support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 8 6 1 1 19
2 ADO 8 4 3 1 15
3 EMM 8 4 3 1 15
4 VVV 8 4 2 2 14
5 GRA 8 4 2 2 14
6 GRO 8 4 1 3 13
7 CAM 8 4 1 3 13
8 JPS 8 4 1 3 13
9 EIN 7 2 5 0 11
10 WII 7 3 2 2 11
11 DOR 8 2 5 1 11
12 JAZ 8 3 2 3 11
13 JUT 7 3 1 3 10
14 HEL 8 3 1 4 10
15 DBO 8 3 0 5 9
16 MVV 7 2 1 4 7
17 NAC 7 2 1 4 7
18 TOP 7 1 1 5 4
19 TEL 8 1 1 6 4
20 JAJ 8 0 2 6 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 01-04-1998 09:45:00

Roy Beukenkamp zit in een luxe positie


Deze week spreekt Roy Beukenkamp met FC Groningen over een eventuele overeenkomst, maar ook Excelsior is zeer geïnteresseerd in de doelman, terwijl ADO Den Haag er alles aan doet om hem in het Zuiderpark te houden.


tekst: Martijn Krabbendam

De keuze is aan de keeper zelf, die op dertigjarige leeftijd profiteert van het Bosman-arrest. "Een beloning voor talloze opofferingen die ik in mijn carriere heb moeten doen."

Roy Beukenkamp kent ook de financiële problemen van FC Groningen, weet van het ontslag van trainer Wim Rijsberen en ja, de stand op de ranglijst is hem ook bekend. "Het is een moeilijke situatie daar", weet hij. Daarom wil ik eerst het gesprek afwachten. Ik moet nogal wat achterlaten. Sinds kort woon ik prima in Egmond aan Zee, ik heb een kleine, mijn vriendin heeft er een praktijk. Als ik naar FC Groningen ga zal ik veel moeten opgeven. Daarom moet de club wel met een héél interessante aanbieding komen."

Wat hem vooral trekt is de PTT Telecompetitie, want op dat podium heeft hij nog nooit geacteerd. "Dat maakt FC Groningen juist zo interessant. Ik wil weleens weten of ik dat niveau aankan. Voor mezelf ben ik ervan overtuigd dat het zo is, absoluut. Alleen die bevestiging heb ik nog niet." Het is een moeilijke beslissing, beseft Beukenkamp. "Ik ben nu dertig, dus moet ik ook naar de toekomst kijken. Wat dat aangaat heb ik een goede aanbieding van ADO Den Haag gekregen. Daarin is opgenomen dat ik na de verbintenis aan de club verbonden blijf. En sinds kort heeft Excelsior aangegeven dat ze per se met mij willen praten. Nou, prima, ik sta overal voor open."

Dat Den Haag zoveel moeite doet hem te behouden is voor  Beukenkamp een vreemde gewaarwording, want de club zélf manoeuvreerde de doelman in de luxe positie. In oktober nog dacht Beukenkamp dat hij een nieuw contract bij ADO zou tekenen, maar de aanbieding stelde hem diep teleur. "En vorige week kreeg ik opnieuw een aanbieding waarvan ik niet vrolijk werd en waar allesbehalve waardering uitsprak. Later vertelde de voorzitter dat ze mij de verkeerde anbieding hebben gedaan - en ik moet zeggen dat de nieuwe er stukken beter uitziet. Allemaal niet zo slim van Den Haag, want als ze me in oktober de juiste aanbieding hadden gedaan, dan had ik bijgetekend, honderd procent zeker. Nu ik kan kiezen is het nog maar de vraag of ik blijf. Achteraf is het dus een juiste beslissing geweest om níet bij te tekenen."

Welke club hij kiest weet hij nog niet, maar vast staat dat zijn nieuwe contract in elk geval beter wordt dat het vorige. Bij ADo Den Haag keept hij voor een modaal salaris, nu profiteert Roy Beukenkamp van het Bosman-arrest. "Dat beschouw ik als een beloning. Vergeet niet dat ik er veel voor heb moeten laten. Toen ik een jaar of 24 was, heb ik mijn contract ingeleverd omdat ik niet langer tweede doelman wilde zijn. Ik wilde spelen, maar de toenmalige trainer Nol de Ruiter kon me die garantie niet geven. Toen heb ik besloten me te richten op een maatschappelijke carriere. Ik was het zat en bij Den Haag was het destijds een rotzooitje, met die zes verbannen spelers enzovoort. Ik werkte al in een sportwinkel en dat heb ik uitgebreid. Ik ben een eigen merk handschoenen gaan ontwerpen en dat viel een groot sportmerk op. Ik ben toen voor dat merk gaan werken, totdat Mark Wotte (opvolger van De Ruiter, red.) belde. Hij wilde me graag terughalen naar ADO, maar ik twijfelde enorm. Ik had die goede baan, speelde met veel plezier bij AFC, ik hoefde niet zo nodig. Maar Wotte laat niet zo makkelijk los en eigenlijk wilde ik het zelf ook wel weer laten zien. Zeker omdat het ADO was dat me terugwilde, een mooie kans op revanche. Ik ben nogal een eerzuchtig mannetje, vandaar. Ik heb die baan opgezegd en ben weer gaan voetballen."

"Roy heeft destijds een grote gok genomen", zegt Mark Wote, nu trainer van FC Utrecht. "Want bij ADO ging hij keepen voor niets meer dan een modaal salaris. Maar ik wilde Roy er per se bij hebben. Hij is namelijk een goede jongen voro de spelersgroep. Hij was mijn aanvoerder en deed dat pefect. Hij heeft persoonlijkheid, drukte gewouwel binnen de spelersgroep de kop in en was voorzitter van de spelersraad. Bovendien is hij een zeer betrouwebare doelman."

Deze week beslist Beukenkamp waar hij volgend seizoen speelt. "Het ligt helemaal aan de gesprekken die ik ga voeren. Het liefst speel ik in de PTT Telecompetite en als ik de garantie had dat FC Groningen daar volgend seizoen nog speelt, zou dat de keuze wel vergemakkelijken. Maar het kan ook zo maar zijn dat ik bijteken bij ADO."