Datum plaatsing: 26-06-2010 18:10:00

ADO Den Haag in eerste oefenduel met 0-14 langs Laakkwartier

ADO Den Haag heeft in haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen ruim gewonnen van gastheer Laakkwartier.

Zoals gebruikelijk werd ook dit seizoen de oefenwedstrijdensessie geopend bij en tegen gastheer HVV Laakkwartier. De twee spelers die vanaf afgelopen maandag op proef zijn, Frantisek Kubik en Christian Supusepa, deden mee met het basiselftal in de eerste helft. Beide spelers speelden op de linkerflank waarvan Kubik als linker aanvaller.

De aftrap werd gedaan door wethouders Henk Kool en Karsten Klein. Voordat de klok 7 minuten aangaf had Lex Immers de bal al achter doelman Tim v.d. Bos geschoten. Vier minuten later scoorde Kevin Visser, die vorig jaar nog voor het tweede elftal uitkwam, op aangeven van Frantisek Kubik, de 2-0.

Vanwege de warmte liet scheidsrechter Patrick Janson in de 22e minuut een drinkpauze toe. Na die pauze kwam Lorenzo Piqué in het veld voor Ahmed Ammi die vanwege een blessure uitviel.

Laakkwartier leek meer last van de warmte en trainingsachterstand te hebben dan Den Haag. De amateurs zijn pas sinds veertien dagen in training, na een zwaar afgelopen seizoen te hebben gehad. Daar kon Den Haag van profiteren, door  in de 29e minuut de 0-3 op het scorebord te zetten, doelpuntenmaker dit keer was Kubik zelf die het net wist te vinden.

In de 31e minuut kreeg ADO Den Haag een vrije trap toegekend, die uiteraard door Ricky van den Bergh werd genomen en hij schoot....dit keer niet op de lat, maar op de paal.

In het laatste kwartier van de eerste helft wist ADO Den Haag nog vier doelpunten te maken, een door Giorgio Achterberg en één door Lex Immers en twee door Ricky van den Bergh één in de laatste minuut van de eerste helft en één in de blessuretijd. De rust werd zodoende met 0-7 ingegaan.

In de tweede helft kwam er op Frantisek Kubic en Lorenzo Piqué na een totaal ander team in het veld, net zoals bij de tegenstander. Den Haag bleef er lustig op doorscoren. Doelpuntenmakers waren Wesley Verhoek (2x),  Leroy Resodihardjo, Jens Toornstra, Andres Oper (2x) en Timothy Derijck (uit een strafschop).  De wedstrijd werd met 0-14 gewonnen door ADO Den Haag. Het scorebord kwam helaas niet verder dan de 0-9, zodoende bleef het scorebord na de laatste 5 doelpunten nog steeds de 0-9 aanhouden.

Het oude record uit juli 2007 toen Laakkwartier  met  0-9 van ADO Den Haag verloor is hiermee verbroken. Net zoals het andere record uit 1996, toen ADO Den Haag 10 doelpunten maakte en Laakkwartier 1 doelpunt tegen scoorde. Het nieuwe record geeft aan dat ADO Den Haag er qua scorend vermogen in ieder geval niet op is achteruitgegaan!

Volgende week zaterdag ontmoet  ADO Den Haag een tegenstander van een iets ander niveau. Dan zijn de spelers van VVCS de tegenstander. Ook deze wedstrijd wordt op het terrein van Laakkwartier gespeeld.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd

Scheidsrechter Patrick Janson spreekt de wethouders Kool en Klein toe alvorens ze de aftrap nemen

De traditionele groepsfoto voor de wedstrijd.

De aftrap wordt door de wethouders iets meer dan alleen de aftrap Henk Kool sprint op het doel af en Karsten Klein volgt als spits

De op proef zijnde speler van FC Trencin van Tscheu La Ling, Frantisek Kubik

En de ook deze week op proef spelende speler Christian Supusepa

Tom Beugelsdijk, die uitkwam voor het tweede elftal en onlangs een contract voor het eerste team van ADO Den Haag tekende

Het was de bedoeling dat Kubik in de rust gewisseld zou worden, maar trainer Van den Brom vroeg hem of hij ook in de tweede helft wilde spelen

Het scorebord moest de stand na 0-9 opgeven

Ook in de tweede helft werd er een drinkpauze ingelast

Andres Oper schiet het 13e doelpunt van de wedstrijd in het doel

Derijck mag via een strafschop de 0-14  maken

John Na de wedstrijd vond er een kleine wedstrijdevaluatie plaats tussen John van den Brom en Mark van der Kallen