Datum plaatsing: 26-03-2010 22:25:00

Foto's en verslag NAC Breda - ADO Den Haag 3-0

ADO Den Haag heeft vrijdag in Breda niet voor een verrassing kunnen zorgen. De selectie van Raymond Atteveld ging met 3-0 onderuit tegen de Geel Zwarte formatie uit Breda

ADO Den Haag moest het deze wedstrijd zonder Kum en Pascal Bosschaart stellen, beide spelers zaten een schorsing uit. Verder kunnen Mitchell Piqué en Aleksandar Rankovic nog steeds niet meespelen vanwege langdurige blessures.

Aan de zijde van NAC was Donny Gorter geschorst en is de ziekenboeg gevuld met Van der Leegte, Loran, Leonardo, Cairo en Snoyl.

Door de schorsingen van Kum en Bosschaart had trainer Atteveld wat moeten sleutelen aan de opstelling van het team. Hij koos ervoor om Knopper en Van den Bergh in de spits te zetten. Meest opvallend was dat Luijckx achter in de verdediging werd geplaatst.

Het eerste half uur van de wedstrijd liep het spel gelijk op. De verdediging van ADO stond goed, NAc wist er niet doorheen te komen. In de 10e minuut was de eerste grote doelkans voor Ricky van den Bergh, maar de bal kwam net naast het doel van doelman Ten Rouwelaar terecht.
In de 33e minuut kwam NAC op voorsprong door balverlies van Ricky van den Berg en zowel Ammi als Derijck konden Lurling niet afstoppen. Lurling kon na een voorzet van Amoah vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hoog in de kruising van het doel van Zwinkels schieten. Net voor de rust gaf scheidsrechter Kuipers dan eindelijk Gilissen van NAC een gele kaart wegens het neerhalen van Ricky van den Berg. Eindelijk omdat Van den Berg herhaaldelijk onderuit gehaald werd tijdens de eerste helft.

Na de rust begon Den Haag wat agressiever aan het spel, maar het tempo was te laag. Een kwartier na rust kwam de grote kans voor NAC om de stand te verdubbelen, Amoah schoot na een inworp de bal op de paal.
Een paar minuten later deelde Amoah een flinke elleboogstoot uit aan Verhoek, waarvoor rood gegeven had moeten worden, maar scheidsrechter Kuipers had deze zware overtreding niet gezien, waardoor de topscoorder van NAC onterecht nog het in veld mocht blijven staan.
Gezien de spelverhouding was ADO Den Haag in deze fase van de wedstrijd zeker niet kansloos om de gelijkmaker te maken. Maar door de wat vreemde wissels van Atteveld (Van den Berg werd eruit gehaald voor Oper, Soltani werd voor Verhoek in het veld gebracht en Milic voor Immers) en de goede wissels van NAC waardoor Lurling en Amoah nog wat meer ruimte kregen werd het vonnis voor ADO getekend. Na een snelle counter schoot Kwakman op een voorzet van Amoah, die dus eigenlijk niet meer in het veld had mogen staan, de 2-0 in. In de 84e minuut kreeg Ammi een gele kaart wegens commentaar op de leiding, iets wat de laatste tijd steeds vaker voorkomt bij ADO: gele kaarten wegens praten in plaats van een overtreding.
Drie minuten  voor het einde van de wedstrijd blunderde Zwinkels enorm. Hij kwam  veel te ver het doel uit om een bal weg te trappen,  door een misverstand tussen hem en Ammi kon Lurling de bal afsnoepen en de bal aan de al eerder genoemde Amoah geven die de 3-0 op het scorebord bracht.

ADO Den Haag moet nu maar afwachten wat de concurrentie dit weekend doet.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd

NAC Breda -ADO Den Haag
Ondanks de lage staand op de ranglijst  was er toch weer een groep trouwe supporters mee gereisd naar Breda

Ricky van de Bergh verrast bijna NAC doelman Jelle ten Rouwelaar

Ook Wesley Verhoek had een kans op een doelpunt.

Maar dan zal je het altijd zien, dan valt het doelpunt aan de andere kant.

Na eerst  vijf keer waarschuwing te hebben uitgedeeld gaf  dhr kuiper toch maar een NAC speler geel

Zwinkels en Ammi Blunderen Lurling grijpt in en even later is het 3-0 en einde wedstrijd