen was overigens ook de man die tegenseoorde: na een kwartier toen hij een eindelijk vlotte combinatie met linksbuiten Van der Loop (goed gestart matig geeindigd) met een halve omhaal mooi afrondde (2 -1). Daarna heeft de Sehiedamseverdediging zich tot de rust voortdurend in liet centrum van het strafschopgebied moeten ophopen omdat daarheen steeds de Haagse combinaties leidden. Begrijpelijk zonder succes natuurlijk op deze manier.

Verbaasd

Toen dan een kwartier na rust Thie een schuiver van linksbuiten Hubert die plotseling geïnspireerd raakte liet glippen en Van Meeteren juichend inschoot was ADO geslagen. Dat hoefde op dat tijdstip nog helemaal niet maar de Haagse ploeg wilde niet meer doen dan slechts Villerius mee naar voren laten oprukken En zo ontrolde zich voor verbaasde Schiedamse ogen het tafereel van een aanvallend SVV tegen de ere-divisieclub ADO. Met nog een kwartier te spelen zag ADO er definitief niets meer in hetgeen bleek uit een vogelvrije voorzet van Van Dongen die door Van Meeteren fraai met het hoofd achter Thie werd geslagen. Dat Pas uit een scrimmage nog 4 - 2 maakte was van geen enkel belang meer. Scheidsrechter Nieuwenhoff was toen net bezig tijd bij te tellen voor de blessures die er nog rijkelijkveel gevallen waren.