support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 38 23 10 5 79
2 GRO 38 22 9 7 75
3 RJC 38 21 12 5 75
4 DOR 38 18 15 5 69
5 ADO 38 17 12 9 63
6 GRA 38 19 6 13 63
7 EMM 38 17 6 15 57
8 NAC 38 15 11 12 56
9 MVV 38 16 8 14 56
10 JAZ 38 16 8 14 56
11 HEL 38 14 9 15 51
12 CAM 38 13 8 17 47
13 VVV 38 12 10 16 46
14 EIN 38 9 16 13 43
15 JAJ 38 10 11 17 41
16 JPS 38 11 7 20 40
17 TEL 38 9 8 21 35
18 TOP 38 10 4 24 34
19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 10-04-2010 10:25:00

Steijn: 'De speelwijze zal hetzelfde zijn als afgelopen zondag'


Voor interim-trainer Maurice Steijn volgen er nog vier finales. Zondag de eerste, tegen Utrecht uit. Robert Zwinkels is er niet bij, evenals zijn vervanger Barry Ditewig.


 Timothy Derijck is nog een vraagteken. Haaglandenvoetbal.nl kijkt vooruit met Maurice Steijn.

Tekst: Rob Blankenstein

Maurice, felicitaties voor de toelating tot de cursus coach betaald voetbal. Maar het was toch niet echt een verrassing voor je?

,,Aan de ene kant wel, omdat je normaal gesproken toch een aantal jaren langer moet wachten voordat je uiteindelijk toegelaten wordt, want de meesten doen toch twee of drie keer over die toelatingstest. Ik heb het goed gedaan die en had er wel een goed gevoel over na die dag, omdat het allemaal lekker liep.”

Wat het wellicht extra leuk maakt, is dat je op die cursus een paar regiogenoten tegenkomt!

,,Absoluut, Albert van der Dussen zit er natuurlijk bij, Wilfred van Leeuwen van Westlandia en dat is sowieso al hartstikke leuk. En Henk Fräser zit erbij, die ik natuurlijk nog van zijn ADO periode ken. Dus dat wordt een heel leuk groepje, waar wij mee aan de slag gaan.”

Even terug naar afgelopen zondag, dat rotte gevoel dat je uiteindelijk qua resultaat toch aan zo’n wedstrijd overhoudt, is dat nog lang blijven hangen bij je?

,,Nee, wij zijn eigenlijk toch vrij snel verder gegaan richting de wedstrijd van komende zondag tegen FC Utrecht. Je moet het positief benaderen en als ik dan zie hoe goed de groep gespeeld heeft en hoe hard ze geknokt hebben, dan blijf dat toch het langst hangen. Dat je dan geen punt pakt, dat is eigenlijk het enige verlies dat je geleden hebt en voor de rest heb je de supporters voor je gewonnen en heb je de vaderlandse pers – inclusief Johan Derksen – voor je gewonnen. Dus ik denk dat je het meeste put uit die positieve tendens.”


Heeft de groep nog lang last gehad van het uiteindelijk resultaat of zijn ze daar vrij snel overheen gestapt?

,,Nee, daar zijn ze vrij snel overheen gestapt. Natuurlijk was de teleurstelling super groot en zeker op het moment dat die goal viel. Toen zag je bij ons zo’n zes, zeven man ter aarde storten, maar aan de andere kant moet je die jongens een compliment geven, dat ze het de titelkandidaat zo lang moeilijk hebben gemaakt en dat Ajax uiteindelijk pas tot scoren is gekomen toen Ricky in het doel stond. Dat is toch een compliment waard richting die groep.”

Het beroep van Barry Ditewig heeft uiteindelijk niets uitgehaald, had jezelf toch nog stille hoop?

,,Ja natuurlijk, omdat er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand was en dan hou je wel degelijk stille hoop. Alleen weet je dat hij de laagste straf heeft gekregen die er is, dus in dat geval hoop je dat de straf in ieder geval niet hoger uitvalt en dat hebben ze dan ook niet gedaan. Wij hebben het geprobeerd en die ene wedstrijd, het zij zo!”

Er komt nu een cruciale week aan met binnen acht dagen FC Utrecht, NEC Nijmegen en RKC Waalwijk. Waar leg je dan de accenten op, richting die week en richting die wedstrijden?

,,Het accent ligt alleen maar op het onderhouden en het fris houden van die gasten. Conditioneel zijn ze topfit, dus daar hoeven wij niet meer aan te werken. Het enige feit dat je nu moet doen, is zorgen dat de groep fris blijft en dat je het gevoel geeft aan die groep, dat wij met z’n allen die wedstrijden als collectief ingaan. En de selectie van 24 man, waar toch ook spelers bijzitten met een hoop teleurstellingen en waarvan er straks toch weer zes op de tribune moeten gaan zitten en zeven op de bank beginnen, het gevoel geven dat wij het met z’n allen moeten gaan klaren. Met name een stukje frisheid en beleving, daar moeten wij het de komende weken van hebben.”


Eerste vereiste is, dat je het zelf moet doen, maar zit je voor jezelf dan toch stiekem te rekenen van nog vier wedstrijden, dat moeten zoveel punten opleveren? Of zit je zo niet in elkaar?

,,Nee, want je hebt geen idee hoe het eraan toegaat bij die andere ploegen. Bij Sparta zal ook ongetwijfeld wel wat gebeuren en je hoeft dan ook niet gek op te kijken als die van Heracles winnen, want dan wordt het gat naar hen toe alweer wat lastiger. Maar ik denk dat wij alleen maar naar onszelf moeten kijken. Wij gaan in ieder geval naar Utrecht toe voor de punten, dus het is geen tegenhouden wat wij daar gaan doen. Wij willen echt voor de winst gaan en ik hoop dat wij daar kunnen winnen, maar in ieder geval één punt kunnen pakken en dan moet je die twee thuiswedstrijden volle bak gaan. Dan zou het uiteindelijk nog op de laatste wedstrijd aan kunnen komen.”

 

Zondag zonder supporters naar Utrecht, wat voor soort wedstrijd verwacht jij?

,,Ik verwacht een strijd tussen twee ploegen die veel inzet zullen tonen en ik heb Utrecht zelf vorige week tegen AZ aan het werk gezien. Ik vind het een goede ploeg met zeker voorin heel veel kwaliteiten, dus ik verwacht dat het er vol op zal gaan in de Galgenwaard. Wij zullen ons mannetje moeten staan daar!”

De speelwijze die je zondag gaat hanteren, wijkt die nog sterk af van afgelopen zondag?

,,Nee, die zal hetzelfde zijn als afgelopen zondag.”

Tot slot, wie zijn er zondag zeker niet bij?

,,In principe missen wij Robert Zwinkels en is Timothy Derijck nog een twijfelgeval, want die heeft last van zijn enkel en is vandaag (vrijdag -, red.) ook eerder gestopt op de training. Dus dat moeten wij even afwachten of hij wel of niet inzetbaar is.”