Datum plaatsing: 15-08-2010 17:30:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Roda JC 1-3

ADO Den Haag mist scorend vermogen tegen defensief Roda JC.

ADO Den Haag heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen ongelukkig verloren van het zeer verdedigende maar effectief counterende Roda JC.

Met Kevin Visser op het middenveld voor Danny Buijs en Kum voor Supusepa begon ADO Den Haag opportunistisch tegen de Limburgers. Het had de mazzel dat het daarvoor direct beloond werd. Bij de eerste de beste goede aanval werd een mooie voorzet van Verhoek direct keurig door de andere vleugelaanvaller Kubik in het net gewerkt: 1-0.

Een mooie middag leek in het verschiet te liggen. Het was ADO Den Haag weer zelf die de tegenstander in het zadel werkte. Na een counter was een lichte overtreding van Kum in de 9e minuut reden tot een penalty, die Junker keurig inschoot. En in de 12e minuut was de achterstand alweer een feit. Wederom werd uit een counter keurig Laurent Delorge gevonden, die mooi afrondde: 1-2.

Daarna was het aan ADO Den Haag om de achterstand weer recht te zetten. De negatieve spelopvatting van de Limburgers hielp ADO Den Haag daarin weer snel aan het initiatief. Er volgde een harde wedstrijd, waarin met name Roda JC behoorlijk moest uitdelen om niet overlopen te worden. ADO Den Haag kreeg in die eerste helft nog veel kansen. Een aantal vrije trappen van Ricky van den Bergh gingen kansloos hoog over en een corner viel in de korte hoek bijna direct binnen. Vlak voor rust had Roda JC met tien man verder moeten gaan, nadat Kubik alleen doorging en neer werd gehaald. Geel volstond echter vond van Sichem. Aan haagse zijde kroop ook Kum door het oog van de naald door een aantal keer gevaarlijk hoog in te komen nadat hij al geel had gekregen. De grootste kans was weer voor van de Bergh: Ammi zag vanaf rechts in het midden Vd Bergh opkomen, speelde hem perfect aan, maar van der Bergh roeide de bal hoog over.

In de tweede helft was het allemaal weer minder. Verhoek haalde zijn niveau van voor de rust niet meer en het middenveld werd steeds meer overgeslagen. ADO Den Haag bleef drukken, maar creeerde nauwelijks kansen meer. De grootste kans was weer voor van de Bergh. Een mooie hoge bal van de -met name in de tweede helft goed spelende- Toornstra werd door hem goed ingeschat en hij kon vanaf 6 meter vrij inschieten. Keeper Tyton stond echter weergaloos te keepen en hield ook deze bal tegen. In de enige aanval van Roda JC in de tweede helft, besliste een schot uit de tweede lijn de wedstrijd: 1-3.

De twintig resterende minuten waren een formaliteit. Roda verdedigde en het heilige vuur bij ADO Den Haag was gedoofd. Ondanks het goede aanvallende spel van ADO Den Haag, baart de verdediging toch veel zorgen en lijkt iedere counterploeg zich op te kunnen maken voor een fijne avond als ze tegen onze helden moeten spelen. Spelers die vandaag positief opvielen waren Lex Immers, Jens Toornstra, Frantisek Kubik en - in de eerste helft- Wesley Verhoek. Ricky van den Bergh lijkt nu toch echt alweer te moeten gaan vrezen voor zijn plek in de basis en ook Christian Kum is verre van in vorm.

Zaterdag volgt alweer de derde wedstrijd van de competitie uit tegen VVV Venlo. Door de twee nederlagen is deze nu alweer van cruciaal belang.

Klik hier voor de statistieken van de wedstrijd

Richard Knopper nam voor de wedstrijd afscheid van het publiek

Frantisek Kubik scoorde het eerste en enige doelpunt voor Den Haag in deze wedstrijd

Kum veroorzaakte een penalty en ontving daarvoor één van de totaal tien gele kaarten die scheidsrechter v. Sichem uit zou delen

Kum maakte bijna een doelpunt maar wegens hinderen van de keeper werd deze aktie afgefloten

Kevin Visser debuteerde op het middenveld, vanwege een blessure van Danny Buijs

ADO Den Haag had veel doelkansen, zoals deze van Jens Toornstra

Voor deze overtreding gaf de scheidsrechter geel en een vrije trap, waar rood  op z'n plaats zou zijn geweest

Pascal Bosschaart van ADO in duel met Addo van Roda

De doelman van Roda JC blonk uit in goede reddingen

Gino Coutinho kwam net een vingertopje te kort om het derde doelpunt van Roda te voorkomen