support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 GRA 28 15 4 9 49
5 DOR 27 12 10 5 46
6 GRO 26 13 6 7 45
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 CAM 27 11 6 10 39
10 EMM 27 11 6 10 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 27 10 7 10 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 27 6 7 14 25
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 27 4 8 15 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 09-07-2010 23:20:00

Interview met ADO Den Haag persvoorlichter Nathalie Nuiten


Vorige week spraken we met verzorger Gover De Kramer. Hij is een van de vele medewerkers die achter de schermen hun uiterste best doen om ADO Den Haag optimaal te laten presteren.


Deze week trok de redactie van ADOfans.nl naar het door zon overgoten .Scheveningen. Op één van de meest historische en mooiste tenniscomplexen van Den Haag en misschien zelfs wel van Nederland, de Mets tennisbanen aan de Berkenbosch Blokstraat, spraken we met de persvoorlichtster van ADO Den Haag Nathalie Nuiten.

Nathalie, hebben we iets gemist? Ben je weg bij ADO Den Haag of betaalt ADO zo slecht dat je hier moet bijklussen?
Nee joh! Dit doe ik vrijwillig. Een paar jaar geleden had ik wat contacten met Marcella Mesker voor de tennisvereniging de Metselaars en op een gegeven moment belde zij me op met de mededeling dat ze voor de de Siemens Open op zoek waren naar een persvoorlichter en of ik dat niet wilde doen. Ja, en als zo'n grootheid uit de Nederlands tennissport jou vraagt, dan kun je gewoon geen nee zeggen. En dat doe ik nu al vijf jaar en dat bevalt heel goed. Toen ik bij ADO Den Haag in dienst kwam heb we hierover goede afspraken gemaakt en dat loopt allemaal heel soepel. Er is hier voldoende tijd om af en toe dingen voor ADO te regelen en het is maar een weekje!

Je bent dus komend jaar gewoon bij ADO Den Haag te zien?
Ja hoor, tussen de bedrijven door doe ik deze week ook nog dingen voor ADO en vanaf volgende week ben ik weer de hele week op de club te vinden.

Heb je naast voetbal en tennis nog meer sporten waar je in geïnteresseerd bent?
Qua sporten volg ik alles; Wielrennen, Formule 1, K1, hockey. Ik heb nog een jaar gewerkt voor het Hockey Magazine en daarvoor ben ik de hele wereld overgevlogen om verslag te doen van de verrichtingen van het het heren hockeyteam. Daar heb ik echt een fantastische tijd gehad. Zelf speel ik tennis, zit ik op de sportschool en dans ik Salsa.

Hoe ben je eigenlijk bij ADO Den Haag terecht gekomen?
Na mijn opleiding aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg ben ik na een stage bij het voetbalblad maandblad Elf terecht gekomen. Naast Elf hebben ze daar ook een groot redactiebureau dat teksten maakt voor allerlei clubbladen en kranten en al snel had ik ADO Den Haag onder mijn hoede. In die periode ben ik zo'n zes jaar betrokken geweest bij allerlei publicaties rond ADO Den Haag, ik schreef alle teksten in de bladen.

Tegen collega's had ik al een keer gezegd dat als ik ergens persvoorlichter zou willen worden ik dat bij ADO Den Haag zou willen doen. En een jaar of twee geleden kreeg ik die kans. Via via kreeg ik het bericht dat de toenmalige persvoorlichter Tonny Dijkhuizen ADO Den Haag ging verlaten. Ik heb toen gelijk een sollicitatiebrief naar de club geschreven en binnen een week was ik van journaliste voorlichtster geworden.

Als journaliste had je geen 9 tot 5 baan, nu wel?
Nee, zeker niet, dat zou ook niets voor mij zijn. Regelmatig ben ik hele dagen van vroeg tot laat op de club of voor de club bezig. Ik maak vaak weken van 60 uur of meer, maar ik vind het gewoon hartstikke interessant en leuk. Dus dat voelt absoluut niet als een last.

