Foto's en verslag ADO Den Haag - Heerenveen 2-1

ADO Den Haag eindelijk weer baas in Haags Kwartier.

voor de statistieken van deze wedstrijd klik HIER

ADO Den Haag heeft in een draak van een wedstrijd  drie punten behaald.

Na 13 wedstrijden zonder overwinning had ADO Den Haag daarvoor wel de hulp van oud-ADO-er Janmaat, scheidsrechter Kevin Blom en twee supersubs nodig.
In het Forepark maalde niemand erom: ADO Den Haag haakt aan bij Sparta en NEC en gaat door dit resultaat over Willem II heen en vindt zich terug op de 16e plek van de Eredivisie.

ADO Den Haag startte met Knopper op de plek van Verhoek en van Hese op de positie van de geschorste linksback-bij-gebrek-aan-beter Chris Kum. Toornstra en van Hulst mochten ook in de basis beginnen.
In de eerste helft kon ADO Den Haag eigenlijk helemaal nergens aanspraak op maken. Dat lag niet eens zo zeer aan het zeer zwakke spel van de Hagenezen, maar aan de tactische opdracht die zij van trainer Atteveld mee hadden gekregen.
De 'heilige' nul zorgde voor een verkrampt ADO Den Haag dat geen bal over de middellijn kreeg.
SC Heerenveen hoefde alleen op slippertjes te wachten van de haagse defensie. En die waren er volop. In de eerste minuut werd van Hese al uitgespeeld door de sterke Beerens.Diens voorzet werd door Zwinkels zo slecht beoordeeld dat het bijna direct 0-1 voor SC Heerenveen stond.
SC Heerenveen liet zoals verwacht Horvath opbouwen en ging vol op de aanval bij balbezit van Van Hese.Die wist daar nauwelijks mee om te gaan en de angst straalde van de ploeg af. Robert Zwinkels moet met afstand de meest aangespeelde speler van ADO zijn geweest.
Langzaamaan ging Heerenveen ook aanvallen en in de 30e minuut werd het volledig terecht 0-1. Vanaf links mocht voor de derde keer vrij worden aangelegd en de sluwe Sibon wist keurig zijn voet tegen de bal te krijgen: 0-1.

ADO Den Haag kreeg ook daarna geen grip op de wedstrijd. Toch kantelde de wedstrijd voor de rust nog. Kevin Blom gaf in een paar minuten tijd tot twee keer toe een (makkelijke, maar niet onterechte) gele kaart aan oud-ADO speler Darryl Janmaat. Die mocht dus inrukken en dat zorgde in de tweede helft eindelijk voor een aanvallend ingesteld ADO.

ADO begon die tweede helft zoals we ze willen zien. Fel op de bal. Spelen met lef en met karakter. Het leverde gedurende het eerste kwartier een aantal goede kansen op, maar de bal wilde er niet in.
Daarna kreeg Heerenveen vanuit de counter een aantal grote kansen. Het was de verder zwak spelende Zwinkels die ADO Den Haag bij een 0-1 stand redde van een goed uitgespeelde counter waardoor het geen 0-2 werd. Later was uit een counter een van de spitsen zelfzuchtig waardoor de vrijstaande Henrique niet aangespeeld waardoor de tweede tegentreffer uitbleef.

In het Haags Kwartier gebeurde het dan alsnog. De ingevallen Verhoek en Milic maakten het verschil. Een ingooi van Buijs werd doorgekopt en door Verhoek keurig in de verre hoek gekopt: 1-1.
En drie minuten later was het feest compleet. Uit een scrimmage viel de 2-1. Televisiebeelden gaven wel aan dat Verhoek  zijn tegenstander Popov behoorlijk tegen de grond werkte, waardoor de bal niet gekeerd kon worden, maar Kevin Blom floot voor het eerst in de historie eens niet alles tegen de Hagenezen dus de goal telde en dat betekende uiteindelijk de overwinning voor ADO Den Haag. In het licht van de wedstrijd was het teveel van het goede, maar de pech die de ploeg dit seizoen al zovaak heeft gehad, moest een keer eindigen.

Met uitwedstrijden tegen FC Groningen en PSV voor de boeg, zijn de punten uiteraard meer dan welkom. En de eerste thuiswedstrijd tegen Willem II zal weer een nieuwe degradatiekraker zijn.

ADO Den haag SC Heerenveen 2-1

Timothy Derijck werd voor de wedstrijd nog even in het zonnetje gezet, hij speelde afgelopen week tegen Sparta zijn 100e competitiewedstrijd.

Knopper mocht voor het eerst dit seizoen, na zijn langdurige blessure,  in de basis beginnen

Een tweede gele en dus rode kaart  voor oud ADO speler Janmaat  na het tackelen van Soltani. Zijn trainer De Jonge was het er niet mee eens en daarop werd hij door scheidsrechter Blom naar de tribune verwezen.

De ingevallen Wesley Verhoek wist de bal fraai achter doelman Vandenbussche te krullen

Vier minuten nadat hij was ingevallen scoorde Bogdan Milic de winnende treffer.