support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 38 23 10 5 79
2 GRO 38 22 9 7 75
3 RJC 38 21 12 5 75
4 DOR 38 18 15 5 69
5 ADO 38 17 12 9 63
6 GRA 38 19 6 13 63
7 EMM 38 17 6 15 57
8 NAC 38 15 11 12 56
9 MVV 38 16 8 14 56
10 JAZ 38 16 8 14 56
11 HEL 38 14 9 15 51
12 CAM 38 13 8 17 47
13 VVV 38 12 10 16 46
14 EIN 38 9 16 13 43
15 JAJ 38 10 11 17 41
16 JPS 38 11 7 20 40
17 TEL 38 9 8 21 35
18 TOP 38 10 4 24 34
19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26
Bron van dit artikel
haagsamateurvoetbal

Datum plaatsing: 07-04-2010 19:00:00

Column: Onderschat nooit een slimme zakenmanNB: de columnist Theo de Graaff vertegenwoordigt niet perse de mening van de redactie van ADOfans.nl. Deze column is verschenen op www.hethaagsamateurvoetbal.com   

Author: Theo de Graaff

Eind goed al goed was de laatste zin van mijn laatste column. Echter stond daar een vraagteken achter en dat vraagteken is de afgelopen dagen omgezet in een aantal feiten. Feiten rondom het vertrek van Atteveld en de koers die eigenaar, zakenman en miljonair Mark van der Kallen gaat varen.


Na de bedreigingen aan het adres van Atteveld, de scheldkanonades van de supporters op de eerste training na maandag kon de clubleiding zonder al te veel gezichtsverlies Atteveld in de luwte zetten. Wat in de luwte betekent werd later duidelijk. Wat niet verteld werd maar wat mij wel ter ore is gekomen is het feit dat ook een groot aantal sponsoren zich hebben laten horen. Bij monde van de oud Nissan de Wit directeur William de Wit hebben de sponsoren hun ongenoegen geuit richting Dick "blij dat ik mag blijven" Vierling. De Wit, zelf ook in het nodige financiële geharrewar terecht gekomen, vertegenwoordigde de mening van een groot aantal sponsoren en liet Vierling geen andere keuze. Atteveld moest weg. Voor van der Kallen en Vierling restte niet veel anders dan de maatregel waar heel Den Haag om schreeuwde te effectueren. Over de rug van de spelers kon dit worden gedaan, draaikonten zijn het werd in de media gebezigd. Onhandig als je met deze spelers handhaving wil bewerkstelligen overigens maar dat terzijde. Op een supporterswebsite wordt letterlijk gezegd "Atteveld komt het veld op en doet alsof er niets aan de hand is" en daar zit nu net de genadeklap voor Atteveld. Beetje dom, maar te verwachten, kon de eigenwijze Amsterdammer zijn trots niet inslikken, maakte geen opzichtige knieval naar de spelers in aanwezigheid van alles en iedereen en kon daarna alsnog inpakken. De spelers konden met dit gedrag wederom niet overweg en lekten naar de pers dat het unanieme akkoord wat minder anoniem was dan naar buiten werd gebracht.

Maurice Steijn neemt het per direct over en wordt, in tegenstelling tot wat elders in de pers wordt gesuggereerd, direct geaccepteerd met de wedstrijd van afgelopen zondag als bewijs. Langzamerhand sijpelen de vermoedens door dat Atteveld nog steeds aan het werk is in het Forepark. Op de kamer van Wetzel nog wel. Dick "ik ben er nog steeds" Vierling geeft aan dat Atteveld werkt aan het technisch plan voor ADO op de lange termijn, hoe dom kun je zijn dit op deze wijze naar buiten te brengen. Op de donderdag voor de meest beladen wedstrijd van het jaar breng je achteloos naar buiten dat de man die heel Den Haag in rep en roer heeft gebracht, het technisch beleid voor de komende jaren gaat neerzetten. Of je de Veendammer Pyromaan lucifers, benzine en een paar auto's geeft is dan mijn eerste gedachte, echter is dat natuurlijk een beeldspraak die in mijn gedachten opkwam en geen enkele relatie heeft met Attewveld, dat zult u begrijpen. Echter blijft het wel een feit dat Atteveld beleid gaat bepalen en daar kunnen wij eigenlijk niet blij mee zijn. Van der Kallen heeft Atteveld ongetwijfeld weggestuurd met de mededeling schoon schip te maken, spelers die draaikonten heeft van der Kallen een bloedhekel aan. Eens en te meer een les voor iedereen dat van der Kallen nooit te onderschatten valt. Nooit! De lokale media die Atteveld, na ruim een jaar lieve interviews te hebben afgenomen, als een baksteen lieten vallen, zaten in de gordijnen. Stel dat Atteveld terugkomt, wat dan. Mogen we hem dan nog interviewen, moeten we vrezen voor een boycot.... serieuze problemen zijn dat.....

