support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ADO Den Haag

Datum plaatsing: 08-02-2010 22:10:00

ADO Den Haag en ROC ID College starten training sportstewardOp 13 februari geven Edo Haan (wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid van Zoetermeer), Sander Dekker (wethouder Jeugd, Sport en Onderwijs van Den Haag), Henk Kool (wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie van Den Haag) en Maurice Westerwoudt (Directeur Stadion & Veiligheid van ADO Den Haag), het officiële startsein voor de training Sportsteward bij ADO Den Haag waaraan 15 Zoetermeerse jongeren deelnemen. In de training, die is ontwikkeld in samenwerking met ADO Den Haag, ROC ID College, de Stichting Sportsteward Promotion en de gemeente Zoetermeer, worden werkzoekende jongeren opgeleid tot Sportsteward en begeleid naar een betaalde baan of mbo-opleiding. Enerzijds verbetert het project de kansen van deze jongeren. Anderzijds draagt het bij aan het verbeteren van de veiligheid en sfeer tijdens de voetbalwedstrijden van ADO Den Haag en grote evenementen in Den Haag en Zoetermeer. De officiële start van de training vindt plaats om 18.45 in het stadion van ADO Den Haag, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag- Willem II.

Een sportsteward begeleidt groepen supporters en bezoekers bij sportwedstrijden en grote evenementen. Hij treedt op als gastheer en zorgt voor een goede sfeer op de tribunes. Bovendien is een steward belangrijk voor het handhaven van orde en rust bij de (sport)evenementen. Hij helpt mensen bij het zoeken van hun plaats, verleent EHBO, werkt bij de kaartcontrole en helpt mee bij het regelen van het verkeer.

Brede training
Het project is een samenwerkingsverband van ADO Den Haag, de gemeente Zoetermeer, ROC ID College, het UWV-Werkbedrijf Zoetermeer en de Stichting Sportsteward Promotion. Er liggen plannen dit project uit te breiden richting Den Haag, dit in samenwerking met het Mondriaan College en de gemeente Den Haag. Een belangrijk deel van de training bestaat uit stages bij ADO Den Haag en grote sportevenementen in Den Haag en Zoetermeer. In het theoretische deel krijgen de jongeren sportlessen en lessen in sociale vaardigheden, sociale hygiëne, crowd management, ICT en Bedrijfshulpverlening. Daarnaast trainen ze twee dagdelen per week hun eigen sportvaardigheden. De jongeren krijgen les in een skybox in het stadion van ADO Den Haag. De ICT-lessen vinden plaats in het Leerwerkcentrum Zoetermeer. De deelnemers worden intensief begeleid door docenten die veel ervaring hebben met het begeleiden van werkzoekende  jongeren en het begeleiden van voetbalsupporters. Veel van de docenten zijn afkomstig van de politie, de brandweer of voetbalclubs.

Begeleid naar een baan of vervolgopleiding
In het project worden de jongeren begeleid naar een betaalde baan of een vervolgopleiding. Hun begeleider leert hen hoe ze een sollicitatiebrief en Curriculum Vitae moeten maken en hoe zij zich goed kunnen voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Na het succesvol doorlopen van de training Sportsteward kunnen de deelnemers ook doorleren. Hun begeleider helpt hen bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding.

Maatschappelijke betekenis
Met het stewardtraject willen de samenwerkende partijen (ADO Den Haag, ROC ID College, de gemeente Zoetermeer en de Stichting Sportsteward Promotion) de kansen verbeteren van jongeren die vooralsnog niet participeren. In het traject wordt niet gekeken naar wat de jongeren niet kunnen, maar juist naar de talenten en mogelijkheden die ze hebben. 

Voor ADO Den Haag sluit dit project perfect aan bij haar sociaal maatschappelijke missieverklaring. Deze luidt: ADO Den Haag gaat voor winst! De club biedt supporters topvoetbal en vermaak voor de regio Haaglanden in een sportieve en veilige ambiance. ADO Den Haag levert een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van een jeugddroom, biedt inwoners in de regio de gelegenheid tot maatschappelijke betrokkenheid en bevordert integratie.

ADO Den Haag wil het bindmiddel zijn voor de samenleving – zowel in termen van sociale klasse als in termen van herkomst (cultuur) – in regio Haaglanden. Deze missie is nog onverkort actueel. Uitgangspunt van het sociaal-maatschappelijke beleid van ADO Den Haag anno nu is dat de club in Haaglanden de ontmoetingsplek is voor iedereen, ongeacht leeftijd, sekse of afkomst. Met sociaal-maatschappelijke projecten wil ADO Den Haag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de samenleving. Dit stewardtraject is daar een belangrijk onderdeel van.