support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 20-03-2010 10:35:00

Atteveld: ,,Je kunt nu zelf de klus nog klaren'┬ŁADO Den Haag wacht zondag (14.30 uur) de uiterst belangrijke wedstrijd tegen VVV Venlo. Bij winst kan de formatie van trainer Atteveld VVV naderen tot op twee punten. Haaglandenvoetbal.nl kijkt vooruit met trainer Raymond Atteveld.

Tekst: Rob Blankenstein

Raymond, de finalewedstrijden staan op stapel!

,,Ja, het zijn er zeven en dat begint komende zondag tegen VVV. De punten die wij hebben laten liggen in de vorige thuiswedstrijden tegen Roda JC en Vitesse, moet je nu wel gaan pakken, simpel!

 

De druk door de mindere resultaten juist in die twee thuiswedstrijden neemt alleen maar toe!

,,Ja, dat is ook zo, want op het moment dat je zelf de punten pakt dan gaan andere ploegen wat doen. Maar het voordeel is, dat alles wat boven je staat nog bereikbaar is voor ons en dat betekent dat je zelf de klus kan klaren.”

 

Als je, zoals afgelopen weekend zelf al op vrijdag gespeeld hebt, zit je dan met samengeknepen billen steeds naar teletekst te zappen?

,,Je weet dat elke week die ranglijst gaat verschuiven naar aanleiding van de resultaten en je hoopt natuurlijk altijd dat het goed uitpakt voor ADO Den Haag. Het is vervelend als je zelf niet de punten pakt, want dan weet je bijna altijd, dat je naar beneden gaat zakken.”

Had je van te voren kunnen bedenken, dat de ploegen – met uitzondering van RKC Waalwijk - zo dicht bij elkaar zouden staan in deze fase van de competitie?

,,Ja, ik had wel een vermoeden dat dat zou gaan gebeuren, omdat er een aantal clubs in dezelfde positie verkeert als ADO Den Haag.”

VVV staat nog vijf punten boven jullie, maar ook daar begint de spanning toch weer enigszins toe te nemen, want bij verlies staat het nog maar twee punten voor!

,,Dat is juist, dus VVV zal hier vooral naar toe komen met de doelstelling dat ze in ieder geval niet willen verliezen. Dat betekent dat ze wat behoudender zullen spelen en op de counter zullen loeren. Wij zullen het spel moeten maken, dus wij moeten van goeden huize komen.”

 

De ploeg van trainer Jan van Dijk met of zonder Honda scheelt nogal een slok op een borrel. Ben jij die mening ook toegedaan of zeg je van ze hebben het toch aardig kunnen compenseren?

,,Nee, ik denk dat het een duidelijk verhaal is, dat het een behoorlijk verschil is. De laatste wedstrijden zijn niet goed geweest, maar laten wij ons vooral beperken tot ADO Den Haag en wij spelen wel aardig, maar wij moeten gewoon de punten pakken.”

 

VVV, een ploeg die met name thuis heel veel punten heeft gepakt, maar uit nog geen wedstrijd heeft weten te winnen. Schuilt daar juist niet het gevaar in, omdat iedereen denkt “dit doen wij wel even”?

,,Nee ik denk dat je VVV zeker niet moet onderschatten, ze hebben laatst ook bij Willem II gespeeld en dat was ook een wedstrijd waarin ze op voorsprong kwamen en toen kreeg Willem II nog een rode kaart, waardoor ze tegen tien man kwamen te voetballen, maar even later was er een ongelukkige botsing waarbij Calabro betrokken was en toen moesten ze ook zelf verder met tien man. Daarna waren ze helemaal de kluts kwijt, maar daarvoor liepen ze gewoon goed te voetballen. Dat geeft wel aan, dat ze mentaal ook niet echt sterk zijn als het even tegen zit. Daar moeten wij ook voor zorgen komende zondag, dat wij ook mentaal de meerdere zijn.”

 

Verwacht jij een VVV dat zich rondom de eigen zestien terugtrekt en een soort handbalverdediging opbouwt?

,,Ja, het is sowieso niet een ploeg die heel ver vooruit druk zet. Zij kunnen zeker leuk voetballen, maar daar was Honda wel een heel belangrijke schakel in, maar ze hebben nog steeds jongens zoals een Garcia, van wie je weet, dat als je die de ruimte geeft en die laat voetballen, het dan lastig kan worden. Dus dat betekent, dat wij agressief zullen moeten spelen met de Haagse bluf, maar zonder alle ruimtes vrij te geven.”

 

Vorige week vrijdag speel je geen onaardige wedstrijd bij Twente, wat zich dan niet vertaalt in punten, maar geeft dat de groep toch wel een dusdanig vertrouwen, dat ADO nog steeds die 15e plek kan pakken?

,,Wij hebben natuurlijk duidelijk laten zien wat wij kunnen en dat is tegen een heel moeilijke en grote tegenstander als Twente knap, maar daar betekende het ook dat je niet verplicht was het spel te maken. Dat ben je nu thuis wel en dan komt er een andere soort druk bij met het publiek, dat wat van ons verwacht en dat betekent dat wij ook geduldig moeten zijn als het een keertje niet lukt.”

 

Even naar de personele bezetting. Er waren nogal wat probleemgevallen, hoe staat het daarmee?

,,Robert Zwinkels heeft vandaag weer getraind, maar die heeft nog wel pijn en wij kijken morgen (zaterdag - red.) in hoeverre wij dat met medicatie kunnen keren. Andres Oper zal morgen weer aansluiten op de training, Rick van den Bergh en Lex Immers zijn weer aangesloten en dat gaat redelijk. Kees Luijckx heeft wat darm- en maagklachten, dus die verwachten wij morgen ook weer bij de groep.”

 

De datum van 1 april komt ook steeds dichterbij en dan voel je wel waar ik heen wil: Heb je al gesprekken gevoerd met spelers?

,,Nee, wij hebben nog geen gesprekken gevoerd. Wij proberen dat ook eigenlijk uit te stellen, want sommige beslissingen die je moet nemen, zijn niet leuk en kunnen spelers beïnvloeden qua prestatie. Dat hopen wij uiteraard niet te doen, dus dat zullen wij richting 30 maart, maar voor 1 april doen waar dat nodig is. Dat betekent, dat wij een aantal formele beslissingen zullen moeten nemen, wat niet altijd wil zeggen, dat die beslissing ook blijvend is.”

 

Spelers zullen toch ook zo iets hebben van 'ik wil onderhand wel eens weten waar ik aan toe ben'?

,,Ja, dat zou kunnen, maar het verhaal heeft altijd twee kanten. Ik denk dat er binnen afzienbare tijd duidelijkheid is.”