Datum plaatsing: 06-02-2010 20:35:00

ADO Den Haag ten onder in matige uitwedstrijd tegen PSV

ADO Den Haag speelde zaterdagavond tegen één van titelkandidaten. De opstelling van ADO Den Haag was nagenoeg hetzelfde als de wedstrijd tegen Groningen. Alleen Bosschaart zat nu op de bank in plaats van Horvath.

In de eerste helft gingen de beide teams redelijk gelijk op, de miljoenenploeg uit Eindhoven speelde onder hun kunnen, waardoor ADO enkele keren in de buurt van doelman Isaksson kwam. Maar op dit punt werd het kwaliteitsverschil tussen PSV en ADO wel duidelijk. De schoten op doel van ADO waren slap en zeer voorspelbaar. PSV daarentegen kreeg na enkele kansen, waarbij Zwinkels net als afgelopen woensdag tegen Groningen blunderde de bal er wel in. In de 15e minuut wist Rodriguez uit een corner de bal achter Zwinkels in het net te werken.

ADO had het geluk dat in de 24e minuut niet de 2-0 op het scorebord kwam te staan omdat het Belgische arbitrale trio het doelpunt van  Bakkal afkeurde wegens buitenspel. Daarna liet Atteveld Immers, Knopper en Hulst warm lopen.
Na het afgekeurde doelpunt kwam PSV meer en meer in de wedstrijd en kwam ADO bijna niet van eigen helft af.

Scheidsrechter Verbist hield bijna de hele eerste helft de kaarten op zak. Maar in de 45e minuut kwam dan toch de eerste gele kaart van de wedstrijd op naam van Ricky van den Berg, wegens het neerhalen van Lazovic. Dit leverde Ricky spreekkoren vanuit het  Eindhovense publiek op. Kort daarvoor had PSV spits Toivonen eigenlijk ook een gele kaart moeten krijgen, aangezien hij zich opzichtig had laten vallen op de rand van het strafschopgebied. Maar de schwalbe werd niet bestraft.

Slordig spel van PSV leverde in het begin van de tweede helft veel Eindhovens balverlies en ADO een  aantal ingooien op. Maar snel schakelde PSV weer een tandje bij, waarop ADO geen antwoord op had, ook niet nadat Knopper het veld in was gekomen ten koste van Wesley Verhoek. Net na de wissel kon Toivonen uit een scrimmage in de 60e minuut de score  verdubbelen. Zwinkels was te ver uit doel gekomen, Buijs probeerde nog te redden, maar zonder resultaat.  En zo werd het dus 2-0 voor de thuisploeg. Daarna werd het telkens gevaarlijk voor het doel van Zwinkels, maar wist Zwinkels enkele doelpunten te voorkomen door de bal uit het doel te stoten.

In het Haags kwartiertje kwamen Immers en Hulst het veld in voor Van den Berg en Soltani, maar op wat kleine doelkansjes op het doel van Isaksson na kwam de thuisploeg ondanks het slordige spel niet in problemen.

Deze wedstrijd bracht PSV een stapje dichterbij een mogelijk kampioenschap en ADO Den Haag dieper in de zorgen.