support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 GRA 28 15 4 9 49
5 DOR 27 12 10 5 46
6 GRO 26 13 6 7 45
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 CAM 27 11 6 10 39
10 EMM 27 11 6 10 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 27 10 7 10 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 27 6 7 14 25
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 27 4 8 15 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 30-08-2010 18:30:00

Jillis Zevenbergen 'Het is heel speciaal om er deel van uit te mogen maken'


In de serie mensen achter de schermen van de club interviewde de redactie van ADOfans.nl teammanager Jillis Zevenbergen. De 50-jarige Hagenees is één van de mensen die er wekelijks voor zorgt dat de club optimaal kan presteren.


Jillis, Ook aan jou stellen we de basis vraag: hoe ben jij bij ADO Den Haag terecht gekomen?

Ik ben lid van de amateurvereniging Laakkwartier en op een gegeven moment speelde ik daar in het 4e of zo,  je weet wel zo'n gezeligheidselftal waarin je voetbalt om dorst te krijgen. Ik was toen begin veertig, raakte geblesseerd en ik vond het wel mooi geweest en heb toen mijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Als vrijwilliger ben ik toen elftalbegeleider geworden van datzelfde elftal en heb ik allerlei andere werkzaamheden bij Laakkwartier gedaan zoals de kantinecommissie, barcommissie, activiteiten organiseren voor de spelers en nog meer van dat soort zaken. Mijn broer zat toendertijd bij het beloftenelftal van ADO Den Haag, waar Bob Kootwijk toen de trainer van was en Bob vroeg me of ik op de maandagavond bij het beloftenelftal van ADO Den Haag  wilde komen helpen, en dat ben ik er dus bij gaan doen. En zaterdags was ik ook nog elftalbegeleider bij het meisjeselftal van DSVP in Pijnacker, waar mijn dochter in speelde.

Dat was dus het hele weekend voetbal, voetbal en nog eens voetbal.

Meer dan het weekend, want zaterdagochtend zat ik dus bij het elftal van mijn dochter, zaterdagmiddag en zondag bij Laakkwartier en dan maandagavond met de bus helemaal naar Veendam om met het beloftenelftal een uitwedstrijd op de Lange Leegte te spelen. Het was best wel veel, maar wel heel erg leuk om te doen. De eerste jaren was dat met Bob Kootwijk, daarna met Marco Gentile en Cor Lems en later kwam Maurice Steijn er bij.

Hoe ben je bij het eerste elftal betrokken?

De eerste vijf jaar heb ik bij het beloftenelftal gewerkt en een jaar of drie geleden had de toenmalige teammanager van BVO1 aangegeven dat hij er mee wilde stoppen, waarop ik vanuit de club benaderd werd met de vraag of ik het wilde overnemen. Dat heb ik dus gedaan, maar dat had wel tot gevolg dat ik helaas Laakkwartier en het meisjeselftal moest laten schieten. Nu ga ik mijn vierde jaar in bij het eerste elftal.
Als jong knulletje van een jaar of 6 à 7 stond ik met mijn vader op de Westribune en dan keek ik naar de mensen die op het veld stonden en op de bank zaten en nu zit ik daar zelf! Dat is toch wel een heel speciaal gevoel hoor om daar nu zelf deel van uit te mogen maken.

Is teammanager een fulltime baan bij ADO Den Haag?

Nee! Doordeweeks heb ik een gewone fulltime baan van 40 uur per week. In de avonduren en in de weekeinden ben ik voor ADO Den Haag bezig. Van de club heb een laptopje en een mobieltje gekregen en daarmee kan ik eigenlijk alles regelen wat er te regelen valt. En zoals vandaag dan neem ik een paar uurtjes eerder vrij van mijn werk om op de club wat zaken te kunnen regelen.

Zit er veel verschil tussen het werken voor het 1e of het 2e?

Ja behoorlijk, dit is veel meer omvattender. Bij het beloftenelftal was het een elftal formuliertje invullen, wat eten onderweg regelen en dat was het zo'n beetje. Bij het eerste elftal komt er veel meer kijken. Spelers doen aanvragen voor kaarten en dat moet ik dan weer doorgeven aan de dames van ticketing die dat dan weer gaan regelen. Bij thuiswedstrijden ben ik ongeveer vier uur  voor de wedstrijd  in het stadion aanwezig en dan ga ik nog even controleren of alle kaart-aanvragen goed gegaan zijn. Daarna ga ik het wedstrijdformulier vast invullen, dat is tegenwoordig allemaal digitaal. Ik heb een code van de KNVB en als de tegenstander gearriveerd is, komt de teammanager van de tegenstander en die vult met zijn code de gegevens van zijn club in. Dan heeft de KNVB en de scheidsrechter gelijk de gegevens digitaal, dat gaat ook naar de pers. En dan zijn er altijd wel wat kleine dingetjes die er tussendoor komen, die probeer ik dan te regelen en pak hem beet een half uurtje voor de wedstrijd ben ik eigenlijk klaar en ga ik bij de warming up kijken en dan kan wat mij betreft de wedstrijd beginnen.

