Haagsche Courant

Datum plaatsing: 02-04-1954 18:45:00

Emma kraakte ADO met 8-0

ADO heeft Donderdag zijn supporters een grote teleurstelling bezorgd. De lichtwedstrijd tegen de Dordtse Ie klasser Emma werd een volledige debacle voor onze stadgenoten.

Wel ontbraken braken de cracks Clavan Jans en Rijnvis op het appél doch dit mag geen excuus zijn voor een dergelijke smadelijke nederlaag.  Over alle linies was het spel van Emma superieur aan dat van ADO dat als enige verdienste had dat de spelers moedig bleven volhouden ondanks de Dordtse doelpunten-lawine.

Vooral de gebr v d Gijp en Hardebol waren een nachtmerrie voor doelman Kok. Zowel voor als na de pauze moest de Haagse doelman 4 X capituleren voor de Dordtse kanonniers en wel in de Ie 45 minuten voor Hardebol 2 maal en evenzoveel keren voor Cor v d Gijp.

Na de rust opereerden Bauman en Van Beek ih de ADO-aanval doch ook zij waren machteloos Bij Emma bleef het crescendo gaan want F v d Gijp Hardebol benevens Cor en Wim v d Gijp deden hun reputatie eer aan Toen het scorebord 0-8 aanwees gelukte het Timmermans de bal in het  Dordtse doel te deponeren doch scheidsrechter Daan Blok annuleerde dit Haagse succes wegens buitenspel.

Een geslagen en verslagen ADO-team zocht daarna de kleedtent op Voor de aanvang werd een minuut stilte betracht in verband met het overlijden van de oud-internationaal dr Jan Thomee