Is het heel anders journaliste of voorlichtster te zijn?
Hoe dan ook je behartigt de belangen van je werkgever, maar als journaliste was ik heel veel onderweg. Het kostte heel veel tijd om achtergrondreportages te maken, interviews te doen en artikelen te schrijven. Nu ben ik bijna constant op de club aanwezig, heb doorlopend contact met trainers, spelers en het management. Daardoor weet ik wat er bij de club speelt en als er nu een journalist met vragen komt kan ik ze dan ook meestal heel snel beantwoorden.

Als journaliste was je op zoek naar informatie. Nu verstrek je de informatie aan journalisten. Is dat een voordeel?
Omdat ik zelf jaren in de sportjournalistiek heb gewerkt ken ik de meeste journalisten persoonlijk heel goed en begrijp ik heel goed wat die journalisten willen weten. Maar soms kan ik die informatie gewoon nog niet geven en dat snappen de journalisten ook heel goed. Ik weet hoe belangrijk deadlines voor journalisten kunnen zijn en daar probeer ik zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Moet jij de berichten die de club naar buiten wil brengen vaak aanpassen om te voorkomen dat die verkeerd worden uitgelegd ?
Dat is me eigenlijk nog niet overkomen. Voordat er iets naar buiten gaat komen de betrokkenen meestal al bij me vragen hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Dan geef ik advies of maak ik een conceptbericht. Dat gaat dan langs de bewuste personen en omdat we dicht bij elkaar zitten en er korte lijnen zijn schakelt dat gewoon heel snel.


Hoe ga je om met negatieve of onjuiste berichtgevingen over de club?
Dat valt gelukkig best mee de laatste tijd. Als er ergens hele of halve onwaarheden worden vermeld dan zal ik de journalist daar over bellen of mailen en hem er op wijzen dat het niet juist is wat hij schrijft. Het kan gebeuren dat een journalist heeft zitten graven en informatie te pakken heeft weten te krijgen die nog niet voor hem bedoeld was. Dat neem ik hem dat niet kwalijk, dat is zijn werk. Hij kan daar echter wel een fout beeld van de situatie door schetsen. En dat moeten wij zien te voorkomen. Wij zullen dan intern kijken hoe we dat voortaan kunnen voorkomen. Journalisten hebben het belang dat ze kranten willen verkopen en wij hebben het belang de club zo goed mogelijk uit te dragen.


Voor en na de wedstrijd werk je eigenlijk ook als een soort gastvrouw voor de pers.
Wat ik zojuist al zei, ik ken de meeste journalisten persoonlijk en zij kennen mij. Ik probeer er elke keer weer voor te zorgen dat die jongens zich hier welkom en op hun gemak voelen en dat ze hun werk goed kunnen doen. Ze moeten voor de wedstrijd allemaal een persmap met de opstellingen en extra wedstrijd informatie hebben, een goede werkende internetverbinding is cruciaal voor hen. De schrijvende pers moeten plekjes op de perstribune hebben, fotografen een plekje langs het veld en in de persruimte en iedereen heeft vervolgens wel bijzondere foto- of interview verzoeken waar we aan proberen te voldoen. De Radio en TV-mensen moeten hun werk kunnen doen. Voor en na de wedstrijd krijg ik de verzoeken om spelers of de trainer te mogen interviewen. Vanuit de club doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat alle journalisten hun werk zo optimaal mogelijk kunnen doen.

Heb je dan nog wel tijd om van een wedstrijd te genieten?
Tuurlijk! Afgelopen seizoen heb ik alle wedstrijden gezien en maar 1 doelpunt gemist. Ik volg de hele wedstrijd en kan gewoon genieten van de wedstrijd, zeker als Den Haag wint. Er hangen overal tv monitoren in het stadion dus als ik ergens anders nodig ben kan ik daar de wedstrijd op volgen.

We beginnen weer aan een nieuw seizoen, wat denk je ervan?
De afgelopen weken heb ik de spelers zien trainen met een enorme gretigheid. Iedereen wil zich bewijzen voor de nieuwe trainer. Het klikt goed tussen de trainers en spelers. De spelers willen aanvallender gaan spelen dan vorig seizoen en de trainer ook, dus ik zie het positief in.

Een voorspelling voor het komende seizoen, waar eindigen we?
Ik ga voor een 14e plaats ….of hoger hoop ik.