Wat mij mateloos irriteert zijn de boze mailtjes die ik heb gekregen naar aanleiding van mijn vorige stukjes. Boze mails dat ik onzin verkondig, dat ik te kritisch ben en dat ik een Amsterdammer ben die probeert te stoken. In het stuk dat in de VI stond werd heel duidelijk beschreven waar het misgegaan is en dat misgaan lijkt wel een kopie van een aantal van mijn columns. Niet om mijn gelijk te halen maar wel om het gezegd te hebben. Ook ik ben een die hard ADO fan, een echte ADO fan. Een supporter die veel geld, direct en indirect, naar de club brengt. Een supporter die niet gehoord wordt en daarom zijn toevlucht zoekt in deze columns. In plaats van met mij in overleg te treden wordt ik beschimpt, beschuldigd en beledigd. Eerst door Wetzel of een van zijn beschermengelen daarna door Atteveld en een beschermengel. Ook Dick Vierling heeft zich gemeld, niet om in overleg te treden over de club en wat er anders moet, maar met name om mijn "aanval" op hem te stoppen cq te weerspreken. Gelukkig hebben anderen dit overgenomen en staat Vierling onder druk. Hoe krijgt de club zo'n directie en raad van commissarissen bij elkaar. Dat zal wel altijd een raadsel blijven.

Dan nog even wil ik stilstaan bij Aad de Mos. Veelvuldig in de media, zowel landelijk als lokaal, in verband gebracht met ADO. De redder en ideale trainer in 1 keer. Laten we ook hier alstublieft de feiten niet uit het oog verliezen. De Mos werd vorig jaar weggestuurd bij Vitesse na dramatische prestaties met een selectie die beter is dan de huidige selectie van ADO. Overigens werd hij bij Ajax, Anderlecht, PSV en 1, 2 of 3 clubs in het midden oosten ook weggestuurd. Moet ADO dan terug naar iemand met een succesvol verleden (1 jaar Ajax en KV Mechelen) of moet ADO het zoeken in een trainer die de toekomst heeft en met ADO een mooie stap in zijn trainersloopbaan kan zetten. Steijn is een ADO-er, een echte. Verkoos ADO boven PSV waar hij als supertalent een plek in het voetbalinternaat kreeg aangeboden op jonge leeftijd. Een rood - groene Ado-er, ADO-ers die geen plek meer hebben bij het voetbalbedrijf ADO Den Haag. Het bedrijf dat vergeten is waar het vandaan komt. Nu Jan Lobel zijn vertrek heeft aangekondigd is een van de laatste echte ADO-ers ook vertrokken. Wellicht dat Steijn met Wim van Laar weer terug kan met de club waar het ooit allemaal begon. Een bloeiende vereniging waar spelers met het grootste talent in de regio graag voor spelen. Dat is waar ze in Amsterdam ook achter gekomen zijn. Alleen jammer dat Hagenaars daar het beleid neerzetten in plaats van bij onze Haagse trots.

De rust wedergekeerd denkt u? Nee hoor, het is nu pas begonnen. Het wordt een hete zomer in Den Haag. Het is voor de club te hopen dat Steijn en van Laar hun gang echt mogen gaan. Ik zie licht aan het eind van de tunnel, en dat bedoel ik oprecht. De selectie opschonen en heel gericht een aantal spelers aantrekken die de ploeg echt beter maken. Het liefst met een Haagse achtergrond die het stadion in vervoering kunnen brengen, spelers die weten waar de mensen voor komen. Afgelopen zondag tegen Ajax werd daar een begin mee gemaakt. Dit moet volgend seizoen elke thuiswedstrijd kunnen. Als de club dit voor elkaar krijgt heeft ADO weer een toekomst. De echte supporters verdienen dit, de club verdient dit en de spelers verdienen dit.

De slapende reus moet toch een keer wakker worden Mark?