support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Fanclub ADO Den Haag

Datum plaatsing: 11-12-2009 12:30:00

Notulen OGS vergadering...


Noot redactie: lees vooral het stukje betreffende de financiën dit jaar!


OGS vergadering d.d. 7 december 2009.

Aanwezig: Marco Esser, Maurice Westerwoudt, Marcel vd Holst, Jan, Dirk, Rinus, Kipp, Koos, Henk, Koos, Dick, Ruud, Patrick en Maureen.
Afwezig: Dick Vierling, Jan van Kranenburg, Geer, Erik en Dennis.

Koos Roeg geeft aan dat hij de mensen die al een tijd niet meer geweest zijn een mail stuurt met de vraag of zij nog interesse hebben.

1. Opening Marco opent de vergadering en geeft aan dat de wedstrijd tegen Feyenoord goed gegaan is. We mogen trots zijn op de vechtlust van ADO Den Haag. Door de vele blessures en schorsingen hebben we niet de beste spelers op het veld staan, maar na de winterstop zullen er weer een aantal spelers aanhaken.

Financieel, hoe gaat het met de club?
Vorig seizoen was er een verlies van € 3.000.000, -. Dit jaar hebben we dezelfde kosten (het meeste geld zit in het spelersbudget), dus moet er € 3.000.000, - extra binnen komen. We kunnen wel zeggen dat dit een moeilijk verhaal wordt. De Gemeente Den Haag is prioriteitsaandeelhouder, het stadion is door de Gemeente teruggekocht en daarmee heeft de Gemeente ook een stukje invloed gekocht. De club verwachtte dit seizoen een verlies, maar de Gemeente wilde op 0 uitkomen, waardoor er een begroting is gemaakt op uitkomst 0. Dat is echter geen haalbare kaart, daarom moet er een Plan van Aanpak gemaakt worden. In dit Plan van Aanpak moet aangegeven worden hoe we in de toekomst op winst kunnen uitkomen. Dick Vierling is daar druk mee bezig, daarom is hij vanavond ook niet aanwezig.

Een stadionsponsor, schiet dat al op?
Er zijn verschillende gesprekken geweest met een kandidaat, de verwachting is dat er komend seizoen en naamgever voor het stadion is.

Hoe zit het met Soltani?
We zijn momenteel erg voorzichtig met het verlengen van contracten. Als wij een contract van een speler willen verlengen dan wil de desbetreffende speler ook meer geld. Momenteel is het aanbod ingetrokken.

Wie financiert de verliezen?
Niemand, dus de club moet snel winst gaan maken.
In antwoord op de vraag of Mark van der Kallen  als investeerder  eind van het jaar € 3.000.000, - moet betalen, zegt Marco dat het inderdaad in de Memorandum of Understanding met de gemeente staat.

Hoe zit het met de reclame masten?
Om het risico voor Mark van der Kallen te verkleinen, heeft de Gemeente de rechten en de exploitatie van de reclame masten aan Mark van der Kallen gegeven. Zodoende komen hiervan geen inkomsten naar de club.
De huidige kredietcrisis maakt het commercieel steeds moeilijker, bedrijven zijn bang om te investeren.
Dus nu op naar de Jupiler League?
Absoluut niet, degradatie zou voor de club dodelijk zijn.
Wordt er commercieel wel aan de weg getimmerd?
Jazeker. Er zijn wel 2 mensen vertrokken, maar er zijn ook 2 nieuwe mensen aangetrokken. Er zijn ook wel acties gepland om meer stoelen te verkopen, het loopt niet storm, maar enige groei is wel te zien.
Volgend seizoen moet er meer geld binnenkomen en er zal gesneden moeten worden in de kosten.
Deze week moet het Plan van Aanpak naar de Gemeente.

2. Spreekkoren.
Na PSV is er alles aan gedaan om de wedstrijd tegen Feyenoord goed te laten verlopen. Wij beschouwen de spreekkoren bij PSV nog steeds als een incident, dit is ook door gecommuniceerd naar de KNVB.
Afgelopen weekend waren er ook spreekkoren bij AZ en NEC, deze wedstrijden worden niet stilgelegd. Dit wordt door de club ook aangegeven bij de KNVB en dat helpt wel een beetje. Ook de club irriteert zich aan het feit dat in dit soort zaken altijd ADO Den Haag bestraft wordt.
In de vorige vergadering hebben de supporters aangegeven dat als je geweld gebruikt, of spuugt naar een scheidsrechter je inderdaad een stadionverbod kan verwachten. De supporters vinden dit belachelijk bij spreekkoren. Alleen de KNVB stelt dat wanneer een wedstrijd wordt stilgelegd door spreekkoren, dit bestraft dient te worden met een stadionverbod.
Er zijn bij de wedstrijd tegen PSV tientallen mensen geïdentificeerd via de beelden (beelden uit het hele stadion). De club wil de mensen die meegedaan hebben aan de spreekkoren en zich vrijwillig melden, wijzer maken door middel van een alternatieve straf of een soort workshop. De club wil hen duidelijk maken hoe zij hun club er mee benadelen.
De supporters geven aan dat dit niet duidelijk in de oproep staat. Er zijn zoveel negatieve reacties geweest op deze oproep, dat de bestuursleden van de Fanclub hebben besloten om zich, uit protest, op te geven. Mensen verwachten namelijk. stadionverboden, ook zou het mogelijk zijn dat de club de eventuele boete verhaalt op de supporters die zich vrijwillig melden.
Door Marco en Maurice wordt aangegeven dat dit absoluut niet het geval is en zij zullen dit op de website duidelijk maken.

