Datum plaatsing: 21-07-2010 22:35:00

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Hibernian

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd die vanavond in het Kyocera Stadion werd gespeeld gewonnen met 2-1.

FC Hibernian, de club uit het Schotse Edinburgh, getraind door John Hughes, komt uit op het hoogste platform van de Schotse competitie. Afgelopen seizoen eindigde Hibernian als vierde achter Celtic, Glasgow en Dundee.

Bij de Schotse ploeg speelt  vanaf dit seizoen Edwin de Graaf. De oudspeler van ADO Den Haag stond vorig jaar nog bij NAC onder contract, maar hij is nu zijn geluk in Schotland aan het beproeven.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Hibernian een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied. De bal  stuitte  op de paal van het doel van doelman Coutinho, om even later via een rebound van Michael Hart in het doel te verdwijnen. Zo stond Den Haag al meteen in de eerste minuut op achterstand. Dit deed het ergste vermoeden, maar ADO Den Haag weerde zich kranig en deed zeker niet onder voor de Schotten.
In de twaalfde minuut scoorde Danny Buijs met een prachtig schot de gelijkmaker.
Een paar minuten voor rust had ADO Den Haag nog een aantal kansen om op voorsprong te komen. Zo kwam een schot op doel van Lex Immers via een speler van Hibernian tegen de paal terecht. Even later was er een doelkans voor Frantisek Kubik, maar hij werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. In tegenstelling tot de ruim 2000 aanwezigen zag scheidsrechter Maarten Ketting er geen penalty in.

Na de rust kwam ADO Den Haag met dezelfde opstelling het veld in.
Hibernian wisselde tijdens de tweede helft 6 spelers, zo kwam ook in de 55e minuut Edwin de Graaf het veld in.
In de 62e minuut zette Lex Immers na veel kansen dan eindelijk ADO Den Haag op voorsprong door na een voorzet van Jens Toornstra de Schotse keeper te verschalken.
Verdere wapenfeiten bleven uit, ook nadat Ricky van den Bergh gewisseld werd voor Kevin Visser.

Aan de opstelling was te zien dat John van den Brom de contouren van het basiselftal al redelijk in zijn hoofd heeft, maar wat iedereen wel opvalt is dat een spits, een echte goalgetter,  erbij geen overbodige luxe is. Gezien de reis naar Zweden van de technische staf afgelopen weekend, is trainer John van den Brom al druk op zoek.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

Aanstaande zaterdag speelt ADO Den Haag weer een oefenwedstrijd op het terrein van Laakkwartier. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur gespeeld tegen VVSB uit Noordwijkerhout.

Deze jonge ADO-supporter wist al van tevoren hoeveel doelpunten ADO Den Haag zou gaan maken in deze wedstrijd

Doelman Gino Coutinho zag in de eerste minuut van de wedstrijd de bal nog op de lat gaan, maar de rebound ging er alsnog in

De nieuwe aanwinst Frantisek Kubik speelde weer een goede wedstrijd

Ook aanvoerder Pascal Bosschaart speelde weer een prima wedstrijd

De scheidsrechter moest  af en toe de verhitte gemoederen sussen

Scheidsrechter Ketting kijkt nog even toe hoe Derijck na een blessure weer opkrabbelt

Een groepje Hibernian supporters zat gewoon tussen de Haagse supporters op de Haaglandentribune

Oud ADO speler Edwin de Graaf, nu uitkomend voor de Schotten, in duel met Jens Toornstra

Twee John's: John Hughes van Hibernian feliciteert John van den Brom met de overwinning. De eerste was iets minder blij dan de laatste...