support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 GRA 28 15 4 9 49
5 DOR 27 12 10 5 46
6 GRO 26 13 6 7 45
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 CAM 27 11 6 10 39
10 EMM 27 11 6 10 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 27 10 7 10 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 27 6 7 14 25
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 27 4 8 15 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Voetbalzone

Datum plaatsing: 06-09-2010 11:50:00

Verhoek: 'Barcelona is mijn droomclub, maar ik ben geen dromer'


De rust is wedergekeerd. Kranten publiceren de laatste transfers, trainers kunnen hun elftal eindelijk vorm gaan geven, terwijl zaakwaarnemers en technische directeuren hun gemiste kansen overpeinzen of zich juist rijk rekenen.


Door QASIM HAKIM

In het spelershome van het Zuiderpark leggen vier ADO-spelers een kaartje. De vijfde kijkt toe en wacht op het bezoek: Wesley Verhoek, gewoon speler van ADO Den Haag. Hij werd in verband gebracht met Ajax, maar het berustte op een misverstand. "Een journalist van het Algemeen Dagblad wist mij te vertellen dat Ajax naar een aantal voorwaarden had geïnformeerd rondom mijn persoon. Toen ik dit aan mijn zaakwaarnemer vertelde bleek het onzin te zijn. Hij wist van niks", vertelt Verhoek evengoed met een brede grijns op zijn gezicht. Niet vreemd. De rechtsbuiten is het seizoen flitsend begonnen. Bij vijf van de zeven doelpunten was Verhoek direct betrokken, één doelpunt en vier assists om precies te zijn. Tegen PSV was hij de absolute uitblinker. Als Voetbal International op bladzijde negentien wordt opgeslagen en voor Verhoeks neus worden geschoven scannen zijn ogen de tekst. Even een korte samenvatting: eerder gedebuteerd dan Eljero Elia, te lang stil blijven staan in zijn ontwikkeling, belofte eindelijk ingelost, grote man tegen PSV, voornaamste wapen ADO, hoog rendement, toe aan volgende stap. Verhoek beëindigt het lezen van de tekst met een spontaan verschenen lach en met de woorden: "Mooi toch?"

Er staat ook dat hij een haat-liefde verhouding had met zijn publiek. Als dan ook de nog de naam Ajax wordt gekoppeld aan Verhoek is de reactie van de aanhang een optelsom. "Ik ben een jongen uit de stad en heb een prima band met het publiek. Maar aan de andere kant zou Ajax een club zijn waar ik best voor zou willen spelen. Wie wil nou niet op dit niveau acteren? Van een club uit het rechterrijtje naar een topclub verkassen is toch een prachtige stap? Dit is echter niet het geval. Maar het is sowieso mooi als ze positief over je praten." Het predicaat talent lijkt hij eindelijk van zich af te spelen. Vorig seizoen zette Verhoek de stijgende lijn in die hij heeft weten door te trekken naar het nog prille voetbaljaar. "Vorig seizoen heb ik in 32 wedstrijden zeven doelpunten gemaakt en een stuk of vijf assists gegeven. Ik sta nu al op vier. Dat ik tussen de vijftien en twintig doelpunten wil gaan voorbereiden durf ik best te zeggen. En ook dat ik meer dan zeven goals wil maken."

De opmars begon al onder Raymond Atteveld, maar heeft nog meer gestalte gekregen met de komst van John van de Brom. "De werkwijzen van Atteveld en Van den Brom verschillen enorm. Maar ik wil niet meer terugkijken, daar is al genoeg over gezegd en geschreven. Van den Brom is een trainer die zeer aanvallend wil spelen. Dat is in mijn voordeel. Hij en de ploeg geven me enorm veel vertrouwen. Ik krijg ontzettend veel ballen van mijn teamgenoten." Daarnaast is Van den Brom ook een goede mental coach gebleken. "Tijdens de rust van de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo wist Van den Brom ons er op een rustige en menselijke manier van te overtuigen dat we niet goed speelden. Dat pakten we daarna geweldig op. Onze trainer is een enorme persoonlijkheid en een vertrouwensman. Ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand binnen de club iets slechts over hem heeft te zeggen." Verhoek was in De Koel verantwoordelijk voor de allesbeslissende 1-3 en bracht hiermee de eerste drie punten van het seizoen naar De Residentie. De ontlading was enorm bij een na afloop zeer emotionele Van den Brom. Is hij niet te gevoelig en sociaal voor een club als ADO waar het er nog wel eens hard aan toe kan gaan? "Den Haag is een stad waar iedereen recht voor de raap is. Maar deze trainer weet precies wat hij wil en straalt dat ook uit. Hij bepaalt, niet het team."

Verhoek groeit eindelijk als voetballer, maar zijn maatje Elia speelde al een WK en is een ster in de Duitse Bundesliga. "Ik kijk niet naar anderen. Daarnaast zag ik toen al dat Eljero veel te bieden had. Meer dan ik. Daar kan ik eerlijk over zijn. Hij heeft niet zijn beste wedstrijden bij ADO gespeeld, maar ik zag het toen al in hem zitten. Ik vind het dan ook niet gek dat Eljero nu bij een grote club in het buitenland speelt."

Dat Verhoek niet bij die grote club in Nederland speelt deert hem niet. "Je moet ook realistisch zijn. Als ik bij ADO vertrek dan lijkt het me verstandiger om eerst de stap naar een subtopper te maken. Barcelona is mijn droomclub, maar ik ben geen dromer. Ik mis geen wedstrijd van ze. Voor mij zijn ze nog altijd de beste ploeg van Europa en Lionel Messi is de beste speler van de wereld. Het zal voor mij bij televisie kijken of een bezoek aan een wedstrijd blijven. Ik ben reëel. Dit seizoen dertig of meer wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor ADO met doelpunten en assists. Daarna zien wel verder."