3. Ricky van den Bergh
Maureen heeft Andre Wetzel vorige week een mail gestuurd met het verzoek om Ricky van den Bergh eerder te laten instromen bij het eerste elftal, puur uit clubbelang.
Andre Wetzel heeft hier op gereageerd en heeft aangegeven dat hij al een gesprek heeft aangekondigd bij Raymond Atteveld.
Aangegeven wordt dat Ricky gewoon genaaid is, voordat hij begonnen was bij ADO werd er al geroepen dat hij zich wel moest gedragen. Als je op de bank al niet eerlijk bent, wat verwacht je dan op de tribune?
Marco geeft aan dat de Raad van Commissarissen niet over het technisch beleid gaat. De keuze of speler X, Y of Z speelt ligt bij de trainer.
De Raad van Commissarissen stelt wel het clubbelang voorop.
Je hebt een aantal spelers in de selectie, dan hoop je dat daar goed gebruik van wordt gemaakt. Van den Bergh is aangetrokken met het idee dat hij voor ons een versterking zou zijn.
In de wedstrijd tegen PSV krijgt Van den Bergh een rode kaart, waardoor hij 3 wedstrijden geschorst wordt. ADO heeft hem niet langer geschorst. De dag na PSV hebben Atteveld en Van den Bergh ruzie gekregen, waardoor hun relatie enigszins vertroebeld is. Vervolgens heeft de technisch directeur besloten om ze een tijdje uit elkaar te houden.
Hoe langer Van den Bergh inactief is hoe meer schade dit de club berokkent (kapitaalvernietiging).
Belangrijk is dat beiden bij elkaar gaan zitten, hun ego’s op zij te zetten en het clubbelang voorop te stellen.
Het beste is dat dit gesprek zo snel mogelijk plaatsvindt, zodat hij weer aansluit bij de groep. Dat hij gratis mag vertrekken in de winterstop is niet aan de orde.
Op de vraag van de supporters of de Raad van Commissarissen daadwerkelijk gezegd heeft dat de ego’s opzijgeschoven moeten worden, om weer met elkaar in gesprek te gaan , antwoordden Maurice en Marco dat een goede verstaander aan een half woord genoeg heeft.
Door supporters wordt aangegeven dat de schuld in 1e instantie bij de technisch directeur en trainer ligt, er is sprake geweest van mismanagement waardoor de boel geëscaleerd is. Dus eerst zullen zij hun ego’s opzij moeten zetten en aangeven dat zij het niet goed gedaan hebben, excuses aanbieden en met een schone lei beginnen.
De Raad van Commissarissen kan alleen maar aan de directie aangeven dat het gesprek moet plaatsvinden. De supporters geven aan dat het verstandig is om een 3e persoon bij het gesprek aanwezig te laten zijn, want iedereen heeft zijn eigen waarheid.
Ook wordt er nogmaals aangegeven dat het beter is als de technisch directeur niet meer in de media verschijnt, mocht er toch media optreden vereist zijn stuur dan Dick Vierling.

4. Is er al wat bekend over de baldadige mensen op de eretribune? Er schijnt in de business Rotterdam Hooligans gezongen te zijn.
De club is er klaar mee, in de business moet men zich gedragen als een businessclub lid. Je kunt mensen waarschuwen, maar op een bepaald moment ben je klaar met waarschuwen.

5. Rondvraag

LED Boarding, hoe staat het daar mee? Er zijn lopende contracten, waar je niet zo maar vanaf bent, je moet investeren want er hangt een aardig prijskaartje aan en er is geen geld.

Wanneer gaat het multifunctionele onderkomen open? De certificaten zijn naar alle waarschijnlijkheid door de beheerders gehaald. Zodra deze in bezit zijn kan er actie worden ondernomen om de vergunning aan te vragen. De gemeente heeft haar toezegging uitgesproken er alles aan te doen dit proces zo snel mogelijk (sneller) te kunnen laten verlopen.

Bij de wedstrijd tegen Feyenoord kwamen er mensen met het verhaal dat zij in 1e instantie het stadion niet in mochten, omdat zij op een stadionverboden lijst stonden met betrekking tot spreekkoren, wat is hier van waar?
Niets, is klinkklare onzin.