Tijdens de wedstrijd zit ik in de dug-out en regel ik de administratieve afhandeling met de vierde man van de de wissels en dergelijke. Na de wedstrijd controleer ik dan het digitale wedstrijdformulier. Dan  komt uiteraard de pers bij Nathalie Nuiten met verzoeken om spelers te mogen interviewen en ik zorg er dan voor dat de spelers in de kleedkamer het te weten komen dat ze zo snel mogelijk beschikbaar moeten zijn voor de pers.

Voor de uitwedstrijden moet je nog extra zaken regelen.

Als we aan het begin van het  seizoen het competitieschema door krijgen zet ik gelijk een hele planning in mijn agenda, van wat ik wanneer moet doen. Aan de HTM geef ik dat dan ook door zodat zij in hun planning voor de spelersbus daar ook rekening mee kunnen houden. Een paar weken voor een uitwedstrijd bel ik nog even met ze en een paar dagen voor de wedstrijd doe ik dat nog eens om er 100% zeker van te zijn dat de er ook spelersbus is als we hem nodig hebben. Voor de uitwedstrijden, waarbij het nodig is, regel ik ook het hotel met maaltijden en eventueel rust- mogelijkheid of overnachting.

We willen graag dat het hotel maximaal 30 minuten rijden van het stadion vandaan is, zodat we er snel zijn en ons volledig op de wedstrijd kunnen richten. We hebben een aantal vaste hotels waar we meestal naar toegaan, omdat we weten dat we waar voor ons geld krijgen. Dus dan is belangrijk om tijdig offerte aan te vragen en  te reserveren. Maar soms moet ik ook op zoek naar iets anders. Bij VVV uit hadden we vorig jaar een hotel dat niet helemaal aan onze verwachtingen voldeed, dus ben ik dit jaar op zoek gegaan naar een ander hotel en dat was een top hotel. Dat adresje geef ik dan ook gelijk door aan mijn collega teammanagers bij de andere clubs zodat zij er ook gebruik van kunnen maken. En dat doen zijn ook naar mij toe.

Hoe is je contact met andere teammanagers?

Dat is heel goed, sinds drie seizoenen hebben we een club van teammanagers. Een paar keer per jaar komen we samen. Vaak is dat in een hotel dat ons dan uitnodigt om te laten zien wat ze de clubs te bieden hebben. Op zo'n dag  bespreken we hoe we met bepaalde zaken om zullen gaan. Er komt weleens iemand van de KNVB of van de scheidsrechterscommissie die ons bijpraat over allerlei zaken zoals bijvoorbeeld over die nieuwe digitale wedstrijdformulieren. Door dat clubje hebben we onderling heel goed contact, waardoor we elkaar kunnen aanvullen of helpen waar dat nodig is.


Dan de trainingskampen. Dit jaar zat de club weer in Garderen, was er niets anders te vinden?

Natuurlijk er is op dat gebied volop aanbod, we krijgen regelmatig vanuit heel Europa aanbiedingen. We konden dit keer zelfs naar Finland. Maar we komen al jaren in Garderen en we hebben het er altijd goed dus waarom zouden we dan moeilijk gaan doen en iets anders kiezen. Alleen het weer zat dit jaar niet mee, maar dat kan je overal hebben.

Voor de winterstop gaan er geruchten over een trainingskamp in Turkije, Spanje en zelfs Zuid-Afrika.

Klopt er worden diverse bestemmingen genoemd. Vanuit de technische staf, het voetbalgedeelte, moeten de wensen kenbaar gemaakt worden. Als we het budget weten kunnen wij het een en ander gaan regelen. Soms moeten we eerst gaan kijken of de accommodatie er ook daadwerkelijk zo uit ziet als op het plaatje en dan ga je er dus een paar dagen naar toe. Want je wilt wel dat het perfect is. Je wilt van te voren het gevoel hebben dat de trainers en spelers het er naar hun zin zullen hebben, het moet gewoon goed zijn want je zit er straks 5 tot 7 dagen.

En wat heeft jouw werk voor de club straks eind mei als resultaat?

Er is mij alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat de technische staf en spelers optimaal kunnen presteren en daar doe ik mijn uiterste best voor. Net als de club hoop ik gewoon dat we ons zonder nacompetitie zullen handhaven en hoe eerder hoe beter. Wie weet kunnen we af en toe stunten tegen een topclub zoals afgelopen weekend. Maar de spelers zullen het zelf in het veld moeten doen.