support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 8 6 1 1 19
2 ADO 8 4 3 1 15
3 EMM 8 4 3 1 15
4 VVV 8 4 2 2 14
5 GRA 8 4 2 2 14
6 GRO 8 4 1 3 13
7 CAM 8 4 1 3 13
8 JPS 8 4 1 3 13
9 EIN 7 2 5 0 11
10 WII 7 3 2 2 11
11 DOR 8 2 5 1 11
12 JAZ 8 3 2 3 11
13 JUT 7 3 1 3 10
14 HEL 8 3 1 4 10
15 DBO 8 3 0 5 9
16 MVV 7 2 1 4 7
17 NAC 7 2 1 4 7
18 TOP 7 1 1 5 4
19 TEL 8 1 1 6 4
20 JAJ 8 0 2 6 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 07-07-1993 10:00:00

ADO Den Haag zet Van Driel opzij


Loek van Driel vond afgelopen maandagmorgen een briefje op zijn bureau met de mededeling dat hij op non-actief gesteld was als technisch adviseur bij ADO Den Haag.Dat kwam op zich goed uit, want hij wilde toch al zelf opstappen.


Het bestuur van de Haagse eerste divisionist plachtte het mooi te zeggen en zag geen basis meer voor een verdere samenwerking, nadat Van Driel in een interview in de Haagsche Courant vorige week fors uithaalde naar het beleid van ADO Den Haag.

Van Driel, al vijftien jaar actief in het Zuiderpark als bestuurslid technische zaken, elftalleider en laatstelijk technisch adviseur, verweet het bestuur in het gewraakte artikel een gebrek aan affiniteit met het voetbal en een emotieloos en zakeljk beleid. "Het bestuur bestaat uit zakenmensen die heel afstandelijk tegenover het voetballen staan. Er zijn zelfs bestuursleden bij die niet eens weten tegen welke tegenstander we moeten spelen. De problemen blijven gewoon liggen. Spelers als Cor Lems, Leo Schellevis en Marcel Valk kregen een half jaar geleden al te horen dat ze weg mochten bij ADO, maar die jongens zijn er nog steeds en weten niet waar ze aan toe zijn. Er had allang met hen gesproken moeten worden", luidde onder meer de klacht van Van Driel die verder constateerde dat het een saaie boel in het Zuiderpark is geworden en dat een terugkeer van oud-voorzitter Dé Stoop onontkomelijk is om de noodlijdende club weer op de rails te krijgen.

De woorden van Van Driel schoten bij de Haagse beleidsbepalers duidelijk in het verkeerde keelgat, waarop de technisch adviseur op een zijspoor werd gezet. Zoals vroeger in de Middeleeuwen de boodschapper van het slechte nieuws direct de brandstapel opging. "Ik vond dat er maar eens iemand zijn nek uit moest steken en publiekelijk bekend moest maken wat er allemaal mis is bij Den Haag", aldus Van Driel. "Je moet mijn aanmerkingen ook niet direct zien als kritiek maar meer als een waarschuwing. Als Den  Haag op deze voet verder gaat zie ik de toekomst heel somber in. Dat het bestuur hier aanleiding in vindt om mij op een zijspoor te zetten zegt me niet zoveel. In datzelfde interview had ik ook al gezegd dat ik zelf geen zin meer had om verder te gaan, omdat ik mij in de huidige situatie niet kan vinden."

Harry van der Laan is aanvoerder van de spelersgroep van ADO, maar het is duidelijk nog de stille periode want Van der Laan wist van niets. "Wat zeg je, is Loek op non-actief gesteld? Daar overval je me mee. Dat kan toch niet, hij hoort bij de club. Den Haag zonder Van Driel is geen Den Haag. Ik ken die man al zolang ik hier speel en heb net als alle spelers een goede verstandhouding met hem. Hij is één van de weinige mensen bij Den Haag die wel weet hoe de zaken geregeld moeten worden binnen een Betaald Voetbal Organisatie. Hij was voor de spelers een verbindingsman naar het bestur toe, als ik problemen met bijvoorbeeld mijn contract had kon ik altijd bij hem terecht. Met mensen van het bestuur heb ik zelden contact. Die zie je niet zoveel. Misschien dat ik als aanvoerder nog wat kan doen om de breuk te lijmen, want ik hoop echt dat dit met een sisser afloopt."

Ook de supporters reageerden boos. De Stichting Supporters FC Den Haag zond ogenblikkelijk een fax de boze wereld in met de mededeling dat ze door het op non-actief stellen van Van Driel 'witheet van woede en tot in hun diepste gevoelens getroffen zijn.' Secretaris Rob van Ravens, toelichtend: "Het is het Arnesen-verhaal. Iemand legt de vinger op de zere wond en kan direct wieberen. Stank voor dank. Loek van Driel was één van de laatste mensen met voetbalverstand binnen de club. Het huidige bestuur vindt het heel interessant om een een betaald voetbalclub te leiden, maar weet alleen niet hoe dat moet. Terwijl er oud-voorzitters zijn als Pieter den Dulk en Dé Stoop en goede mensen uit de businessclub die dat wel kunnen. De huidige voorzitter Chris Nyqvist is een correcte man en zakelijk goed, maar verstand van voetbal heeft hij niet. Juist daarom mag iemand als Loek van Driel niet aan de kant gezet worden."Nyqvist zelf zou maandag volgens zijn secretaresse telefonisch in de auto te bereiken zijn. Een gecomputeriseerde mevrouw van de PTT meldde echter dan 'deze autotelefoon momenteel niet in gebruik is.'