Datum plaatsing: 03-07-2010 15:25:00

ADO Den Haag verslaat team VVCS met 6-0

Vanochtend speelde het team van John van den Brom de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit keer was het team van de VVCS, de vereniging van contractspelers, de tegenstander.

De werkloze voetballers van dit team hopen zich door wedstrijden als deze in de kijker te spelen en een contract bij een club te verdienen.  Zo kwam ook keeper Barry Ditewig vorig seizoen bij ADO Den Haag terecht.

De wedstrijd was, wegens de hitte van de laatste dagen, van de middag naar de ochtend verschoven en daardoor stond en zat iedereen al om 11.00 uur vanochtend op zijn/haar plaats om de spelers aan te moedigen. Ook in deze wedstrijd werden er net als vorige week weer drinkpauzes ingelast.

Vorig jaar werd er nog met 4-0 verloren van  VVCS, maar al in de 9e minuut werd het duidelijk dat ADO Den Haag dit seizoen sterker is dan de huidige spelers van VVCS. Lex Immers kopte al in de 9e minuut de 1-0 binnen en later kon de keeper van VVCS, nog maar net een schot van Lex in de 37e minuut stoppen. Vier minuten later verdubbelde Barry Powel, weer terug op het bij ADO Den Haag, de score.

In de tweede helft kwam er, zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden,  een totaal ander team voor ADO Den Haag het veld in. Dit in tegenstelling tot VVCS, dat maar drie wisselspelers tot zijn beschikking had en al in de 7e minuut van de wedstrijd genoodzaakt was een wissel uit te voeren.

De uitbreiding van de score liet in de tweede helft even op zich  wachten, maar toen proefspeler Frantisek Kubik, na een verlenging van een schot op doel van Jens Toornstra, in de 70e minuut de 3-0 inschoot was het ijs gebroken.  Vijf minuten later maakte  Ricky van den Berg het vierde doelpunt van de wedstrijd en nog geen minuut later schot Kubik de 5-0 binnen. Ricky van den Bergh wilde niet achterblijven en schoot in de laatste minuut  ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd achter de doelman van VVCS en zette daardoor de eindscore op 6-0.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd

Nee, dit zijn niet de Blues Brothers, maar een deel van de technische staf van ADO Den Haag

Dirk Heesen was ook aanwezig

Tijdens één van de drinkpauzes  kon Van den Brom zijn team even wat extra aanwijzingen geven

Arbiters zijn ook net mensen en die moeten ook drinken.

Frantisek Kubik speelde weer een goede wedstrijd, en heeft na 2 oefenwedstrijden al 3 treffers gemaakt.