Datum plaatsing: 28-07-2010 22:00:00

ADO Den Haag wint jubileumwedstrijd van FC Emmen met 2-4

Op het sportpark Meerdijk in Emmen heeft ADO Den Haag met 2-4 gewonnen van het jubilerende Emmen. De doelpuntenmakers aan Haagse zijde waren Dmitry Bulykin, Frantisek Kubik, Wesley Verhoek en Lex Immers

De wedstrijd werd ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van FC Emmen gespeeld. FC Den Haag was de eerste tegenstander van FC Emmen in het betaalde voetbal. Die wedstrijd werd op 18 augustus 1985. Het was de openingswedstrijd van het seizoen. ADO werd toendertijd getraind door Rob Baan en won de wedstrijd door een doelpunt van Remco Boere in de 86e minuut. ADO werd dat seizoen ongeslagen kampioen van de eerste divisie.

Hoewel Emmen natuurlijke een niveau lager speelt dan ADO Den Haag, liet het zich zeker niet de kaas van het brood eten. Emmen begon fel en aanvallend en kwam een aantal keren in het doel van Coutinho. Maar die hield zijn doel netjes schoon. Daarna nam ADO het initiatief over.

De op proef zijnde Rus Dmitry Bulykin speelde weer in de basis en oogde iets fitter dan in de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen VVSB. Ook deze wedstrijd scoorde hij weer een fraai doelpunt, en wel in de 25e minuut.
Ook Frantisek Kubik en Wesley waren goed op dreef. Beide spelers braken regelmatig door de verdediging van de thuisclub, maar de doelman van Emmen, Harm Zeinstra, wist de bal te stoppen of de inzet van de spelers ging net naast de goal.

Tot de 33 minuut waarin Kubik zich vrijspeelde en vanaf randje strafschopgebied de bal fraai in het net kon schieten. Verhoek kon het hierbij niet laten zitten en herhaalde dat trucje 8 minuten later, wat de ruststand van 0-3 opleverde.

Bij Emmen speelde overigens Eldridge Rojer mee, die in de voorbereiding ook al tegen ons speelde, maar toen in het team van de VVCS. Hij liet zien dat hij een aanwinst is voor Emmen, want hij wist in de 69e minuut de 1-3 op het scorebord te brengen.
Kort daarvoor hadden beide trainers al wissels ingebracht. Zo had John van den Brom in de 60e minuut Kubik en Bulykin gewisseld voor Lex Immers en Santy Hulst en op slag van het Haags kwartiertje wisselde hij Danny Buijs en Ricky van den Bergh voor Serhat Koksal en Kevin Visser.

Toen Emmen even later een penalty kreeg toegewezen wegens hands van een Haagse speler in het strafschopgebied, gingen de harten van de supporters van de thuisclub sneller slaan, zij hoopten op nog een doelpunt voor een gelijkstand. Maar Lex Immers gooide roet in het eten, hij maakte twee minuten voor tijd de 2-4.

In de blessuretijd waren er nog doelkansen voor Toornstra en Ammi, Ammi schoot op de lat en daarna floot scheidsrechter Bakkelo de wedstrijd af.

Zaterdag treft ADO een iets zwaardere tegenstander. Dan speelt ADO in eigen huis tegen Swansea City om 19.30 uur