AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 09-08-2010 21:00:00

'Hier geven scheidsrechters toch bijna nooit een strafschop voor?'

In het Haagsekamp ging het na afloop van Vitesse-ADO niet over de fraaie eerste helft van de eigen ploeg, niet over de aanvallende, energieke speelstijl en niet over het nieuwe elan onder trainer John van den Brom.

Ook niet over het debuut van ADO's nieuwelingen Frantisek Kubik en Christian Supusepa. Waar de SIowaakse aanvaller somtijds fraaie dingen liet zien en zelfs een doelpunt had kunnen maken, hield de jonge ex-Ajacied in de verdediging minder prettige herinneringen over aan zijn eerste eredivisieoptreden. Supusepa leed veel balverlies, had in de tweede helft last van kramp en werd vervangen voor Kai van Hese.
Het ging na afloop ook niet over ADO's middenveld, dat in de tweede helft werd stukgelopen door Vitesse of over het onzekere optreden van doelman Robert Zwinkels. Nee, het meest besproken moment na afloop was de handsbal die arbiter Wiedemeijer inde Haagse muur had geconstateerd bij de vrije trap van Dalibor Stevanovic.

„Ik dacht dat ik de bal op mijn rug kreeg, maar de scheidsrechter zei dat het nummer 28 was die hands had gemaakt," vertelde Wesley Verhoek. ,,En dat is Frantisek Kubik. We stonden allemaal wel een beetje raar te kijken over die beslissing."
„Ongelooflijk,” vond aanvoerder Pascal Bosschaart, die naar Wiedemeijer toestapte. „Hier geven scheidsrechters toch bijna nooit een strafschop voor? Ik vroeg het ook aan hem. `Nieuwe regels” zei hij toen. Heel vervelend, maar we moeten natuurlijk wel naar onszelf kijken. We hadden het in de eerste helft moeten afmaken. Dit is wel zuur."

Lex Immers: „Ik zag niet wie er hands maakte, niemand zag het. Het ging juist zo lekker in de eerste helft, maar na die 1-1 krijgen we een tikkie. Die gelijkmaker maakte iets los bij Vitesse. Dat rook bloed, en wij konden het niet meer rechtzetten."